En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Pias' bloggis

Nu är Zelma välparad med Eddie, Suzan rapporterar att de har varit väldigt aktiva under ett par dygn, så nu vore det väl sjutton om inte det blir kattungar om ca 2 månader, jag väntar o längtar, det borde bli kanonkattungar av detta par, hm de är så otroligt fina, vackra och så socialt trevliga dessa två katter, så som sagt jag väntar med spänning....

På hundfronten går vi o väntar på Lisettes höglöp, Caddy ska få tjejbesök nästa helg av snygga Stina och både Caddy-Kiadottern Honda o brorsan Ferrari ska o har träffar snygga partners.

Sedan har jag fått ett kort från Madde (med mamma Lolly o dottern Agnez) på just Agnez, hon är en riktig fining men så busig och gör så att både mamma o matte får gråa hår, hon hade ju den blicken redan som liten, vildingen och liksom de andra valparna i kulle så är hon just nu väldigt döv, men det är övergående.

Skrivet av Pias, 2010-02-20

Visa hela (3 kommentarer)

Här kommer kort på Atlaz i Norge. Han är på den ena bilden bebisvakt åt 2 små chinchillaungar, Helt otrolig! Att han kan låta bli o ta dem utan han tvättar dem istället vilket de inte uppskattar enligt matte Line.
Sedan en härlig bild med Atlaz på isen.
Sedan har jag fått en bild på Fridolin(Atriz) taget innan snön invaderade vårt land, han bor ju här i Varberg så honom träffar jag ibland.
Det är så härligt att få följa valparna på väg genom unghundstiden, alla valparna har jag fått rapporter ifrån och det går bra för alla, några har tillfälliga problem att höra, särskilt ute i det fria, men det är ju normalt, sådana perioder kommer o går, fast de kan vara väldigt påfrestande för hussar o mattar. Men håll ut!

Skrivet av Pias, 2010-02-13

Visa hela (3 kommentarer)

Nej då, nu blev vi lurade av Ellie, efter 5 nätter med en sjungande Ellie så vet vi mycket väl att det inte blir några kattungar denna gång, tanken är nu att göra om parningen så ge er till tåls, vänner.

Det är dåligt med löp på alla fronter annars. Lisette ska ta sitt rabiestest i morgon så jag hoppas hon väntar ett tag med löpet, o Zelma bara tittar på mig med sin vackra blick när jag frågar henne när hon ska sätta igång.

Det var en liten rapport om läget här hemma. Kommer att lägga ut nya härliga bilder på Atlaz, valpen som bor i Norge när jag har grejat in dem här. Han är den bästa Chinchillavakten som finns, helt otroligt duktig med de små djuren.

Skrivet av Pias, 2010-02-09

Visa hela (2 kommentarer)

Efter en vecka full av jobb på varmare breddgrader så är den härliga vardagen igång igen, ja jag tycker faktiskt att det är härligt med vardagar, visst kan det vara skönt att sova några dagar men vanliga dagar är ändå bäst.
Lisette o Tessi har varit på Rossared hos min moster o morbror vilket var väldigt härligt för tjejerna som har fått massor av motion o aktiviteter. Eddie var hemma hos Nathalie o katterna och mådde som en pris, blev ganska bortskämd med andra ord.

Efter hemkomsten har vi kollat Ellie o det finns nog bebisar i hennes mage, hon är rosa om tuttarna och är väldigt kelig, vilket brukar vara hennes tecken på dräktighet.
Zelma går vi o väntar på nu, hon ska träffa stiliga Eddie.

Sedan ska Lisette till veterinären o testa om rabiessprutan har tagit, sedan väntar vi på hennes löp.

Jag har haft besök av Felix ifrån Ellies första kull o hans unga matte som är en av idetagarna till den sk "guldrosetten" gå gärna in o läs om det på...

