En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Pias' bloggis

Oj vad tyst o lugnt det blev. Nu har det varit både kattungar o hundvalpar i flera månader och så helt plötsligt blir det bara så tomt. Jaha hur gör man nu då? Har glömt det känns det som. Visseligen saknas det inte saker att göra, uppackningen efter flytten är inte klar men det är svårt att göra nu när jag inte blir avbruten, konstigt va?
Jag har börjat det hela med att sova ett par hela nätter, det var inte så dumt.
Men nu surrar planerna för fortsättningen....
Yvonne på Dalåbergs kennel o jag har tagit in en lite grabb från Sarah i Danmark, en riktig goding. Han kommer på bild så småningom men ni hittar honom på Yvonnes hemsida http://www.dalabergskennel.se/. Det känns riktigt bra men lite svårt att han inte bor hemma hos oss, men det är ju så att man ska hinna med o vi har ju sagt: inga hanar hemma mera. Det är inte helt enkelt att ha löptikar o hanar i samma hus och Caddy är tillräcklig när det är löptider. Sedan är Yvonne en hejare på detta med hundar så...

Skrivet av Pias, 2009-09-26

Visa hela (3 kommentarer)

Här är Atriz i egen hög person. En rejäl kille som ni ser
Sedan har vi Amadeuz, han har en familj som funderar på hur de löser detta med valp ännu, så helt säkert är det inte med tingning ännu.

Skrivet av Pias, 2009-09-16

Visa hela (6 kommentarer)

Här kommer lite nytt på hemmafronten. Alla kattungar har rotat sig väl i sina nya hem, det känns jättebra för oss med deras nya hem. Roligt med så många kommentarer om deras härliga mentalitet, det är ju ändå det som är det viktigaste.
Lolly har åkt hem till sin matte Madde o lillmatte Signe i Dalarna och de tog även lilla Agnez , Azca har flyttat o Atlaz likaså, rapporterna från dem är positiva. Härligt när det samstämmer även för valparna.
Bjässen Amadeuz o goa Atriz är fortfarande kvar hemma. Det är mycket som ska stämma, det har blivit en del samtal o frågor men ännu inte hundra napp på nya hussar o mattar, men den som väntar på något gott..... Ska se om det blir nya bilder ikväll.
De är otroligt goa, kraftiga bebisar, idag vägde Amadeuz ca 7,5 kg o Atriz 6,4, så noga det nu går att väga dessa sprattelkillar.
Annars på hundfronten har Tessi ställts ut i Sofiero med 1,3, CK 3:e bästa tik. Kritiken var bara bra o utmärkt, det känns skönt.
Vi har även 2...

Skrivet av Pias, 2009-09-15

Visa hela (2 kommentarer)

Idag har våran älskade fina-Stiina somnat in. Hon blev dålig för ca 1 vecka sedan, dålig på de sättet att ena örontippen slokade och hon var lite loj. Efter en vecka med 2 veterinärbesök och antibiotika så blev det bara sämre, så igår morse åkte Stiina o jag till Slöinge Djursjukhus där hon blev inlagd o idag på morgonen ringde veterinären och sa att hon var ännu sämre, så då fick jag ta det där beslutet som man aldrig vill göra o inte tror att man ska behöva när ens älskade katt bara är lite över 10 månader, hon fick somna in. Hon ska obduceras, tills dess vet vi inte vad som var grunden till detta hemska. Tack Aino för den enorma katt som fick de mesta människor att smälta, att le o vilja ha henne. Hon var mycket mera än en katt.

Skrivet av Pias, 2009-09-06

Visa hela (18 kommentarer)

Här är kort på söta Amadeuz o Atriz (den svarta) som fortfarande är otingade. Kullen överlag är härlig till tempramen och rediga kroppar, på fredag ska de till veterinären o besiktigas, vilket blir lite mera "röj" än 5 kattungar, men desto mer nyfiken o spänd är veterinären o hans personal, de har ju bara följt dem via mig när jag har varit där med kattungarna.Här är Amadeuz, Nathalies favvis av pojkarna
Sedan har vi "lilltrix" alias Atriz en pojk som jag har mycket tankar om, han är bara så.....En till på huvudet på Amadeuz.

Skrivet av Pias, 2009-09-02

Visa hela (6 kommentarer)

Då har kattungarna blivit besiktigade och allt var helt ok. Så nu ska de flytta, det är lika sorgligt varje gång, fast jag ställer in mig på det redan när de föds så är det ändå lika jobbigt när det är dags. Man hinner ju lära känna dem o deras personligheter ganska bra på dessa 12 veckor. Så det är tur att de är tingade annar är risken att de hade stannat allihopa.

Valparna är det full rulle på, där är 3 tingade så det är 2 hanar kvar. Det är Amadeuz, en av de dominofärgade och så Atriz, den svarta med ljusa tecken hanen som jag tog för en tik när han var liten, han är den som är så otroligt lik Trix som liten. Det är i mina o andras ögon väldigt lovande pojkar. Bra i kropparna med rejäla benstommar o kraftiga huvud, sedan går deras sätt inte av för hackor precis som hela kullen, de är goa o glada o framåt.

Om ett par veckor ska jag o Stiina, min finska lilla sibbedam till Skandinavisk Winnerutställning i Nyköping, det är en sådan kattutställning som de...

Skrivet av Pias, 2009-08-29

Visa hela (0 kommentarer)

Då har datorn, kameran o jag äntligen samarbetat. Här är lite kort på valparna, de som är tagna innomhus är sedan förra veckan o de andra tagna i måndags.
Vi börjar med Atriz
Här är Azca
Amadeus är på tur
Sedan är det Atlasgoingen
Sist men inte minst kommer Agnez
Jag ska göra nya försök att få till bättre kort men de är inte alltid så samarbetsvilliga, konstigt va?
Kattungarna mår bara bra o leker för fullt, de ska besiktigas imorgon torsdag så snart är de flygfärdiga. Nu till helgen blir det tufft för oss alla, flyttlasset går på söndag, visseligen bara några kilometer bort men ni kan ju tänka er hur det är att packa med 5 stycken 6-veckors valpar o 5 11-veckors kattungar. Allt blir inte där man lägger det liksom. Dålig timing kallas det visst.

Skrivet av Pias, 2009-08-26

Visa hela (5 kommentarer)

Eftersom min kamera inte vill som jag vill kom Suzan o Claes hem igår o fota valparna. Tack för hjälpen! Så här kommer de!
Vi börjar med nallen Atlaz.
Här är Amadeuz både vaken o liggande i matskålen efter maten.
Sen tar vi Azca.
och Agnez
sist men inte minst, en liten kopia av Trix, därav namnet Atriz

Skrivet av Pias, 2009-08-11

Visa hela (12 kommentarer)