En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Norton

Norton

Norton med flock i Skurup. Historien om en aussiepojkes uppväxt och hans familj.

d.v.s. vi röntgade eftersom vi i alla fall hade fått en tid! Resultat: B höfter och ua fram! Känns skönt att ha det gjort. Alla ni som ska ställa ut i helgen eller tävla:LYCKA TILL vi håller alla tummar och tassar!!
I morgon är det öppet hus på nya hundklubben där vi tränar, måste dit och fota eftersom vår webmaster är iväg och ska ställa ut. Nästa helg blir jättespännade eftersom vi ska på intensivkurs i lydnad med klicker! Han är ju naturligtvis inklickad , men att få en sådan utmaning ska bli jätteroligt!!
I dag har vi varit och hälsat på en tjej på 12 år som har ryggmärgsbrock, sitter i rullstol och är blind! Hennes största intresse: gissa! Djur och framförallt hundar!! En kompis till mig jobbar på fritids där hon är och hon frågade mig i går om jag kunde tänka mig att komma förbi med hundarna. Självklart!!! Rex satt i hennes knä och Foppa kom fram för att bli kliad bakom öronen! Kan man glädja ett barn så ska man är min åsikt! det gick 2 timmar med...

Skrivet av Norton, 2009-06-05

Visa hela (8 kommentarer)

Vi börjar väl med grädden på moset: Skurupsutställningen i går! Sol och vackert väder på morgonen, regn mitt på dagen och uppehåll lagom till finalerna! Erica och jag fick i alla fall det fina vädret!
Först ut för dagen var Erica och Poker! Det skötte sig alldeles utmärkt trots att det var första gången för dom båda två! Poker blev först BIR-valp och i finalen blev han BIS 2-a !! Ingen dålig debut och en suverän kritik! Sedan var det min tur! Norton uppförde sig alldeles utomordentligt i ringen när han hade koll på var husse var! Resultat? CERT och BIM! Han var inte fullt så duktig när vi skulle springa om BIR-et, har aldrig haft en tik efter sig, och jag ska väl inte säga att han sprang baklänges, men nästintill!! Det blev lite "latjo-lajbans" som domaren sa! Troligen därför det blev ett BIM men det var ack så välkommet!!
Under veckan som varit har vi tagit en tur med husvagnen igen. Det blir lite si och så med träningen då, men jag hittade i alla fall ett ställe...

Skrivet av Norton, 2009-05-25

Visa hela (14 kommentarer)

Här kommer veckans rapport i efterhand: lite lydnadsträning, lite cykling, passning av barnbarn då Christoffer snart 3 år för första gången fick gå själv med gamle Foppa. Stolt som en tupp var han! I torsdags var ju Erica, Patrik och Poker här för lite "ringträning" och social samvaro! Jättekul och gud vad dessa hundar kunde busa! Söndagen gick ju åt till Hässleholm men den rapporten kom ju först.
Lite bilder från veckan..
Norton och matte löser världproblemen...
Sötnosar eller hur...
Allmänt lekande...
Erica försöker få alla att sitta fint för fotografering och det gick ju....inte så bra!
Ha en bra vecka alla, nu blir det nog inte mer bloggat denna veckan!

Skrivet av Norton, 2009-05-18

Visa hela (4 kommentarer)

i strålande väder, åkte hemifrån i tjock jacka, satt hela dagen i kortärmat, ca 20 grader varmt, mumma!! Att springa med Norton är inte så svårt men att få honom att stå stilla, det är en utmaning!! Han fick i alla fall utmärkt kritik även om domaren tyckte att han kunde vara lite mer pälsad!! Vi fick 1:a med HP för Elina Haapaniemi vilket inte är fy skam! Vann gjorde naturligtvis Thornapple-hundarna, både BIR och BIM och 2:a bästa hane. Kändes lite konstigt att vara enda dååren men det är ju sånt som händer, många vänner och bekanta i alla fall där bl.a. Erica med Pokerface! Hon har koll hon på hundarna!! Här kommer lite bilder från dagen..Mer kommer i morgon (tror jag, de har lovat regn!) Vi vet nu i alla fall att vi har en hund "av utmärkt typ" som det står överallt!! Det känns ju skönt och...

