En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Norton

Norton

Norton med flock i Skurup. Historien om en aussiepojkes uppväxt och hans familj.

för alla gratulationer OCH inte minst alla fina bilder på släktens bloggar!! Funderar allvarligt på att skaffa ny kamera men vad ska man ha?? Någon som har ett förslag? Satt och tittade i Lindas(Milous) blogg i förmiddags och höll på att komma för sent till lydnadsträningen! Så kan det vara, man förlorar sig helt i datorns värld!! Nu är det i alla fall klart: vi kommer till Smålandsstenar, anländer redan Valborgsmässoafton och stannar över helgen! Hoppas att vi är några som kan träffas då utanför utställningsringen för att "tjöta" som ni säger! Matte ska jobba på högerarmen så hon inte ser ut som en fladdrande fågel i ringen och Norton ska träna på stillastående innan dess, det lär behövas!! Nu har vi tränat nog för i dag OCH det regnar igen,stööön! Våren, var är den, har någon sett till den så skicka hit den innan vi får spader!!!!
De enda som inte har märkt något är tranorna som kommer nu mest varje dag, lyckliga dem som inte vet bättre! Nu ska vi hålla...

Skrivet av Norton, 2009-03-29

Visa hela (10 kommentarer)

I dag har Norton gjort sin debut i utställningsringen officiellt! Matte hade varit nöjd med en slät 1:a tyckte att bästa junior hade varit grädde på moset!! OCH vad händer: JO hundskrället blir bästa junior (1:a med CK) Jättebra, matte tänkte att han blir väl reserv MEN han blir 2:a bästa hane med en champion som vinnare vilket innebär att han fick CERT !!! Vilken debut! Alla "dåårarna" gick jättebra i dag och HP på uppfödargruppen blev det för Tina! Nortons halvsyster i Danmark blev BIM och därmed Svensk Vinnare-09, vi gratulerar!! Så jättetrevliga "dåår"-ägare vi har , en helt fantastisk dag med en fantastisk uppfödare, vad mer kan man begära?? Här kommer lite foton, fler kommer säkert på syskonens bloggar:
Ha en fortsatt trevlig helg, för oss är det både spår och lydnad i morgon, får väl se om han sköter sig...

Skrivet av Norton, 2009-03-21

Visa hela (11 kommentarer)

Nu verkar det äntligen som om våren kommit till Skåne! Plus 5 grader, sol och storm naturligtvis! I går kväll regnade det (ovanligt eller??) när vi var ute sista rundan, fick följe med en granne/kompis med sin rottweiler och som hade paraply!! Jag använder i princip aldrig paraply så Norton minns nog inte vad det är! Kompisen påpekar då att Norton reagerade på paraplyet, backade undan, jag såg inte så noga eftersom han var lös. Sagt och gjort, dags för träning! Efter vår långrunda nu på middagen hämtades ett färggrannt paraply som slogs upp och ställdes mitt i köket. Alla hundarna tittade lite undrande på det. Efter en stund vändes det upp och ner, ingen reaktion, efter ytterligare en stund tog jag upp det och stod och snurrade det först över mig och sedan framför mig. Kul lek tyckte Norton. Slog ihop paraplyet och då tyckte herr Norton att DEN kan man leka med. Blev en ganska enkel träning med andra ord, skönt för det här hade jag inte haft en tanke på! Vanliga träningen...

Skrivet av Norton, 2009-03-17

Visa hela (3 kommentarer)

skrev Tina och det kan man väl lugnt påstå! Det tränas på men nog är det betydligt roligare när det är lite sol och några plusgrader!! Nu ska vi börja våra kurser till helgen och tur är väl det för vi var ca 20 st på fria träningen i går! Lite många under platsliggningen även om vi var 2 grupper och hade 2 instruktörer. Allmänlydnadshundarna tränar för sig men de var inte så många! Tävlingslydnad plus apellen och spår blir det för Norton, Rallylydnad för Rex. Ska bli kul eftersom han verkar ha tröttnat lite på agilytin (eller så är det husse som tröttnat)! MEN nog är jag lite frestad att plocka fram Rutan igen och försöka få honom att ta den utan godis!! Han är ju 9 år men pigg som en unghund så sluta träna kan man ju inte! Norton är verkligen "ungtupp" numera och tror att man kan få lov att mäta sig mot andra hanar!! Tji sa matte, det ska man passa sig för! Kanske att han försöker för att det inte går hemma, här blir han satt på plats av de andra, precis...

