En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Sofiaakerblom

Sofiaakerblom

Halloj här är jag!
En spontan och sprallig tjej som är utbildad till kock. Jag har alltid något nytt för mig.
Jag skall försöka blogga om mina tankar och funderingar och sådant, så får vi se hur bra det går med det =)
Kramar

Jag tycker att alla ska göra vuxentestet, ja har just gjort det och tjaa som man brukar säga "man ska inte gå in på en kvinnas ålder" så vi skippar hur gammal jag blev =)
http://www.vuxenpoang.com/ Se så gå nu in och testa och se hur gammla ni faktiskt är hehe!!

Igår så var det "krogrundan" vi som är med i Ålands kockars förening blev bjudna på en tre rättersmiddag.
Förrätten åt vi på Nautical och där fick vi äta Råbiff hmm njaa de va väl inte en rätt som gick hem men, men man har ju smakat på det i alla fall, inghet som jag kommer att beställa igen eller laga så...Dom rekommenderade öl till råbiffen men ja dricker inte öl så vatten gick bra till det oxå.

Varmrätten åt vi på Park och vi fick Lammribs eller så var det hjortribs för servitörerna sade olika saker iaf, med svamprisotto och en örtsky och de var gottinamnam. Liksom köttet och allt smälte i munnen de var såå gott och till det drack vi ett rött...

Skrivet av Sofiaakerblom, 2007-05-11

Visa hela (5 kommentarer)

Jag vet inte riktigt vad jag skall blogga om idag, jag är inte mig själv idag int som den spralliga, tokiga tokfia som ja brukar vara och jag vet int vad det är heller, de är något som fattas eller jo visst vet jag egenteligen va de e men ähh.
Varför ska de vara så svårt att glömma något som hände för typ exakt ett år sedan, kan ju visserligen bero på att det är något som sitter djupt inne och nåt som man kanske inte glömmer så lätt eller så kanske man inte vill glömma.
Var det ett misstag? skulle jag ha fortsatt kämpat? Men man kan inte kämpa själv vilket jag fick göra, så det gick inte till slut, sorligt nog.
Du var speciell du har mitt hjärta i din hand,men vi var inte menade för varann. De e lite svårt att bara glömma dig!! Och försöka börja på nytt.

På tal om annat lite roligare saker så e det ett otroligt fint väder här idag =)

Hmm jopp men om man skulle ta och göra nått vettigt nu då.

PUSS&KRAM...

Skrivet av Sofiaakerblom, 2007-05-09

Visa hela (3 kommentarer)

Hmm idag så var det sista gången som vi serverade "jaaaaaaaaa" va skönt så slipper man det i alla fall, sorry mot er som tycker om att servera men ja tycker att det är rena pest och pina, vill man plocka bort disk från andra? men okej alla tycker om olika saker, så e det ju bara!!
Men ojojoj vad tiden går fort det är ju faktiskt snart slut nu verkligen, ja tar examen den 16 Maj men hallåå det är ju nästa vecka redan, ja som tyckte att vi just började traggla på med allt i höstas. jag måste faktiskt säga att det här har varit det roligaste året hittills på den här linjen för nu har man verkligen fått visa vad man går för i samband med Hjorten (vår övningsrestaurang) och slutprovet som vi hade,vi fick reda på vårt vitsord idag oxå hur det hade gått i slutprovet och det gick bra, vad annars :p Hehe lite ego måste man faktiskt få vara!!

Är det bara med mig som bokningarna krånglar? Jag skulle boka en resa till Sverige via nätet ikväll och ja vet int huuuur länge jag...

Skrivet av Sofiaakerblom, 2007-05-08

Visa hela (3 kommentarer)

Också var det ju det där med att Finland spelade mot Sverige i hockey igår kväll för er som missade det och det var en helt okej match, lite få mål från Finlands sida bara typ INGA mål alls men hallåååååå, pucken ska in i motståndarens mål liksom och i det här fallet så var den Sveriges mål den skulle in i... Tydligen lättare sagt än gjort det!!
Men åter igen så förlorade vi, hmmm näää skärpning nuu!!!
Man sitter där och hoppas lika mycket på att Finland ska vinna men "icke sade nicke" :/ men sånt e livet och de är ju bara hockey, men de e liiite lite bittert ändå!!!

Fyy vilket väder de har vart idag, regnat och blåst, man ha inte haft lust att göra något alls heller, ja hade faktiskt tänkt vara duktig och springa idag på dagen men det typ "regnet det bara öser ner" så de fick vara. Tar det en annan dag istället, eller så säger jag i alla fall =)

PUSS&KRAM och nyp i näsan

Skrivet av Sofiaakerblom, 2007-05-07

Visa hela (2 kommentarer)

Idag så har jag och mamma varit till Ramsholmen det är ett av våra naturreservat som finns här på holmen. Det är sååå fint där på våren, de var hav av vitsippor och fåglarna kvittrade och helt ljuvligt....Så nu är det vår och snart sommar..

Det ligger bilder ute på min bilddagbok http://sofia-tok.bilddagboken.se


Jag har lite svårt att förstå att jag tar min kockexamen om en och en halv vecka nu, ska man komma ihåg allt man har lärt sig under dom här tre åren för det är ju meningen att man ska göra det, men ja börjar tvivla lite.
Säkert finns de någonstans låångt långt inne i minnet om man börjar söka efter ordentligt, men men på ett sätt så ska det bli jätte skönt att sluta men på ett annat sätt så e det bara väldigt tråkigt, man har ju gått där i tre år och de ha vart tre helt otroligt roliga men jobbiga år. Jag trivs så himla bra på den där skolan så de är lite sorligt om man säger som så, men men ut och jobba och skrapa ihop lite päängar...

Skrivet av Sofiaakerblom, 2007-05-06

Visa hela (1 kommentar)

Nu har jag änteligen bytit blogg till bloggis efter många om och men, min andra blogg som jag hade så bara bara krånglade så ja får se om den här funkar bättre nu, hoppas på det.
Jag ska oxå försöka ta mig i kragen och blogga lite oftare oxå.

PUSS&KRAM och nyp i näsan

Skrivet av Sofiaakerblom, 2007-05-05

Visa hela (0 kommentarer)