En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Pias' bloggis

Så äntligen har de kommit, kattungarna blev 6 till antalet. Hon klarade det galant och är en lycklig mamma som spinner högt när ungarna diar.

Lite smolk i bägaren är det, en av Lisettes valpar vill inte riktigt , vi får se vad som händer med den.

Men vilken vecka det har varit! Först oron för att Lisettes valpar skulle komma så tidigt och nu detta, 2 mammor som ligger o diar sina barn, härligt!

Kort kommer och jag ska försöka se vad det är för kön på kattungarna också.

Skrivet av Pias, 2010-04-24

Visa hela (0 kommentarer)

Väldigt mycket för tidigt har så då äntligen Lisette fått sina valpar, efter det som hände förra året så vad vi nervösa för detta, men hon gjorde detta så bra så. 6 välskapta valpar fick hon med stor hjälp av Zelma. Zelma assisterade med allt, värmde valpar, tvättade dem och även Lisette i baken och när Lisette fick krystvärkar så la hon sin tjocka varma kropp över Lisettes rygg o sida. Det var ett helt otroligt samspel mellan dem. Senare på kvällskvisten tyckte Lisette att hon klarade det själv så då fick jag med krafttag ta Zelma till ett annat rum.

Alla mår bra i valplådan och nu väntar vi på Zelmas kattungar, de var ju de som skulle ha kommit igår. Kort kommer.

Skrivet av Pias, 2010-04-23

Visa hela (1 kommentar)

Idag började Caddy och Tessie på en ny vilspårskurs, hade tänkt att Caddy skulle klara sina 2 återstående 1:or i öppen klass och Tessie fick hänga på fast hon kanske ska ha bebisar. Är det så får hon hoppa av kursen. Vill inte missa chansen för henne om det inte är några bebisar i magen. Båda vovvarna var överlyckliga att vara i spåret igen och blicken de har när de går tillbaka med klöven i munnen med stolt hållning är oslagbar att se. Båda skötter sig utmärkt och hade en trött men sarlig blick på vägen hem.

Skrivet av Pias, 2010-04-12

Visa hela (2 kommentarer)

Jaha då är det mindre än 2 veckor kvar till Zelmas kattungar ska titta ut. Spännande värre är det både Suzan (pappa Eddies matte) och jag väntar ivrigt. Ellie börjar att se gravid ut och på hundfronten är vi ganska säkra på att Lisette har valpar och fortfarade osäkra på Tessie men det bör ju börja synas nu, tycker jag. Det är ju 4:e maj som är datumet då både Ellie o hundarna är beräknade. Vi får vänta o se.

Vi har haft besök av Fridolin med husse o matte i affären. Han är så fin, trevlig(matte o husse med så klart) och stor. Han är nog närmare över 50 cm.På bilden ville han hellre plocka godis än att titta på mig.

Sedan har jag fått bilder på Alize från Ellies sista kull och OJ vilken vacker sibbeflicka!

Skrivet av Pias, 2010-04-09

Visa hela (2 kommentarer)

Jag vill önska alla en riktigt Glad Påsk! Hoppas att vi får lite sol under helgen. vi håller tummarna för det.

På hund o kattfronten är vi i väntans tider.

Jag kommer troligen att under helgen uppdatera här med bilder på valp o kattungebilder som jag har fått skickat till mig. Det är så kul att se era små, ja små o små men ändå, igen. Det uppskattar jag o brukar sitta länge o förundras över hur de har utvecklats.

Ha nu en riktigt skön helg ihop med familjer och djur.

Skrivet av Pias, 2010-04-01

Visa hela (0 kommentarer)

Lite nytt: Tessie har varit i Malmö o blev bt-4:a med bra kritik, hon gick i veckan upp i öppen klass, kul. Hon utvecklas ju massor nu men gör det i lagom takt, allt hänger ihop iaf.

Lite märkliga troligtvis tecken här hemma, Lisette har varit lite illamående 2 mornar och Tessie var grinig som attan på hanarna i Malmö, så kanske.....

Ellie visar inga riktiga tecken, lite hård om magen kanske men Zelma är rosa om tuttarna o lite rundare, fastare om magen.

Och vi har snödroppar på södersidan av huset, härligt!

Skrivet av Pias, 2010-03-21

Visa hela (3 kommentarer)

Nu har jag börjat uppdatera min hemsida www.tricaliz.com med info om planerna på hundar o katter. Jag ska fortsätta i helgen o lägga bilder på våra lappisar o Mitzi. Men om ni är nyfikna så kolla in.

Skrivet av Pias, 2010-03-12

Visa hela (1 kommentar)

Våran vackra Ellie är parad med snyggingen Tricaliz Matzarini. De små kommer i början av maj om det vill sig, Zelmas bebisar kommer i slutet av april om det blir något och vi tror att hon är med kattungar, hon är inte riktigt "som vanligt".

Inte nog med det, jag har varit över till Danmark o testat o para Lisette o Tessie också, jag kom nog iväg för sent med dem pga att Caddy blev dålig när jag hade tänkt åka, Nu mår Caddy bra igen och vi får se om det blir några lappisbebisar i början av maj, det blev inte de hanar jag hade tänkt utan det blev ännu bättre, tror jag. Mer om deras hanar kommer om ett tag.

Caddy har också haft tjejbesök, det var den otroligt goa Pralin , Stina till vardags, som har varit o hälsat på och vi hoppas på att det blir valpar även där, Stina är ju från mer arbetarhundar och Caddy är ju mer åt det hållet så det blir nog valpar med ös i.

Hör gärna av er om intresse finns.

Skrivet av Pias, 2010-03-07

Visa hela (3 kommentarer)