En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Norton

Norton

Norton med flock i Skurup. Historien om en aussiepojkes uppväxt och hans familj.

En "huvudlös" Erica kan vi ju inte ha!! Så här ser hon ut MED huvud!!
Kollade nog bara hunden!
Visst måste vi ha haft allvarliga diskussioner Charlotte om man tittar på bilden!
Får visst skärpa mig lite med fotona....

Skrivet av Norton, 2009-09-14

Visa hela (6 kommentarer)

Dagen bjöd på ett helt fantastiskt väder så länge vi var där! Valparna gick inte i samma ring men i ringen bredvid så vi kunde sitta tillsammans i alla fall! Ett glatt gäng som saknade Tina som låg i sjuksängen, fy för flunsan! Vad ska man säga? Hård men rättvis domare, framför allt: konsekvent! Gick bra för lillgrabben: 1.a med Hp, får man vara nöjd med, domaren tyckte mycket om honom och ville gärna se honom igen om ett tag!! Det bådar ju gott!! I övrigt var det väl sådär:
Poker, 4:e bästa hanvalp !

Pepper 5:e bästa hanvalp, inget kort tyvärr
Norton med husse för första men inte sista gången!
Nea, 2:a
Esther, 2:a
Lady Saphire ( vet inte vad hon kallas) 2:a
Hot Mix fick en 1:a men fastnade inte heller på bild
...

Skrivet av Norton, 2009-09-14

Visa hela (6 kommentarer)

Vi håller på att träna. träna och åter träna!! Då blir det inte mycket att blogga om! Spårkursen har kommit igång och det är skönt!! Vi har här nere i södra Skåne haft storm mer eller mindre den senaste veckan så spåren har gett Norton något att tänka på! I torsdags var han duktig, tog vinklarna som han skulle och envisades med att gå ett annat håll än det jag ville på sista sträckan: vem hade rätt. JO naturligtvis hunden!! Tillägas bör att det öSREGNADE, vi var blöta in på bara kroppen!! Varför är det så svårt att lita på hunden!!!I dag hade vi full storm, regnskurar och en rullande vind! Hur det gick: jo han har spårat bättre i sina dar om man så säger!! Genade i första vinkeln, andra sträckan OK , sista vinkeln helt rätt och tappar sen vittringen efter halva sista sträckan!! Trött i huvudet: vet ej: tänd på Wilma: troligtvis, kunde inte slita sig från hennes rumpa!! Ack dessa pojkar!!! Vill inte ha en sexdåre till, räckte med när Foppa var ung och i avel,...

Skrivet av Norton, 2009-09-05

Visa hela (9 kommentarer)

träning och åter träning! Det är vad vi har gjort sen sist!! Började ny kurs i måndags, skriver träningsdagbok, kör ren klickerträning men undertecknad är ju verkligen cross-over, eller rättare sagt både Norton och matte!! Inte helt lätt!! Endast fredagen var träningsfri i förra veckan och då städade jag!! Kul eller hur?! I dag blir det spår och lydnad medan spåret ligger, det får räcka för i dag. Både Norton och matte är lite möra efter gårdagen. Nu närmar sig Sofiero med stormsteg, vi skulle också behöva låna lite päls för Norton fäller som han aldrig har gjort förr! Man får försöka föna bort det mesta(om inte hunden flyr, gillar inte fönen)! Någon som vet hur många dåårar vi blir?
Allt för i dag, nu väntar långpromenad!!

Skrivet av Norton, 2009-08-24

Visa hela (9 kommentarer)

Denna veckan har vi Ystad Internationel Military Tattoo i Ystad.Återkommer vart annat år och vi var och tittade på dem för 6 år sedan!? Var tog den tiden vägen?? I går var vi där igen och det är ett SKåDESPEL! 500 musiker från 6 nationer. Inte för att vi är några fans av militärmusik utan det är allt runtomkring. Mycket pompa och en del humor! En orkester spelade, tror den heter Oh England och mitt i allt ihop kom "små grodorna"! Jättegarv bland de som hörde det! Det är sånt jag uppskattar! Och killar och tjejer: TäNK om man hade haft de höger/vänstersvängarna och helt om halt/march på apellplan!!!! Det hade gjort succé!
tysk orkester
skottar som synes
Malaysia var representerat
Grande Finale

Åter till verkligheten: lite lunch och sedan ut och träna i trädgården

Skrivet av Norton, 2009-08-14

Visa hela (6 kommentarer)

efter kennelträffen och nu kommer äntligen uppdateringen! Först och främst vill vi tacka Tina och Johan för deras enorma gästfrihet!! En helt underbar helg blev det! Att kunna samla så många hundar i alla åldrar till en kennelträff säger väl en hel del om deras uppfödning, eller hur?
Men för att ta det från början: vi hade bokat plats på en camping i närheten men ångrade oss av olika men mycket starta skäl när vi kom dit! Aldrig mer om man så säger!! Hej och iväg hem till Tina och Johan i stället och jodå det fanns plats för vår husvagn också! Tackar man för, "camp Landén" var betydligt trevligare!!
På plats fanns redan Charlotte och Martin med Esther och Nimbus, jättekul att få träffa dessa trevliga människor lite mer och våra hundar gick alldeles utmärkt ihop! Det blir man jätteglad för!! Något som gladde mig väldigt var att se Charlotte nere i paddocken med Oskar, det börjar nog bli dags nu efter allt som hänt!
Grillning, god mat och dryck och tiden gick...

Skrivet av Norton, 2009-08-08

Visa hela (4 kommentarer)

Ja nu är allt som vanligt igen! Semestern slut,suck! Vi har i alla fall hunnit med en del till sedan senast. Träffat gamla vänner som man inte sett på år och dar, lånat barnbarnen och varit på Ystad Djurpark för första gången, tränat en hel del och att fira bröllopsdag! Alltihopa jättetrevligt och nu packar vi husvagnen för att fara till Fjärås i morgon! Många hundar blir det, ska bli kul att träffa även andra dåårar som man inte sett förut! Så mycket mer blir det inte i dag, får bli mer efter helgen!!

Skrivet av Norton, 2009-07-30

Visa hela (1 kommentar)

Det var länge sedan det blev bloggat men nu kommer en uppdatering! Semestern började med att vi drog upp med husvagnen till Skene för att ställa ut i Borås. Varmt så in i men gud vad trevligt vi hade! Det gick jättebra för alla dåårarna och det är ju jättekul!
Skrot och Norton i konkurrensen...
En domare som VERKLIGEN tittade på tänderna...
Resultaten har ju Tina redovisat men Monster blev BIR!
En jättekul grej var att jag fick äran att visa Magic (som gick i bruksklass) både i konkurensen och i avelsgruppen! Tyvärr inget riktigt bra foto på avelsgruppen så detta får duga
Avelsgruppen slutade som 3:a totalt vilket inte var fy skam, och vilken kritik sen!!
Efteråt gick vi i uppfödargrupp...
Där slutade vi 2:a totalt och vilket jubel det blev!!
I mellanakten innan finalerna var vi och fikade i Tinas och Johans yttertält, en ganska stor samling......

Skrivet av Norton, 2009-07-13

Visa hela (7 kommentarer)