En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Pias' bloggis

Då var Malmö valp avklarad, och det blev favorit i repris. Tessi blev BIR, kul men kritiken var helt underbar, helheten: Super! sedan var det bara jättefina lovord och slutfrasen var: Deiligt temprament. Kul! Med den kritiken och domaren som skulle döma gruppen stannade vi till sena eftermiddagen men helt i onödan. Vi gick in o sedan ut igen. Suck.

Det som gjorde mig väldigt glad var att Caddys dotter Yvonnes Honda blev 3 BT och Yvonnes Luma blev 2:a BT. VIlken line upp, det blev lite rörigt med 3 hundar o 2 mattar så Marie var snäll och hjälpte till som en räddande ängel. Tack för hjälpen!

Skrivet av Pias, 2008-11-10

Visa hela (7 kommentarer)

Nu är Mitzi på väg att träffa en snygging i Norge. Det ska bli spännande och se när det blir något. Hon löper inte ännu men det blev tillfälle att sända iväg henne då ett par hundvänner till syrran skulle hämta en hund från Landvetter och de bor ca 2 mil ifrån hanen.
När parningen är gjord avslöjar jag hans namn, men kan säga att han är svartbrun tigre och himla fin.

Det blev en spännande eftermiddag på flygplatsen då det var Gail från USA som kom över med 3 aussisar, 1 till syrran och 2 till Norge. Ett dygn försenat och mellanlandning i Frankfurt. Till sist kom planet och ut ur burarna hoppar 3 glada vovvar. Till synes helt oberörda av 18 timmars resa. Fantastiskt!

Skrivet av Pias, 2008-11-05

Visa hela (2 kommentarer)

Söndagen blev en väldigt bra söndag. Vi hade en trevlig o pratig resa till Växjö, Yvonne med Basenjin Travel och jag med Tessi o Lisette.
Väl där så var det bara att kasta sig in i ringen med Tessi och jo då det gick bra BIR-valp av 3 valpar och en bra kritik.
Domaren som var ifrån Finland fortsatte sin bedömning och slängde ut hundar med både 2:or o 3:or, Hjälp! Hur skulle detta gå med en "hårlös" Lisette, jo det slutade med 2:a bästa tik och CACIB, jättekul! fast lite surt då tiken som slog henne i Helsingborg tog certet igen framför ögonen på oss. Men jag är jättenöjd då Lisette visade sig väldigt alert och glatt.
Vi får satsa till våren igen. Nu är det bara Tessis Malmö valp kvar detta året.

På kattfronten är det fortfarande Mimmi och Emmi kvar hemma.
Mitzi åker till Norge snart för att paras, hon ska få sin 3:e kull nu innan hon kastreras.

Skrivet av Pias, 2008-11-03

Visa hela (4 kommentarer)

Igår var jag med Mitzi och Elli i Slöinge på Hallands Djursjukhus och gjorde den årliga HCM-testen, Allt var helt ok och inga förändringar på tjejernas hjärta. Skönt! Det är alltid oroligt att göra tester, men även denna gången gick det finfint.
Igår var Matzarinis mattar här i affären och rapporterade att allt var jättebra, jag ska åka till dem i eftermiddag och träffa charmknutten. Det ska bli så kul, jag ska ha kameran med mig så kanske att det blir ett kort längre fram här på honom.

Imorgon bär det av till Växjö med Lisette och tessi. Jag har inga förhoppningar då Lisette är en nakenfis just nu. Men det ska bli kul att träffa andra likasinnade.

Skrivet av Pias, 2008-11-01

Visa hela (3 kommentarer)

I söndags träffade vi 2 av Caddy o Kias bebisar, ja Honda bor ju nära så henne har vi ju sett, men Pontiac har vi inte sett sedan han var 8 veckor. Dessa syskon är lika tycker jag, i fulåldern men bra i prop. och framför allt ett härligt temprament. Pontiac blev BIG-R och Honda fick HP hon med. Jättekul tycker "farmor". Något som är lite typiskt Caddy med släkt är ju öronen, de är stora så de ska höra bättre, men allt övrigt väger upp det lätt.

Tessi ställdes också och fick se sig slagen av en Majålkes tik som var himla fin, så det är ok. Kritiken var toppen, men lite tunn i bröstkorgen, som det brukar vara på valpar. HP blev det iaf.
Vi tar nya tag på söndag i Växjö, men Lisette har ingen päls så det känns sådär att ställa henne, hon är anmäld och åker med iaf, Tessi ska ju också dit.

Sedan på kattfronten är det TOMT hemma, Eddie har flyttat! Fy vad jobbigt, det är en kisse som har fastnat i våra hjärtan. men nu bor han hos Suzan o Claes bara ca 1 mil...

Skrivet av Pias, 2008-10-28

Visa hela (2 kommentarer)

Oh, hoj vad tiden springer iväg, nu är det helg igen. På söndag är det valputställning i Halmstad, Tessi ska dit och Caddys ena son och dottern + Yvonnes Luma så det blir ett riktigt lappisgäng.
Sedan är ju lilla Mimmi och Emmi fortfarande hemma. Jag sätter ut lite nya bilder på dem. Mimmi är hon som är röd-vit på bilden. Båda två är riktiga kelgrisar och sociala busungar.
Titta o njut!

Skrivet av Pias, 2008-10-24

Visa hela (5 kommentarer)

Vilken helg det blev! Särskilt Eddie gjorde succe i både Varberg och Höganäs.
Både Eddie och Melitza blev domarens bästa(nominerade) på lördagen, det var Eddie, Melitza o Mimmi som ställdes ut och komentarerna på bedömningssedlarna var: First class cat! Glamorus girl! o Nice baby!, domaren tyckte dessa 3 var de bästa katterna han dömde den dagen. Så kul! Dagen efter var vi ju inte där och då hade han slagit ut armarna och undrat: where are the sibirian cats! och sett ledsen ut. Bra betyg tycker jag för att skryta lite.

Sedan på söndagen så var det Eddie och Emmi som ställdes, vilken smartskalle jag är o anmäler 2 syskon med samma färg, typiskt mig, men jag fick bra bedömning på båda av en ganska kräsen domare, om Eddie sa hon att han var den mest lovande sibben hon sett på länge.
Så detta lever jag länge på.
Tack alla inblandade för all hjälp med dessa underbara kullar! Jag har ju bara gjort sista ledet, jobbet är ju generationer bakåt.

Lite nytt är att nu är...

Skrivet av Pias, 2008-10-21

Visa hela (5 kommentarer)

Tänkte uppdatera bebiskorten på dem som vill flyga ut till nya hem.
Först har vi lilla Melitza, hon är en go, go lekfull lite miniMitzi, så lik sin mamma i mycket.
Sedan har vi Eddie, han bara spinner och njuter av livet. Han vill jag gärna att han ska få lämna en kull och gärna ställas ut, han är en Stjärna och har varit det sedan första dagen han kom.
Här är Emmi. Hon skulle stanna kvar här hemma var det tänkt, men som så många har sagt till mig: spara inte en hona hemma hos mamma i första kullen! Järnspikar, de fick rätt. Jag märker på Elli att hon blänger surt ibland på sin dotter, så för Ellis skull så får Emmi hitta en egen familj, hon är lite lugnare än de andra och går gärna sin egen väg, men är en kelis som tycker om att gosa i famnen. Tror att hon blir en snygging , hon...

Skrivet av Pias, 2008-10-12

Visa hela (7 kommentarer)