En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
andersbo

Nelson på Andersbo

Ett hundliv utan dess like.....
Här handlar det om hunden Nelsons uppväxt och bravader. Nelson är en "Aussie", alltså en australian shepherd, och kommer från Door-keepers kennel i Fjärås. Katten Milltex är också med på ett hörn.


Idag har vi vart på stadsträning i Kennelklubbens valpkurs. (Jag fick vara med på dom sista lektionerna trots att husse och matte hade anmält mig för sent. Härligt med snälla människor som lät mig vara med ändå!!) Vi hade jättekul och fick prova på allt möjligt, bl.a stolarna på Stora Torget.


Åka buss.... (chauffören skrattade hela tiden medans 12 valpar inklusive hussar/mattar gick in där framme och genast ut genom bakdörren. Vad var det som var så himla roligt, undrar jag?? )


En ruggigt stor katt som vi skulle hälsa på i Stadsparken. (undrar om han hade problem med lederna eller nåt, för han var väldigt stillsam.


Och som avslutning lite lydnadsträning.

Skrivet av andersbo, 2008-04-17

Visa hela (2 kommentarer)


Vi har det rätt bra, du och jag Milltex.


Riktigt bra, faktiskt...


Men nu kom jag på dig med tassen i syltburken igen !! GE FASEN I MIN MAT !! ANNARS !!!!

Skrivet av andersbo, 2008-04-17

Visa hela (1 kommentar)


Idag var det dags för vårstädning på stranden. Men jag tyckte folk satt mest och fikade.. (Här sitter i alla fall Siri, Kristin och Simon och slöar.) Det var faktiskt mest jag som sprang och bar pinnar till elden. Eller om det var åt andra hållet.. jag kommer inte riktigt ihåg..


Men jag blev ganska trött och blev tvungen att vila en stund. Man är ju inte mer än männ... f'låt hund.....


Sen kom det två mysko flytande fjäderbollar med sjukt lång hals. Husse sa att dom var från Kanada men han kan ju inte veta vad han pratar om, det är ju flera hundra mil från Kanada och hit!! Inte fasen kan dom simma långt ??

/Nelson

Skrivet av andersbo, 2008-04-13

Visa hela (2 kommentarer)


Idag har vi vart på utställningsträning på Södra Älvsborgs Kennel Klubb. Jättekul med massa trevligt folk och många nya hundkompisar.
Matte höll takten ganska bra men hade lite svårt att se vart hon sprang. Jag fick visa vägen hela tiden och det är ju faktiskt bara runt runt..


Runt runt... man blev ju nästan yr i bollen.


Åsså stå i kö.......


Domarn brydde sig inte om mina tänder alls utan skulle bara kramas...(hon tyckte jag var söt he he)


Nya kompisar, en jättefräsig Podengo Portugues som hette Ella och en mäktig Bullmastiff som ser ut som om han kollar in sin lunch..

/Nelson

Skrivet av andersbo, 2008-04-12

Visa hela (1 kommentar)


Då har man äntligen fått lite ordentliga leksaker. Inte massa fjuttiga tuggben eller löjeväckande barnskor gjorda i kohud eller nåt. Började faktiskt tvivla lite hur länge matte och husse tänkt hålla på med såna där bebisleksaker. Man är ju vuxen nu ju....

Nån som skall med på en sväng??

Skrivet av andersbo, 2008-04-11

Visa hela (4 kommentarer)


Tja, nu ligger jag på 11 ELLER 12 kilo beroende på vilket krattskaft som väger mig. Tydligen väger jag ett kilo mer när husse väger mig, men det är väl för att han skall slippa erkänna att han passerat 70 kilo själv, skulle jag tro.

Skrivet av andersbo, 2008-04-11

Visa hela (0 kommentarer)


Stör mig inte nu, tack. Jag håller på att klä ut mig till mumie och det kommer att ta en jädrans lång tid om ni skall hålla på att avbryta mig hela tiden. Och hämta mer dasspapper, en rulle kommer inte att räcka....

/Nelson

Skrivet av andersbo, 2008-04-02

Visa hela (4 kommentarer)

Här håller jag på att träna Lillmatte Kristin att gå fint i koppel inför hundutställningar. Det kan ju hända att hon får springa runt i ringen med mig nån gång så det är lika bra att hon kan det redan nu.
Här blir jag tvungen att säga till henne att hon går lite för långt ifrån. Kontakt är viktigt!


Här visar hon tydligt mitt godis. Utmärkt!!


Här tvekar hon en aning. Skärpning... Mitt godis måste komma på stuberten annars kan ju domarn tro att det är jag som tvekar. Inte bra..


Och här ger jag henne mycket beröm. Det är åxå viktigt, även om det inte går så bra alltid.


Efter ett hårt träningspass blev jag tvungen att sätta mig ner och vila en stund medans Lillmatte Kristin sprang runt och fick leka av sig lite. Hon har lite koncentrationssvårigheter fortfarande så det är bra att hon får bort...

Skrivet av andersbo, 2008-03-29

Visa hela (2 kommentarer)