En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Sofiaakerblom

Sofiaakerblom

Halloj här är jag!
En spontan och sprallig tjej som är utbildad till kock. Jag har alltid något nytt för mig.
Jag skall försöka blogga om mina tankar och funderingar och sådant, så får vi se hur bra det går med det =)
Kramar

Klockan är nu exakt 01:17 och jag sitter uppe än, det har blivigt sena nätter för mig på senaste tiden, har gått och lagt mig typ vid tre-fyra på nätterna och fråga mig inte varför det har liksom bara blivit sååå.
Men den här dagen har vart en riktigt jobbig sådan, asså inte ansträngande på så sätt utan liksom en dag då man är helt nere.

The botten is nådd det har liksom vart en helt hopplös dag, tankarna bara irrar runt, runt i huvudet dom slutar aldrig snurra och de är grymt jobbigt. Alla som känner mig bra borde även veta vad de handlar om, Fias ständigt återkommande problem, tack Karro för att du ha orkat lyssna på mig ikväll, du är en ängel. Men liksom de frågor som kommer irrar runt e typ: Varför? Vad e de för fel? E de min tur snart?.
Jag vet inte varför de dyker upp nu asså precis nu när man e ledig och bara ska njuta, nej för då känns allt helt hopplöst, men de går väl över någongång. Alla har sina svackor och nu e de min tur tydligen....

Skrivet av Sofiaakerblom, 2007-05-23

Visa hela (1 kommentar)

Idag är det söndag och jag kraxar inte lika mycket mera men de gör ont i halsen i alla fall :s
Gör så det går bort!! Snällllllaaaaaa

Idag så ha ja vart till Alvisen är alltid lika trääävligt att vara där, hon e såå snäller =) =)

Sen va ja oxå me mamma till stan eller till hennes jobb en liten sväng, och alla dessa jäkla "hurtbullar" som är på vägen, de e sådana som springer, går och trampar (cyklar) och när de e samma personer alla dagar som man ser när man åker in till stan och hem från stan och de finns en gubbe som alltd e ute och springer det spelar ingen roll va de e för väder heller han springer alltid och de e långt oxå, va ska man säga om dom dära hurtbullarna?
Man får ju dåligt samvete själv ju, man borde springa och ja började faktiskt med det men sen kom det annat i vägen kanske man borde göra det idag då, men hmm ja jag har ju ont i halsen kanske inte e såå bra då, fyy vilka dåliga ursäkter man kommer med!!! Nää skärpning nuu NU NU...

Skrivet av Sofiaakerblom, 2007-05-20

Visa hela (0 kommentarer)

Ett stort tack till alla som kom på mitt examenskalas det var väldans uppskattat ska ni veta =)
Och tack för dammsugaren,matberedaren, kokböckerna och kockkniven och den där skålen med äkta guld på och alla andra saker med.

Men jag har såå sääätins ont i halsen och feber, liksom igår så lät jag som en kraxande kråka (kraak krak kraa krrraaak) men idag så kan jag inte svälja, inte vatten heller de tar sååå ont, vilken pina, hur i h-vete skall man kunna sova gott inatt då??
Jag kan liksom inte ens gäspa för det tar såå tusans ont!!
Jag sitter och suger som en tok på mina halstabletter men dom hjälper inte ett dugg, va e det här för någgi, de ha ju alltid hjälpt förut juu!!!

PUSS&KRAM och nyp i näsan

Skrivet av Sofiaakerblom, 2007-05-19

Visa hela (2 kommentarer)

Jag kom hem vid typ 4 inatt så jag gick och lade mig halv 5 efter att ha taggi bort alla spännen från mitt hår. Det fanns ju nååågra stycken och de va ju int vanliga spännen heller utan de var krokar på endel så de hade fastnat rikkit mycket i håret också :s. Sen när ja väl hade kommit så långt att jag komiit i säng och somna så tror ni int att jag vaknade vid 9 och kunde absolut int somna om så jag har sovit typ 4,5 timmar inatt och då skulle man börja laga citronpajer som får stå till på lördag då margängen skall på och de va int bara en eller två pajer som skulle lagas utan de var åtta pajer, tänk att va trött och ha krappis när jag började med dom, de var inte såå värst roligt!!!Jag har mått sämre men helt klart bättre oxå :s
Men annars så var förfesten och middagen och ja hela kvällen/netten såå rolig hehe, de vill jag göra om.
Imorrn så kommer vi att börja med smörgåstårtorna, massa fyllningar och sånt annat jox så ja vet ju vad ja kommer att...

