En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Pias' bloggis

Jaha här händer inte så mycket på djurfronten nu, vi ligger i startgroparna för nästa helg. Då är det kattutställning på 2 ställen. På lördag är det här i Varberg en IDP-utställning som jag har anmält Eddie, Mimmi o Melitza till. Och på söndagen ska Eddie och Emmi ställas ut i skånska Höganäs. Det ska bli en rolig helg fast tuff för bebisarna.
Melitza o Eddie ska visa upp sig för ev intresserade nya ägare, ev kanske Emmi också, vi får se. Mimmi bara fusktränar inför flytten till Ylva o Cecilia i Strängnäs.
Felix flyttade för en vecka sedan och sist jag hörde gick allt jättebra, det har det gjort för de andra grabbarna Matzarini och Musse med, jag har fått bara bra- rapporter från ägarna. Det känns så bra.
Lolly har det också toppen, hon hade vid ett obevakat tillfälle satt i sig massa strösocker, typiskt Lolly, och mådde då inte så bra. Det hon inte kan komma på kan ingen annan göra heller.
Sedan har vi haft storfrämmande här också. Trix har varit o...

Skrivet av Pias, 2008-10-11

Visa hela (2 kommentarer)

Efter 2 kullars helt ua-besiktningar så har de små börjat att flytta
Musse åkte i fredags och det har gått jättebra, Matzarini åkte i lördags och det har också gått jättefint. Skönt för dem men det blir lite tomt härhemma. Felix åker denna veckan, men sedan är Mimmi kvar tills november. Melitza är fortfarande till salu, Eddie är inte riktigt klart med ännu och Emmi stannar hemma hos oss. Så är läget på kattfronten.
Lolly har flyttat till Madde och Signe i Dala-Järna, hon har det jättebra och bor i samma by som sin bror Ross. Det blev ju också tomt men Madde har mycket mer tid att lägga ner på Lolly än jag så det blir absolut bäst för alla.

Skrivet av Pias, 2008-09-29

Visa hela (5 kommentarer)

Vilken helg det har varit. Vi var i Helsingborg på SLKs utställning på lördagen och resultatet blev: Tessi 3:a bt-valp med HP, Caddy fick en 1:a, Lisette 1 CK, 2:a BT o sedan slog Lolly till med 1:a BT och cert o BIM. Hjälp vad glada vi blev! Nathalie visade alla jättebra, hon fick ju lite hjälp av Yvonne(tack Yvonne för snygg handling), tack o lov när det nu gick så bra så vi hade 2 tikar inne samtidigt.
Söndagen då var bara Tessi o Lisette anmälda. Tessi blev BIR-valp och gjorde sedan 2 varv i stora ringen bland alla BIR-valpar, sedan fick vi gå ut. jättekul att ha varit med så långt. Lisette blev 2:a bt med CK.
Denna helgen lever vi länge på!

Skrivet av Pias, 2008-09-15

Visa hela (4 kommentarer)

Här kommer veckans skörd av bilder på kattungarna. Nu är de stora och så goa, fast när jag tex hänger upp tvätt, de hänger uppe ca 2 minuter sedan hänger jag upp det igen o igen o igen.. och när det är dax för den eviga turen o tömma lådorna, så kan jag längta till ett mindre antal katter hemma....
Vi börjar med boxaren Ecco som nu kallas Felix eftersom hans matte vill kalla honom det och då har vi också börjat med det, och han är en Felix. Bra val av namn!
Sedan har vi Matzarini som är min sovkompis, han ligger gärna hos mig på nätterna, Tessi blänger surt o undrar varför hon inte får.
Fuffa Musse som tack o lov ska bo med en hund, han är kungen(med mamma Ellis vakande öga på hundarna) inne med hundarna, han är jämt där de är. Så fort de tittar på honom så fräser han och går iväg med hög svans.
Melitza är sin mamma upp i dagen, hon är en...

Skrivet av Pias, 2008-09-12

Visa hela (0 kommentarer)

Så här ser det ut när diskmaskinen ska tömmas, suck. Det tar lång tid om ni fattar....
Nu är det Eddie och Melitza kvar till salu. Båda är underbara i sitt sätt, Eddie vill jag att han ska komma till någon som ställer ut och helst kan tänka sig honom i avel. Melitza har också bra benstomme och är väldigt lik sin mamma som liten,alltså en pärla.

Skrivet av Pias, 2008-09-03

Visa hela (2 kommentarer)

Jaha, då har Tessi varit i farten igen. Schäferhundsklubben här i Varberg hade utställning i lördags, hade anmält Tessi som träning iför Helsingborg (då visste jag inte om Västkustvalpens utställning). Hon var ensam lappis i sin ålder 4-6 månader. 1:a HP blev det och tack vare trevligt sällskap stannade vi till finalen. Vi var ca 12-15 olika hundraser i BIS:et. Domaren är schäfermänniska och har nog ingen pejl på lappisar var vad vi hade att gå emot. MEN Tessi blev BIS:1!!!! Jösses vad kul! Så hon är nog ganska ok iaf. Haha!
Ja det är kul när det blir sådana roliga oväntade vinster.
Sedan kan man ju fråga sig hur det är med matte, så på ringträningarna står och tipsar hundägare om att ha ordentiga skor på sig och iaf en nummerlappshållare med sig, jag åkte dit med tofflor och utan hållare, men jag jobbar på att jag ska matcha Tessi med rätta nästa gång.

Nu är även Matzarini tingad, så nu är det goa Melitza och snygge Eddie kvar. ska uppdatera med nya kort i...

Skrivet av Pias, 2008-08-31

Visa hela (3 kommentarer)

Vi, Tessi och jag var på en utställning, Västkustvalpen i G-borg på söndagen och det gick så bra så, BIR-valp 4-6 mån och BIG-1, Så roligt! Tessi skötte sig otroligt bra, fast på eftermiddagen i BIS-finalen hade hon ledsnat. Men vi är så glada o nöjda.
Musse alias Mustang har nu fått en matte att flytta hem till, det känns jättebra. Under tiden de var på besök så passade Emmi på att sova en stund, man tager vad man haver:
Eddie undersökte dammsugaren medans jag bytte påse.
Sedan blev det lite sovbilder
Melitzas matte har varit tvungen att lämna återbud, tyvärr. Så hon är fortfarande till salu. Visst är hon go?

Skrivet av Pias, 2008-08-25

Visa hela (3 kommentarer)

Idag kom svaren från USA på Lisettes o Rosettes ögon, de är fria! Så de kan inte utveckla PRA och inte bära genen, Så skönt! Nu är 3 hemma helt fria från PRA-genen. Tessi tar jag o testar nästa år, hon kan i värsta fall bara vara bärare.

Nu till lite nya kissebilder. Jag börjar med Emmi som kommer att stanna här hemma.


Johan ligger och njuter av kissar i alla storlekar.

Mimmi blir tvättad av mamma Mitzi.

Busgänget i sängen

Ecco den coolingen bara sover i all röra

Matzarini håller sig framme, han är så go


Melitza o Ecco är dem som ofta ligger tillsammans o myser

Skrivet av Pias, 2008-08-21

Visa hela (1 kommentar)