Skrivet av Norton, 2009-05-17

Visa hela (9 kommentarer)

och även denna veckan har försvunnit!! Den har bestått av lydnadsträning, cykling, promenader och lite annat. I torsdags var Erica, Patrik och Pokerface här för att träna lite ringträning, första utställningen nästa söndag här i Skurup. Han travar jättebra när Erica har rätt tempo!! Hoppas han vinner över de andra hanarna som är lite äldre!! Hade hoppats på att ha en massa bilder i dag men efter att ha tömt NYA kameran plus mobilen inser jag att jag inte hinner!! Uppdaterar i morgon eller på måndag , beroende på hur det går i morgon i Hässleholm, så snälla, snälla, håll alla tummar och tassar för oss och Milou i morgon!!!! Jag vet inte fler dåårar som kommer men hoppas!! Nu är det dags för rabarberpaj och melodifestival, undrar hur länge man orkar??

Vi hörs i morgon om inte allt går åt fanders.....

Skrivet av Norton, 2009-05-16

Visa hela (6 kommentarer)

Vi har varit på en liten minisemester under valborgshelgen, premiär för året med husvagnen! Det är ett jättebra sätt att semestra på när man har hundarna, kan varmt rekomenderas! Vi åkte i onsdags från Skåne och här står rapsen i full blom redan, vilken underbar syn med allt det gula! Allting har ju förresten exploderat den senaste veckan så regnet som är i dag är välbehövligt men ack så tråkigt, varför kan det inte regna på nätterna?? Kom upp till Åsa camping på eftermiddagen och kvällen tillbringades med fika hos Tina och Johan. Valborgsmässoafton gick lättjans tecken med bara sköna promenader och god mat.Fina promenadstråk vid campingen! Första maj upp i ottan och i väg till Smålandsstenar där vi för övrigt aldrig varit förr.En massa trevliga Door Keepers på plats, härligt att se så många samlade på en gång. Först ut var valparna där Harry blev BIR och Chili BIM, det grattar vi till. Sedan hanarna.Unghundarna föll domaren bäst i smaken och vi sprang och vi...

Skrivet av Norton, 2009-05-05

Visa hela (12 kommentarer)

I lördags hade vi avslutning på vår spårkurs, kan tyckas vara lite tidigt men instruktören ska ha valpar där hemma (tervar). Jag lade ett apellspår till Norton och som avslutning ett rakt spår i fall han skulle misslyckas med det första. Han har blivit mycket mer fokuserad med nosen ner i spårkärnan och har självmant börjat lägga sig ner vid apporterna vilket jag tycker är super, då blir det inget tugg! Det gick ganska bra, tapp på en apport för att matte som vanligt inte litar på hunden, annars bra. Sista spåret super och han kastade sig ner vid slutapporten, glad som en speleman! Disträ som man är kom jag på EFTER att vi hade gått våra spår att jag hade kamera med! Smart! Här kommer lite kort från korvgrillningen i stället:
Norton och Poker busar
Poker är duktig...
I väntan på korven
Småprat
Äntligen korv
Hela dagen...

Skrivet av Norton, 2009-04-20

Visa hela (8 kommentarer)

och vi hoppas att alla har haft en skön helg, även ni som jobbat! Under veckan som gått har Rex hunnit fylla 9 år, pigg som en nötskrika som tur är! Dagen firades med en alldeles egen träningstimme med matte utan "gangstern" närvarande, vilket var mycket uppskattat! Vi tränar i.o.f. Rallylydnad 1 gång/vecka men det blir inte riktigt detsamma!
Under påsken har vi haft besök av både barn, barnbarn och fler hundar, alltid roligt att träffas även om inte alla kan samtidigt (vi har 4 barn).
I lördags kom Tina L upp till nya hundklubben för att plåta lite till hemsidan och även vi fastande på bild redan inder uppvärmingen:

Hopp och hej vad det går..

fitt följ i uppförsbacke och med synkade fötter... !

NUU var jag väl duktig matte!!

Lite trädgårdsarbete blev det också plus putsning på husvagnen, nu är det ju snart dags!!
Lite bilder från dagen...

Skrivet av Norton, 2009-04-14

Visa hela (6 kommentarer)