En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Pias' bloggis

Hej o hå i julstressen. Nu blir det lite nya bilder på både hundvalpar o kissebebisar. Först har vi gogoa Acza som bor i Onsala, vilken snygg tjej hon är, fastän hon är i "fulåldern"
Sedan har vi duktiga Atlaz i Norge som bor ihop med ett gäng Chinchillor, det är duktigt för en busig valp att umgås så nära med dem tycker jag.
Sedan kom det ett kort från Tommy som har Sibbe(Malaco från Mitzis första kull) Han lever gott i Stockholm o är så otroligt lik sin mamma
O sista bilden är på Zally(Zara) se nedan som var med på utställningen i helgen och är en kopia av sin mamma Elli. På utställningen gick det jättebra, Ellie fick sitt cert o blev BIV, Zelma fick sitt cert o Tezza o Zally blev ex 1, Felicia blev Ex 2 efter Tezza o alla katter fick bra kritiker, överlag stod det lite för lite utfyllda i hakorna på Zelma o kattungarna, men kattungarna var ju bara 4 dagar över...

Skrivet av Pias, 2009-12-15

Visa hela (5 kommentarer)

Idag har vi haft påhälsning i affären av Fridolin (Atriz nya namn hos sin matte o husse) oj vilken kille, han är nu lika stor som Tessie och lika grov fortfarande, cool till tusen men har ett så tydligt hundspråk, ja så kul att se o uppleva. Den kille ni! Öronen är ju jättetunga men enligt matte så gör det inget så kommer de upp så, annars spelar det ingen roll. Hade så klart inte kameran här så kort får vänta.

Stolt är vi även för Atlaz i Norge som har haft avslutning på sin valpkurs i form av rallylydnadstävling och han vann över de andra! Så kul och vi är stolta uppfödare så klart.

Skrivet av Pias, 2009-11-25

Visa hela (6 kommentarer)

Vår egensinniga, röda, tjocka, väldigt bestämda o helt underbara sibbe Mitzi är ju nu kastrerad och får gå ut, vi bor på landet och det är nästan ingen trafik, det är bara mjölkbilen som kommer varannan kväll o då brukar Mitzi få vara inne, Härom dagen när jag kom ut låg det en liten dör näbbmus på trappen, älkade Mitzi hade varit i farten, vi har misstänkt att hon har tagit möss i ladan förrut då Lisette som ska bära på saker hela tiden har burit in döda möss förut. Kan man bli stolt över döa möss? JA det blir jag, att våran tjock bortskämda Mitzi är så duktig!
På tal om katterna: Zelma har då riktigt bott in sig nu, hon ligger brevid mig på nätterna och har svansen som en boa på mig, mjukt o gott men när jag vänder mig blir det hår i näsan. Elli han värmer mina ben så jag har det kungligt när jag sover.
Nu är planerna så gott som spikade för Ellie o Zelma, det blir parningar när de löper nästa gång, Zelma ska om allt går som det ska till...

Skrivet av Pias, 2009-11-23

Visa hela (2 kommentarer)

Tessi o jag har varit i Herning i Danmark över helgen. På hundutställning o vila upp sig helg. Vilken skön helg! På lördagen blev Tessi BT-2 o fick cert, r-CACIB!! Hon slog både champions o WW o CACIBet kommer hon o få för tiken som vann var redan Int. Vi flög på moln till rummet vi skulle sova i över natten, det blev en väldigt tidig kväll med utställningskatalogen för ansiktet. Söndagen blev nästan lika bra, Tessi blev BT-2 igen men fick nu den vackra WW före sig o blev utan cert o CACIB men hon slog 3 champions o domaren stod o valde länge mellan henne o den norska tiken som sedan vann. Tänk vad olika det kan vara, helgen innan denna var Tessi i Växjö och fick då en slät1:a.
Sedan blev det en sövande båtresa hem igen med lite laddade batterier. Det kan behövas då vi nu ska ingå i Arken Zoos kedja. Vilken utmaning, det hissnar i magen.....

