En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

My So Called Life

the student becomes the master

tillåt mig en minuts privat gapskratt över min omåttligt orealistiska rubrik.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!

eehehe.. ok klar.

I dag spenderade jag tre timmar i fullkomligt vansinnigt ösregn i väntan på en gammal gubbe utklädd till troll och en gratis uppsättning kladdiga små rulltårteskivor med gelehallon och grädde. Tipspromenadlapparna förvandlades till pappersmassa i våra händer och jag blev barnsligt nog skitsur eftersom jag bara fick 4 rätt av tio, även om jag aldrig skulle erkänna det offentligt. Hmpf. Måste varit något fel i facit. Men barnen hade skitkul och det är huvudsaken!

Sen spenderade jag resten av dagen med att försöka plugga. Lycka till lilla Tiger. Lyckades mala ner ungefär ett kapitel i femminuterspass mellan alla syskonkonflikter, ramla-blåsa-trösta incidenter och det eviga utfodrandet som tycks ske non stop här hemma. När de väl somnat vid halv nio-nio höll jag mig upptagen med att tvätta ungefär fyra uppsättningar nerkissade lakan och tio dagar av leriga kläder.

Sen var jag så trött att det enda sättet jag kunde få in något innanför pannbenet var genom att läsa högt för mig själv. Och det gick inte så fort. Föll dessutom ofrivilligt in i fåniga dagdrömmar hela tiden, om att jag stod bakom en talarstol på en internationell psykologkonference inför hundratals åhörare och höll föredrag på ämnet "psykologin som vetenskap". Snacka om delusions of grandure. Med denna studietakt får jag nämligen skatta mig lycklig om jag tar mig genom de första fem veckorna av utbildningen!

I morgon - första föreläsningen. I det pampiga universitetshuset.
Can't wait!!
Nu - sömn.

Sometimes a cigar is just a cigar.
-S. Freud

Skrivet av Tiger_Lily, 2007-09-03 00:02

Jag har börjat på ekonomiprogrammet. Inte alls lika spännande som psykolog men jag tror att det passar mig. Inte så mycket känslor att ta med sig hem efter arbetsdagen...

Skrivet av lilla_Py, 2007-09-03 19:57

Jag skulle också vilja läsa till psykolog, är det intressant?

Skrivet av annaebba, 2007-09-03 20:25

psykologprogrammet är oerhört intressant, rekommenderas å det varmaste! :)
Det är mycket svårt att komma in men väl värt det

Skrivet av Tiger_Lily, 2007-09-03 23:35

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?