En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

My So Called Life

Min söndertuggade och smått neurotiska version av livet. Som ung ensamstående mamma, partyflicka, mansslukerska, blivande psykolog och bara vanlig människa i största allmänhet - med alldeles för många ord i huvudet.

Read it and weep baby.

Varianter av denna lista vandrar ständigt runt nätet så när jag hittade en snodde jag den. Jag har inte gjort allt på listan i alla fall..

(x) rökt en cigarett
(x) rökt en cigarr
(x) varit hög
(x) varit full
(x) Magpumpats
(x) hånglat med någon av samma kön
(x) varit kär
(x) blivit dumpad
(x) dumpat någon
(x) fått sparken
(x) haft ett kk-förhållande
(x) varit i knytnävsslagsmål
(x) rymt hemifrån
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
( ) blivit arresterad
(x) hånglat med en främling
(x) gått på en blinddejt
(x) ljugit för en kompis
(x) varit kär i en lärare
(x) skolkat
(x) legat med en medarbetare
(x) sett någon dö
( ) varit kär i en av mina internetkompisar
( ) varit i Kanada
( ) varit i Mexiko
(x) flugit
(x) spytt i en bar
( ) sett en del av dig själv brinna
(x) haft sex med någon av samma kön (galen tonåring som jag var tyckte jag allt förtjänade att testas)
(x) ätit sushi
( ) åkt snowboard
( ) crowdsurfat...

Skrivet av Tiger_Lily, 2007-05-24

Visa hela (0 kommentarer)

Jag har starka känslor för veckans dagar. Jag avskyr söndagar, ogillar måndagar, tycker om onsdagar och älskar fredagar. Lördag är en bitterljuv dag som ofta gör mig stressad och upprymd på samma gång, så mycket ska hinnas med på lördag att den alltid försvinner snabbast av alla dagarna - vilket är illa eftersom den följs av förhatliga söndag. Dagarna som är kvar är grårandiga Tisdag och Torsdag som är intetsägande och mittemellan.

Idag är det alltså Tisdag.

Just denna tisdagsmorgon var mord i fickformat. Jag kämpade mig ur sängen som en gikbruten, gammal gumma med svullen värkande hals och ihopklistrade ögon. Kroppen skrek efter mer sömn och jag satt ihopkrupen i fosterställning i badkaret och försökte skölja bort utmattningen och värken. Men mina fötter kändes blytunga och hela kroppen protesterade. Efter en halv evighet av grötkokande (snabbt ordnad barnfrukost som är snäll mot plånboken och mot samvetet, me like), påklädande av barn...

Skrivet av Tiger_Lily, 2007-05-22

Visa hela (0 kommentarer)

Regn regn regn, det har forsat ner i dag också.
Forsat ner på mig där jag har marcherat fram med det rufsiga gräsgröna håret klistrat mot pannan och maskaran rinnande på kinden. Min trasiga axel har värkt i den fuktiga kylan som påminner mig om åren i regnets förlovade land. Småköping låg mörk och tung och centrum var övergivet idag, likaså min butik så jag fick mycket tid till att studera, alltid något.

I övrigt har ingenting hänt, ingenting alls. Det gör mig obehaglig till mods. Avskyr såna här ingenting-dagar, tänk om idag är den sista dagen i mitt liv? Nej, jag tror inte att jag ska dö, men man vet ju aldrig eller hur?

Hela dagen har det krupit obehagligt i kroppen på mig, liksom som om jag har en svag elektrisk spänning strömmandes genom blodet. Dessutom är halsen svullen och gör ont vilket gjort att jag varken ätit eller druckit tillräckligt. Sen tyckte jag mig höra Mr. B's röst i gallerian utanför butiken större delen av eftermiddagen, jag gick till slut...

Skrivet av Tiger_Lily, 2007-05-22

Visa hela (2 kommentarer)

Borde kanske döpa om min blogg till detta. Jag skriver nämligen nästan uteslutande om två ämnen: fylleri/karlar eller ångest/gamla demoner. Men mitt liv är ju mycket mer än så, det hoppas jag att jag kommer komma ihåg när jag i framtiden läser gamla blogginlägg.

