En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Mona

Monas bloggis

Skriver när jag har nåt att skriva om.
Inte alltför ofta, alltså.

Tjo.

I slutet på juli föddes BrunteTNG (arbetsnamnet på det som blev lillasyster). Det blev en liten tös som lystrar till namnet Olivia (hoppas vi, hon bryr sig inte mycket alls om vad man säger än).

Söt som få, och alltid hungrig:

Jättestolt storebror som vill peta, gosa och bära men inte är betrodd att vara i närheten av tösen på egen hand:

Sover snällt när hon är ordentligt mätt:

Skrivet av Mona, 2013-08-19

Visa hela (0 kommentarer)

Vi har lyckats köpa en bakåtvänd bilbarnstol åt Sixten. Jag kanske är överambitiös, men jag har lagt minst 20 timmar, förmodligen det dubbla, på att läsa på om barnsäkerhet i bil och marknadsundersöka bilbarnstolar.

Bilstolslotsen har jag lagt in under blogglänkar. Det är en fantastisk resurs med stora mängder information om bilbarnstolar och rapporter om provmonteringar av olika modeler i olika bilar. Netta som skriver där är värd en stor eloge för sitt arbete.

Appåder & visslingar

En annan sida värd att uppmärksamma är Carseat.se .
Det är ett företag som försöker komma ut till länder utanför Norden med svenskt säkerhetstänk och svenska bakåtvända bilbarnstolar.

Det blev en Britax Max-Way åt Sixten, och han verkar väldigt nöjd när han sitter i den.

Det blev en Britax...

Skrivet av Mona, 2012-03-29

Visa hela (0 kommentarer)

Sen i lördags kan Sixten hasa baklänges. Han reser sig upp på armarna hoppas att han ska nå fram till någon rolig leksak, och glider bakåt istället. Han är inte alls nöjd över den utvecklingen.
Det är ju framåt han ska!
Annars så sitter Sixten bättre och bättre, han kan sitta upp ett par minuter i sträck om han lyckas bra. Tyvärr lägger han sig inte ner kontrollerat utan det blir platt fall så han får fortfarande bara sitta med mjuka saker att ramla på.

I går var vi på föräldragrupp och jag konstaterade (fast man inte ska jämföra barn) att Sixten var klart bäst på två saker.
Sitta och dregla.
Han kan verkligen dregla hur mycket som helst, en dregellapp kan vara genomblöt på en kvart, och på golvet har han pölar omkring sig.

Jag skriver det här för att ha lite kom-ihåg om Sixten någon gång kommer att undra hur han var som bebis, så det får bli en liten lista över egenskaper.

  • Favoritleksaker: Bjällerskallra, sexfotad mask, "Clop clop" - en...
Skrivet av Mona, 2012-03-21

Visa hela (1 kommentar)

... lärde sig Sixten att sitta utan stöd.

Stilen är framåtlutad räka, och gärna stödja sig på händerna men idag har han nått stadiet att sitta och hålla en leksak med ena handen.

Skrivet av Mona, 2012-03-03

Visa hela (0 kommentarer)

Idag har SIxten kommit på hur man vänder sig från rygg till mage...

Skrivet av Mona, 2012-02-20

Visa hela (0 kommentarer)

Sixten, (lilla) helikopter, Sigge, Tarzan, Gluff-gluff, Fontänpojken, Brunte, Huggo, Propeller, Krabat, Parvel är väl de vanligast förekommande

Skrivet av Mona, 2011-10-28

Visa hela (2 kommentarer)

Nu som nybliven mamma och mammaledig så säger Elin att jag har gott om tid och därför är skyldig att mammablogga om vad som händer...

Jag vet inte om jag håller med om det där med gott om tid, men här kommer i alla fall några iakttagelser såhär 10 dagar in i mammalivet:

  • En bebis kan generera en tvättmaskin med smutstvätt om dagen.
  • Jag har full förståelse för de som klagar över att det är svårt att hinna med att duscha och så när man har en bebis att ta hand om. Det är svårt. En bebis har ett sjätte sinne (eller om det är andra sinnet) för när man absolut behöver tid till nåt annat (gå på toa, känner sig jätteäcklig och vill duscha och få på sig kläder istället för att gå runt i morgonrock, har varm mat på bordet / i micron eller liknande) och klarar inte av att ligga själv i vagnen mer än högst tre minuter då. De tre minuterna brukar gå åt till det mest prioriterade, tvätt. Är man däremot inte ensam hemma med bebisen,...
Skrivet av Mona, 2011-10-21

Visa hela (4 kommentarer)

...för mig i år.

Sitter hemma med ont i foten sedan drygt två veckor, och det vill inte bli bättre. Har träffat en sjukgymnast som misstänker inflammation runt två nervknippen.

Skrivet av Mona, 2010-09-21

Visa hela (0 kommentarer)