Skrivet av Norton, 2009-03-02

Visa hela (4 kommentarer)

i morgon är det ett år sedan vi hämtade hem Norton, och jag undrar baraVART har det tagit vägen?? Vintern kom tillbaka med besked och vilket härligt sportlov ungarna har haft! Snö, sol och kyla! Tills i dag: plus 4 grader och nu i kväll regnar det! Det var något bakhalt i dag på träningen, svårt att gå snyggt när man inte riktigt vet var fötter och underlag är! Halkan kommer väl som ett brev på posten i natt så det är tur att man inte ska ut och köra tidigt i morgon bitti! Här kommer lite bilder från veckan som gått...
bus i trädgården...
posering vid Svaneholms slott...
Slottet i fråga...
gruppbild för en gångs skull...
ett matglatt gäng i nya köket...
Lördagsgodis,mumma med öron...
Hoppas alla syskon och hela tjocka släkten mår bra trots att vi alla längtar efter våren!

Skrivet av Norton, 2009-02-22

Visa hela (3 kommentarer)

Så mycket bloggat har det ju inte blivit sista månaderna, känns som att det inte händer så mycket när allting är grått. Vi tittar mest på andras bloggar vilket är jättekul! Gick en runda i trädgården nu på förmiddagen och vi måste ha haft en ovanligt mild vinter än så länge!
Forsythian börjar slå ut...
Kaprifolen börjar redan slå, rosorna också! Detta gör att man i alla fall kan känna lite hopp!!
Mattes leder mår inte så bra av det här fuktiga vädret så det blir bara träning ett par dar i veckan, spårat har vi inte gjort sen innan jul men det här gör ju att man börjar bli sugen igen. Vi har införskaffat ny spårlina som jag tror t.o.m. Lena kommer att godkänna! Inte fy skam! Lite foton på mig men matte fundrer allvarligt på att skaffa ny kamera men tycker att en sådan ska väl inte bli omodern efter 5 år!! Eller??
Matte gjorde ny trasa till mig, den höll 2 dagar.......

Skrivet av Norton, 2009-02-07

Visa hela (1 kommentar)

har vi alla överlevt, t.o.m. Ceasar! Tack gode Gud säger vi här hemma, Norton blir bara lite ARG när det skjuts!! Han och Foppa reagerar likadant, när inte detta hjälper struntar man i det! Rex har alltid sett ut som ett frågetecken: vad hetsar ni upp er för???
Underbart vinterväder de senaste dagarna med långa promenader, lite enklare när husse också är hemma och nu ska vi börja "dagligträningen" igen efter helgerna! Skönt tycker både Norton och matte!
Här kommer lite kort från Svaneholmssjön och lite hemifrån:
Nortons favveplats på kvällen, UNDER mattes fåtölj!
Vem biter vem?? Tur att det bara är på lek!!

Återigen: Lycka till alla på MyDog, om inte annat så ses vi i Malmö på Svensk Vinnarutställning!!

Skrivet av Norton, 2009-01-02

Visa hela (4 kommentarer)

man har fyllt 1 år och det är snart Nyår! Det är inte populärt hos matte eftersom Ceasar är livrädd och ju helst inte ska smitta mig! Matte tror på mig och jag ska försöka att inte göra henne besviken! I dag har vi varit i Häckeberga och gått en jättepromenad men det är naturreservat så man var ju tvungen att ha koppel på sig! Inte kul alls! Husse tog lite bilder så här kommer lite "stilstudier" på mig!
Matte och det andra fastnade visst också!

Ett Gott Nytt År till er alla från oss alla och lycka till på MyDog ni som ska dit!

Skrivet av Norton, 2008-12-28

Visa hela (3 kommentarer)