Skrivet av Pias, 2009-11-09

Visa hela (7 kommentarer)

Nu har svaret kommit på obduktionen av Stiina. Den preliminära orsaken var lunginflamation, men vid obduktionen hittades tumörceller i lungorna, alltså hade hon en eller flera modertumörer någon annanstans i kroppen o vi tror ju att det satt någon i huvudet, det var därför örat tippade. Tack o lov att det gick så snabbt för henne då hon några veckor innan var helt vanlig, det var ju bara sista veckan som vi märkte någon skillnad på henne.
Det känns skönt att veta vad det var som var fel men vi saknar henne så mycket......

Skrivet av Pias, 2009-10-29

Visa hela (4 kommentarer)

I helgen som var så hälsade jag på Ellis kattunge Felicia som bor i Falkenberg, Jösses vilken fart det var i henne men så goo suck vad jag saknar de små, och det blev suck på söndagen också då Nathalie o jag hälsade på Lollys valp Azca i Onsala, hon var så goo och hade växt massor men väldigt jämt, vi blev så glada av att träffa henne liksom Atriz som nu mera heter Fridolin, han o matte var inne i affären i veckan o hälsade på, jösses vilken kille. Det är så kul att se o följa dem alla. Idag lägger jag upp bilder på Amaduez o Agnes som Carola o Madde har skickat, de bor ju ganska nära varandra o träffas. Sedan blir det ett kort på Zara som nu kallas Zally, lite rörigt blir det men hänger ni inte med på alla namn så fråga. Zally är Ellis dotter vilket ingen kan ta miste på, eller hur. Vi håller på att planera för att vara med på en kattutställning i Göteborg den 13 december, där kommer bla Zelma, Tezza(som just idag gör sin utställningsdebut tillsammans med Suzan...

Skrivet av Pias, 2009-10-24

Visa hela (0 kommentarer)

Introduktionen med Zelma går si så där, Mitzi är lite avvaktande men Ellie tycker inte riktigt om det. Första natten som Ellie o Zelma i min säng men nja, riktigt bra är det inte. Zelma höll sig i rummet ett dygn knappt sedan tog nyfikenheten över och hon kom ut i tvrummet där vi satt o hundarna låg o sov. Hon tycker inte de är så jättetrevliga men nja när de sover går de an.
Men detta är ju ett projekt som jag räknar med tar tid o det får det också göra.
Jag har fått bilder o lägesrapporter från både hundvalpar o kattungar så här är dem. Här är Azca som bor i Onsala, en riktig energisk tjej men go säger Leif o Margareta. O här är Alice som bor i Borås hos Margita med familj och till sist Matzarini som är nu snart 1 1/2 år från Mitzis sista kull, han bor i Majorna i Göteborg
Jag har även fått kort på Felicia men min dator vill inte...

Skrivet av Pias, 2009-10-15

Visa hela (0 kommentarer)

Lite roliga nyheter kommer nu: Zelma ska flytta in hos oss. Hon bor nu hos Ellies uppfödare men kommer from söndag att bli Rolfstorpsbo. Vi ska upp till Stockholm på söndag på Zoorfmässan och passar då på att ta med Zelma ner. Jag fick frågan för ett tag sedan av Kristin att ta hem henne men så kom Stiinas sjukdom o bortgång o slog undan benen på oss, men nu känner jag mig redo. Nu ska "bara" Mitzi o Ellie acceptera henne, hjälp mig att hålla tummen för att det går bra. Huset är ju stort o Mitzi går ju ut o in som hon vill + att jag ska sätta in Feleway i kontakten så allt är ju så bra ordnat som möjligt. Det som blir största omställningen för Zelma är väl hundarna men de är inte i det rummet som kattmat o lådor står, och det är husets största rum, så hon har gott om plats o tid att vänja sig. Här är ett kort på Zelma, taget från Kristins hemsida. Visst är hon en skönhet!!

Tricaliz Eddie (katt)från Ellies första kull har blivit...

Skrivet av Pias, 2009-10-09

Visa hela (5 kommentarer)