Jag ringde Mr. B idag och bad om URSÄKT för mitt ringande i natt. Han bara skrattade. Jag hoppas verkligen inte att han tror att sånt här är vardag för mig, att jag irrar runt tokfull, gråtandes och borttappad och ringer halvt främmande karlar om nätterna för jämnan. Nej usch. Bjöd honom på bio på fredag medan jag var i gång. Han var eventuellt bortlovad på pokermatch men skulle återkomma. Vi är ett gäng som ska gå och se pirates så kan han inte är dte ingen katastrof. Jag ÄLSKAR för övrigt pirates, Johnny Depp har varit min kändisförälskelse i åratal. Förra sommaren snodde jag en affish föreställande honom som kapten Jack Sparrow ur en sönderslagen busskur, den är väl en sådär 2 x 1,5 meter =)...

Skrivet av Tiger_Lily, 2007-05-20

Visa hela (0 kommentarer)

Åh herregud, what the FAKK hände igår???

Kort sammanfattning: jag och C började dricka sent, vi gick hem till X (min gamla "sovkompis") på fest. Vid elva- halv tolv lämnade vi festen för att gå 200 meter till krogen. Jag mådde jättebra och var helt ok. Ringde Mr. B en snabbis för att kolla vad han gjorde, som jag trodde var han hemma med sina barn, han såg på film med sonen. Skämdes lite för att jag störde. Inte kunde jag ana hur mycket jag skulle komma att skämmas bara en liten stund senare.

Vi kom fram till krogen och jag gick in och hängde upp min och C's jacka. Vandrade in, gick upp till baren. Och sen är det Svart. Jag tror jag såg någon kille jag kände igen, men är inte säker. Tio minuter senare mådde jag nämligen inte alls särskilt bra! Helt plötsligt kunde jag inte stå på benen, jag sluddrade och visste knappt var jag var!! Det var ohyggligt!!!! Jag kände att jag var TVUNGEN att ta mig därifrån, lyckades med stor ansträngning hämta jackan och ta...

Skrivet av Tiger_Lily, 2007-05-20

Visa hela (1 kommentar)

Se mannen vi alla älskar att hata i ett nytt ljus. Vissa små datanördar har aaaaalldeles för mycket fritid, men det är sånt här som gör att jag kan fastna på youtube i evigheter när jag borde studa/diska/sova..så jäkla kul, hahaha!


Skrivet av Tiger_Lily, 2007-05-19

Visa hela (0 kommentarer)

Uppe sen femtiden då rummet invaderades av lyckliga barn. Tjock i halsen, ont. Virus. Fan. Brun som en lagom bränd pepparkaka efter gårdagkvällens spraying med C. Skumt att stå naken i badkaret tillsammans och spraya varann, men fint blir det, och cancer slipper man. (förhoppningsvis)

Lyssnar på musik i lurarna nu medan alla tre barnen (lillen, flickan + flickans övernattande bästakompis/pojkvän) ser på scooby doo. Jag tänkte kasta ut dem men nu öser regnet ner utanför igen och förvirrade mamman har glömt regnkläderna på dagis. Tyfus.

Patrik Isaksson talar direkt till mig:

Allt du försakat, hur du nu levde,
i världar av smärta, i rum utan ljus.
Nåt borde sagt dig, hur mycket mera
av kärlek du missat i rädsla för svek.

Vackra ord. Har han skrivit detta själv tro? Många är nog vi som känner igen oss i den rädslan. Vilken Amerikansk president var det som sa att "we have nothing to fear but fear itself"? Otroligt bra ord, kanske borde jag ta dem till hjärtat....

Skrivet av Tiger_Lily, 2007-05-19

Visa hela (4 kommentarer)

Konstig titel jag vet, men vem bryr sig.

Jag har funderat på ett av mina många små problem idag. Och naturligtvis handlar det om Män. Eftersom de är livets krydda och så djävulens välsmakande och fascinerande, samtidigt som de är en Royal Pain in the Arse såklart.
Jo.
Så här är det. Jag är 26 år ung med minst tio år av trotsig självständighet bakom mig. Jag har bott i minst tre olika länder under denna tid och haft ett otal olika jobb, från fabriksarbetare och bartender till bilförsäljare och servitris. Jag har testat det mesta, även äktenskap, och är därför numera för evigt stämplad som "frånskild". Jag har två helt fantastiska barn med en stackars avdankad rockstar som jag träffade under hans karriärs höjdpunkt. Jag var för övrigt Norra Europas svar på Yoko Ono vad Det lovande unga rockbandet beträffar. Hursomhelst så är jag kanske inte riktigt representativ för alla unga kvinnor i min ålder.

Nu till problemet. De senaste åren har jag av någon...

Skrivet av Tiger_Lily, 2007-05-18

Visa hela (0 kommentarer)