En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Pias' bloggis

Nu rusar tiden verkligen.
Våren bara exploderar, det är så grönt överallt.
Tessi har tagit över Trix jobb, att plocka maskrosor, Tessi plockar dem o vänder blomman så det lyser gult i munnen på henne, särskilt fler på en gång om det bara finns. Så vi har en liten Trix här hemma ändå, jag berättade det för Therese som har Trix o hon skrattade gott.

Stiina har racebana hemma, hindena på vägen, typ Mitzi, Elli eller hundarna tar hon jättehopp över. Igår gick hon på gardinstången, hm inte så bra tyckte jag.

Mitzi älskar att vara ute med oss och lägger sig platt i gräset o äter. Hon försökte jaga en sädersärla igår men Tessi förstörde det genom att först skrämma fågeln och sedan springa över Mitzi lite retfullt liksom.

Elli väntar vi på o ser om hon och Amadeus ska bli föräldrar. Ser ännu inget, men det var under påskhelgen de hade date. Vi hoppas på små..

Mitzi ska också träffa en Eddie(ellis en av de finfina hanarna i förra kullen) så...

Skrivet av Pias, 2009-04-27

Visa hela (6 kommentarer)

Tack alla som hört av sig, det är skönt att veta att många känner med oss.
Lisette är med i affären idag, hon mår bra och ser glad ut. Det är en del flytningar kvar men det är ju naturligt. Såret ser fint ut och har börjat läka, det "killar".
Nu när vi är ute så är hon allert och vaken, det är härligt att se.

Vi fick frågan om att vara "amma" till ev andra valpar från djursjukhuset, men det var genpom min syster som frågan kom, nu såg det ut som att det löser sig för den tiken o valparna ändå.

Caddy har varit på ringträning med Nathalie, och skött sig riktigt bra, han har också verkat lite "deppig" ett par dagar. Inte så konstigt kanske, de känner ju av oss o de andra.

Skrivet av Pias, 2009-04-23

Visa hela (5 kommentarer)

Igår startade Lisettes valpning. För att göra det kort så slutade det med en kejarsnitt mitt i natten på Slöinge Djursjukhus, och resultatet blev 3 döda valpar, inget annat. Lisette lever, tack o lov och det är huvudsaken men det är så svårt att se hennes letande efter valpar med juvret fullt av mjölk. Fy detta var så hemskt. Jag har ju tänkt ta en kull på Lolly efter sommaren men jag får se, just nu känns det omöjligt att orka. Stackars Nathalie, hon var med och har längtat så efter Lisettes valpar. Fy vad orättvist det känns just nu.

Skrivet av Pias, 2009-04-20

Visa hela (15 kommentarer)

Om ni vill ha tag i mig så ring på telefonnr 0730203081 eller affären 0340 896 44.

Skrivet av Pias, 2009-04-14

Visa hela (1 kommentar)

Efter en solig och väldigt omväxlade helg så är vi hemma igen. Vi har varit i Danmark och hämtat hundar som skulle längre upp i landet, så vi passade på att lämna av dem i Stockholm och på vägen upp. Mimmi lämnade vi till Andreas och hans sambo i Köping och det har gått ganska bra tillsammans med deras sibbe, jag fortsätter att rapportera vidare hur det går...

Lisette växer o växer, när vi nu var hemmifrån 1 dag så ser man det verkligen. Nathalie var hemma hos henne och Caddy när jag var till Stockholm och ställde ut Tessi i Kista, det blev en "slät" 1, hon ville inte ta upp svansen i ringen, därav priset. Det är lite olika på hur domaren dömer detta med svansar, de här domaren var noggrann med det.

Nu är det bara en vecka kvar av väntan på Lisettes mage......

Skrivet av Pias, 2009-04-14

Visa hela (4 kommentarer)

Jag hoppas alla får en härlig påsk.
Här är det mycket på gång, i morgon far Nathalie o jag till Danmark och hämtar 3 vovvar som ska vidare med oss på söndag då det blir Stockholm, det blir spännade att se dem o få njuta av bebisar lite i förväg.
Hemma har vi nu både Elli och Amadeus, Elli tyckte inte om att vara borta så nu får de fria hemma istället.
Och så har Mimmi äntligen fått en ny husse o matte + en ny sibbekompis, vi ska lämna henne i Köpingstrakten på söndag morgon, hon kommer att ingå i släkten där Molly, Mitzis första kulls ena hona bor Det känns jättebra!

I veckan har Caddy och Tessi börjat viltspårskurs, Caddy har redan gått en omgång och klarat anlagsprovet så han blev så lycklig när han förstod vad det var på gång och Tessi var så duktig, direkt ner med nosen och spårade väldigt nogrant. Det är så härligt att se.

Lisettes mage har hållt måttet sista dagarna, hon är lika galen i mat ännu. Det närmar sig....

Skrivet av Pias, 2009-04-09

Visa hela (4 kommentarer)

Först ska jag bara tala om att Lisette växer o växer, hon börjar bli riktigt rund o go....

Sedan har jag bestämt mig för att Mimmi ska få en egen husse eller/och matte. Mimmi är ca 10 månader och jättego men hon får ingen "egentid" hemma med mamma, Elli o Stiina.
Hon är kelig när det passar henne o det är ofta det. Hon sover i mina knäveck på nätterna, med andra ord en väldigt mysig katt. Hon är inte kastrerad och har en ganska kort men väldigt bra päls, väldigt bra benstomme. Som utställningskatt tror jag hon har lite för långt huvud, men som ev avelskatt eller som "bara" sällskap är hon den perfekta. Lägger ut lite nya bilder på henne.

Skrivet av Pias, 2009-04-03

Visa hela (3 kommentarer)

Jaha då var det mågen. Malmö-utställningen är gjord för Tessis del och resultatet är godkänt, 1 HP med bra kritik men hon behöver växa på sig tyckte Tina Permo som dömde.
Roligt var att Sarah, Tessis uppfödare var där med Ämmi, Tessis mamma och så hade hon en hane med sig också, hjälp, vilken hane!!! Sarahs båda hundar blev BIR o BIm vilket jag tycker var rätt, Christin Thors Olivia fick cetret, grattis!

Hemma njuter vi om vetskapen om Lisettes mage, jösses var spännande!

Skrivet av Pias, 2009-03-23

Visa hela (1 kommentar)