En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Pias' bloggis

Äntligen är min nya hemsida nästan färdig, så nu kan ni följa oss på www.tricaliz.se . Välkomna dit!!!

Skrivet av Pias, 2013-03-03

Visa hela (1 kommentar)

Connie slutade som bästa tik 2:a på Svenska Lapphundsklubbens lista över Finska Lapphundar år 2012!! Vi är så stolta över vår goa tokmaja. Hennes pappa blev årets Finska Lapphundshane!!

Nu är både Connie och Lisette riktigt tjocka om magen och det är flera veckor kvar, det ska bli så spännande! Lisette är beräknade till 11-12 mars och Connie 14-15 mars. Vi håller alla tummar för att allt går bra och det blir ett helt gäng smålappisar.
Här är en bild på Connie, tagen i Oslo sommaren 2012. Vackra flickan!

Skrivet av Pias, 2013-02-20

Visa hela (2 kommentarer)

I lördags var jag på kattutställning i Mölndal, det var en sk ringutställning. Det gick riktigt bra och jag är så glad och stolt över mina telingar. Jovani som jag inte hade lyckats med pälsen på tog sitt cert och blev BIV :) Zally blev BIS-5:a av kastraterna i hela kategori 2, härligt!! och Lilla My tog en härlig BIS-3 plats utav alla kat 2 juniorer. Jag är så stolt!!! My dömdes av Hanna Jensen och hon fick så mycket lovord av henne, det känns riktigt kul då Hanna är en sträng domare som dömer mycket sibbar. Här nedan är det även ett kort på Findus, taget av Inger Berger som även är fotograf till de andra korten, tack Inger!
Som uppdatering på hundfronten så ser det ut som både Lisette och Connie väntar valpar och som grädde på moset så ser det ut som att Ellie väntar kattungar med Jovani <3
Tricaliz Zara (Zally)
Tricaliz Lilla...

Skrivet av Pias, 2013-02-10

Visa hela (0 kommentarer)

Så är även Tricaliz Connie parad, hane är Fidelis Homohomilupus en import från Finland som är strax 9 år, han har A/B-höfter o PRA PRCD-fri, han har en anmärkning på ena ögat sedan många år tillbaka som inte har ändrat sig,annars är han UA på ögonen. Valpar väntas runt den 15-16 mars.

Skrivet av Pias, 2013-01-13

Visa hela (1 kommentar)

Nu är våran älskade Lisette (CH Black Blossom Lady Lisette) parad med den väldigt snygga o trevliga Lapinlumon Nukkumatti, till vardags kallad Nasti. En kille som är PRCD PRA-fri, A/B-höfter o ögon UA med ett riktigt bra MH. Känns han igen? Han är helbror till Snövit och halvbror till Connie:)
Ev valparna bör komma runt den 12-13 mars.
En ung Nasti kortet taget av Johan Fält.

Nasti för ett år sedan, foto Anki Thonell

Skrivet av Pias, 2013-01-10

Visa hela (0 kommentarer)

Vi vill önska alla er en God Jul och ett Gott Nytt År. Här hemma firar vi en kort jul och försöker iaf att ha en gran i år, På bilden ligger Lilla My under julgransmattan så vi får se hur det går)

Om ni är intresserade av våra valpplaner för 2013 så finns de på SLK, Valen av hanar är klart på Tessie och Lisette men inte ännu för Connies del. Även för katterna planeras det för fullt, info kommer, men om ni är intresserade så hör av er, både för katterna och hundarna.

Vi vill också tacka så hjärtligt för alla fina, roliga och vackra julhälsningar vi har fått.

Var rädda om er och djuren!!! Tyvärr blev bilden lite mörk men man får knäppa fort;)

Skrivet av Pias, 2012-12-22

Visa hela (2 kommentarer)

På kattutställningen i helgen gick det väldigt bra för alla Tricalizkatterna, alla fick väldigt bra bedömningarna. Alla som var gamla nog tog sina cert och Tintomara och Lilla My tog var sitt BIV. Jag är så nöjd med både katter och deras otroligt bra o duktiga ägare.

Idag har vi varit i Slöinge på djursjukhuset och dels HCM-scannat Jovanis hjärta och ögonlyst lappistjejerna Lisette, Tessie och Connie och alla fick jättefina resultat. Så skönt!

Nu sätter jag de avelsplaner jag har till våren, både på katt och hundfronten, mycket spännande kommer att hända.

Här är en bild av Sibirmagi Jovani som nu tagit sitt första cert på väg till champion, han är en riktigt fin sibbe i mina ögon, jag är så nöjd med honom, hans personlighet är den bästa av den bästa. Bilden är tagen av Inger Berger på utställningen.

Skrivet av Pias, 2012-12-12

Visa hela (0 kommentarer)

Nu har även Fassigubben flyttat till sin nya familj. Det är väldans tomt här hemma, men vi är ju inte ensamma direkt;)

I helgen har det varit kattutställning i Göteborg, och en hel hög Tricalizsibbar var där. Det blev många fina resultat. Både Tintomara och Lilla My tog BIV, Zally, Molly, Zelma och Jovani tog sina cert och Jovanis mamma Feya Sibaris från Ålesund i Norge tog BIS båda dagarna.
En väldigt bra helg blev det:))

Skrivet av Pias, 2012-12-11

Visa hela (0 kommentarer)