En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Pias' bloggis

Nu har resultatet på Lisettes HD kommit, det blev tyvärr C. Men jag ska ta PRA-testen nu i höst, och sedan till våren ska jag ta en kull efter en A-hane, jag har lite funderingar på hanar men måste veta ögonresultatet först. Vi ögonlyste samma dag som röntgen och det var UA. Lisettes mamma är fri men pappa Daarma är inte testad ännu så jag tar PRAtesten.
Det är många som tycker ifrågan om höfter, men Lapphundsklubben säger att det är ok med C mot A, MEN c ska inte överanvändas och ska tillföra rasen något. Och min uppfattning är att Lisette väl uppfyller de kraven, hon är en väldigt bra rasrepesentant i mina ögon, både i sättet och kroppsligt(förutom höftern då).
När sedan de ev valparna är röntgade vid 1 1/2 år ungefär, är det dags att utvärdera och sedan ta beslut om hon ska användas igen. Det är inte förrän jag sitter med facit som jag vet om det är rätt, men jag tror att det är rätt.

Skrivet av Pias, 2007-09-13

Visa hela (1 kommentar)

Nu är vi hemma igen efter en härlig helg i Mölndal/Fjärås. Vi hade turen att eftersom syster yster var på hundutställning i helgen, få inhysa oss hos kusin Pernilla med familj. De har en större "frigga" som jag och katterna huserade i, ja särskilt Elli som på lördag morgon var "puts väck". Mitzi och jag åkte in till utställningen ensamma och när klockan blev kristlig tid en lördagmorgon ringde jag och satte stackars hela familjen på kattjakt och en snäll kusin kom farande in med lilla Elli som gjorde sig så liten så.
Efter detta äventyret så gick helgen strålande, Mitzi tog 2 CACIB och Elli sina första 2 CAC. Det var som en dröm, så kul! Jag fick också för ex pälsar och det är då inte min förtjänst. Katterna har nog varit hos någon hemlig frissa då jag har gjort minimalt åt pälsen. Både Kristin och Gunilla ska ta åt sig den äran, de är ju de som har fött upp dem.
När vi har sovit ut ca 1 dygn ska vi ta nya kort och lägga ut på "the stars".
Ytterligare en rolig...

Skrivet av Pias, 2007-09-09

Visa hela (3 kommentarer)

Idag flyttade Muffin! Visseligen på prov först, det finns mer husdjur hos Marie än hos mig så vi ville se om det gick. Han är van vid både hund o fåglar, men där bor också kaniner o marsvin + en drös av div fåglar och en vattensköldpadda. Här var det bara stängda akvarium och fåglar som var vana vid honom. Men sista rapporten är att han hade daskat till ena hunden ett par gånger och försökt äta fåglar med blicken.

Men vi som är kvar här hemma lider grymt. Det är så tomt! Att denna lilla goa katt kunde lämna ett sådant tomrum efter sig? När de andra kattungarna flyttade var de ju mindre och Muffin var ju kvar, det var inte lätt då heller men det kändes inte så här tomt. Mitzi och Elli har sovit hela eftermiddagen o kvällen, det fick de inte chansen till förut. Hundarna kollar också efter "det röda yrvädret". Suck!

Skrivet av Pias, 2007-09-05

Visa hela (0 kommentarer)

Idag har kattflickorna o jag varit i Eskilstuna på utställning. Mitzi tog sitt 3:e cert och kan nu titulera sig CHAMPION! Grattis gumman. Elli blev Ex 2 efter en hona ifrån Västerås. Elli hade ju debut och tyckte inte om situationen, stackars Elli. Från att vara den framåt tjejen här hemma till att vara en liten tjej i hörnet av buren. Det var inte trevlig vare sig för henne eller mig. Men det kan jag ju rekomendera andra att om det går debutera tidigt så blir det inte så farligt sedan. Nu ska vi ju till Göteborg hela nästa helg och jag hoppas att jag kan ta med mig Muffin som träning för honom.
Vi träffade en väldigt snygg kille till Mitzi också, vi får se vad som händer senare. Jag har några förslag men denna kille var helt klart en finalist.
Ska ta nya kort på kissarna och lägga ut.

Skrivet av Pias, 2007-09-01

Visa hela (6 kommentarer)

Här är alla vovvar som är "mina". Från vänster är det Trix, Rosette, Lisette och Caddy. Att samla dessa fyra på samma sten är som att ställa upp en en samling ystra kossa nyss utsläppta på grönbete på en kvadratmeters ruta, ja det kändes så när Nathalie och jag skulle arrangera bilden.
Rosette "Lolly" bor hos sin fodervärd Lena här på samma gård som vi, och att få Lisette och Lolly att hålla sig i skinnet är inte de lättaste. De vill bara busa och leva livet. Caddy började att testa om godisen skulle komma snabbare om han la sig ner istället och Trix fattade inte vitsen alls med att trängas där på stenen.
Men visst är de söta?

Skrivet av Pias, 2007-08-27

Visa hela (9 kommentarer)

I förra veckan var jag och hälsade på Muffins kusiner i Solberga. Det är 4 härliga röda killar och 2 svartsköldpaddorstjejer som bor där med mamma Melitza. Meltiza och Mitzi är ju syskon. Melitza har fått "kusinerna" med den vackre o stilige Buppe, Kristins otrolige svarta sibbekille. Hemma hos matte Helene fanns även en liten dam som fullständigt tog mig med storm. Åh vad hon var underbar. Visst var de andra det också men den här lilla tjejen hade jag gärna tagit med mig under tröjan hem. Så nu är det ju fler än bara Muffin som söker nya hussar o mattar. Dessa små kusiner finns i Stockholm.
Go va?
Här ligger både Melitza och lilla grynets mamma och njuter av Muffins kusiner.

Skrivet av Pias, 2007-08-14

Visa hela (3 kommentarer)

Här är ett kort på Muffin som är kvar här hemma i väntan på en ny husse eller/och matte.
Han är en riktig kelgris som tycker att livet är "störtskönt".

Skrivet av Pias, 2007-07-24

Visa hela (4 kommentarer)

Oj vad tiden går och mycket har hänt. Vi, Nathalie och jag har i går kommit från Kungsbacka efter att ha haft 1 veckas semester hos syrran med vovvarna.
Marcus har varit hemma med katterna.
Det var en regnig vecka med både släktträff, hundutställning och Liseberg då faktiskt solen sken på oss. Lisette har dykt i vattenfyllda diken och levt livet med Tinas aussie Kissy, hm lite svårt och hålla hennes päls i utställningsskick, men vad gör det när hela hon lyser av glädje, Trix och Caddy har också badat men lite mer sansat.

Nu börjar det vara tomt här hemma, 3 kattungar har flyttat. Molly till Marie och Nisse, Malaco (som nu kallas Sibbe) till Tommy och lilla Milli ända upp till Narvik i nordNorge till Gerd. Det känns jättebra även om det är väldigt tomt här hemma. Muffin får så mycket kel både av oss och av Mitzi och Elli.

Nu satsar vi på att ställa ut tjejerna i höst.

Skrivet av Pias, 2007-07-17

Visa hela (0 kommentarer)