Skrivet av Pias, 2010-01-25

Visa hela (4 kommentarer)

Jo det var möjligt att det kunde bli en bättre fredag än torsdagen på My Dog. Våran älskade Lisette blev Bästa Tik, fick cert o CACIB och blev äntligen champion!!! Till det blev hon Bäst i Rasen, då var lyckan total. Jag har inte landat ännu snart 24 timmar efteråt. Så med världens bästa Anna så kunde vi stanna till BIG finalen. I väntan på den så gick jag, Lisette o Tessi i rasparaden och bara njöt i allmänhet. I BIG finalen var det samma domare som i rasen Ewa Nielsen o det tände ett litet hopp, men med dessa storvinnare i gruppen fick vi tacka för oss o många andra väldigt bra spetsar i första omgången. MEN vi visade oss från vår bästa sida o jag är så nöjd för dagens tidigare händelser så det blev att åka hemåt på små rosa moln.
Det känns så skönt att Lisette har fått sin championtitel nu när hon ska paras i vår, åh vad jag längtar efter det som kommer sedan...

Föresten hur gick det för Tessi, jo hon vann sin unghundsklass o fick ck o blev bästa tik...

Skrivet av Pias, 2010-01-09

Visa hela (4 kommentarer)

Nu har vi gjort torsdagen på My Dog och det blev en himla rolig upplevelse! Tessi blev BT-2 med cert o CACIB hippie! Goa Lisette fick en slät 1:a men jag är nöjd för hon skötte sig så bra, det gjorde båda två och domaren en finsk man var inte snäll med banden. Suck nu blev det bara så bra, ska vi se hur det går imorgon, mycket bättre kan det ju inte bli (jo lite men ändå är jag så nöjd). Nu ligger tjejerna o drar timmerstockar i väntan på att klockan blir 18.

Skrivet av Pias, 2010-01-07

Visa hela (2 kommentarer)

Efter ett väldigt bra nyår med hela familjen inklusive barnbarn o allt så är vardagen här, nja inte riktigt men nästan. Vi har sedan några dagar fint besök hemma, det är Ellie som har Matzarini "på rummet". Matzarini är ju Mitzis son med finska Punkku och jag är så glad att mina båda sibbdamer nu möts med sina båda linjer. Vi vet inte riktigt om det har blivit någon parning men vi tror det. Det ska bli så spännande, det är en "drömparning" för mig.

Nu på torsdag o fredag är det dax för Lisette o Tessi att ställas ut på My Dog, det blir skoj då jag inte hade tänkt ställa mer förrän tidigast i Tvååker nästa gång. Tiden o orken räcker inte riktigt till för allt jag vill, så nu blir det ett stort fokus på affären, där är det mycket på gång. Det känns så kul att sätta "tänderna" i.

Håll tummen för tjejerna!

Skrivet av Pias, 2010-01-05

Visa hela (2 kommentarer)

Hoppas julen har varit bra för er alla, här har det varit lugnt o sovandes nästan ända sedan vi låste affären kl 18 dagen innan julafton, men innan det var det svettigt! men så roligt! därför blev det ingen uppdatering innan jul, jag ber om ursäkt för det.
Tack alla för fina julkort, både med bild o utan.
Vad som är på gång här nu är att Zelma o Ellie ska löpa ordentligt, Zelma började jama ordentilgt dagen innan julafton men det blev inget herrbesök då o Ellie känns som hon är på g mest hela tiden så jag kommer att höra av mig Anna-Karin om jag kan få låna Matzarini snart.

Meiti har åkt till skåne och våran hundflock mår bra, Lisette har blommat upp o är som en valp, Tessie o Caddy har lite svårt med hörseln när vi är ute för tillfället, Marcus har lagt ut lite rävmat som är intressant, men det sådant som är övergående, inne är det inget fel när vi har prasslat med julklappar minsann.
Julafton blev en fest för vovvar o kissar. När vi kom hem efter en...

Skrivet av Pias, 2009-12-28

Visa hela (1 kommentar)