Skrivet av Sofiaakerblom, 2007-05-17

Visa hela (2 kommentarer)

Jaa nu har man taggit examen då och nu e man färdig KOCK nämen jisses vad skönt, jag fick ett bra betyg, trodde int ja sku få så bra betyg och sen så fick jag stipendium oxå :D de e en bra bonus och sen fick alla som fick ett avgångsbetyg varsitt rockoff-pass oxå som en present från sponsor. Värsta perfekt så slipper man köpa, heheh!!
Så ikväll blir det tre rätters middag på Arken med skolan och sen blir det att gå ner till nattklubben för oss som är 18 och uppåt och för att citer Peter i min klass så säger ja så här "Skål på er bönder, imorrn kör vi dynga" så ikväll ska de firas hehe duktigt, nån som kommer med och firar alla oss kockar och alla servitörer,bagare ja alla som ha taggi examen IDAG!! För mm de e Arken som gäller ikväll :D :D :D :D

Så där såg jag ut idag tillbringade mina morgon timmar hos frissan satt där i en timme och en kvart :s hoho men sen blidde det fiiint oxå =)
och nej min klänning...

Skrivet av Sofiaakerblom, 2007-05-16

Visa hela (0 kommentarer)

Idag så var det sista skoldagen med klassen, för imorrn är det examen då tar jag min kockexamen då heter det Restaurangkock! =) jjeeeeyyy efter tre hela åååår i skolan så är man enteligen klar!!!!!!

Eftersom det va sista dagen me klassen då så tänkte vi göra någgo kul efter att vi hade gett ut lunchen och lagat alla smörgåstårtor till 200 pers fast de räcker no till 300 men iaf, garnerat dom och så man kommer no att drömma om smörgåstårtor inatt :s men iaf så åkte vi ut till Geta närmare bestämt till Soltuna och spelade minigolf, hmm jaa de kunde ju faktiskt ha gått bättre än vad det gjorde för mig men ja förlorade inte i alla fall hehe, och Sporre vann i vår grupp sen kom jag, sen Sandra och sist Madde tror jag, ta de int så hårt Madde man kan int va bra på allt, håll dig till skidningen du HAHAHAH :p.

Vi hade lagat pastasallad och köpt kakor och läsk och sånt så då satt vi hela klassen och fikade i gräset, de va kul men på nått sätt lite sorligt om man...

Skrivet av Sofiaakerblom, 2007-05-15

Visa hela (2 kommentarer)

Jag tänker börja med att säga: Grattis på morsdagen mamma =)

Igår så rökte vi fisk för första gången i år och guu va gott det var, då blev det sommar riktigt på riktigt det var vinstilla, fåglarna kvittrade var ganska varmt ute och så blev de ännu varmare när man satt brevid röktunnan och väntade på att fisken skulle bli klar. det var såå ljuvligt man satt där och bara njöt av livet faktiskt såå niiice =) flera sådana dagar vill vi ha!!

jag blir knäpp jag, jag kommer int in till filmtipsets sida och jag som ska bedömma filmer, de funkade inte på hela dagen igår och innte idag heller. Det står att servern på "filmtipset" inte svarar och det är inte kul alls.. Varför vill det inga som jag vill för???? GRRRRRR blir såå irriterad på sådant..

Jahapp imorrn är det picknick med klassen då, blir nog kul eller hoppas på det i alla fall och så vill vi inte att det regnar, och där med...

Skrivet av Sofiaakerblom, 2007-05-13

Visa hela (0 kommentarer)

De dära Madde och Sporre i min klass, hmm Sporre skrev ju att dom kanske får Opel förbud eller någgi sånt, vilket hon har alldeles rätt i!!
Dem borde nog få Opel förbud på livstid vilka saker dom hittar på de där knäppisarna, men ja har int hjärta till att ge dem förbud, så vi gör såhära.
Kära Madde och Sporre nästa gång vi åker på Opel cruise så får ni sitta i BAKSÄTET långt bort från alla knappar som e där framme :p det blir braaa!!!

Om jag ska berätta vad detta handlar om så Madde,Sporre och Sandra och Sandra e den snälla nu!!
Men i alla fall jag tror det var i torsdags så var vi ut på en "Opel cruise" och Sporre sitta fram och så får hon synd på varningsblinkerslampan och så klart ska hon vara där och fingra på den,
"vi måste blinka med varningsblinkersen" tycker hon och för det tycker ju att JAG e sååå roligt och när det e min bil liksom det är jag som skall köra den alla dagar efter oxå. Så hon fick välan trycka på den då som ett litet...

Skrivet av Sofiaakerblom, 2007-05-11

Visa hela (2 kommentarer)