En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Medkraft

MedKraft

Följ med mig på min resa från mitt radhus till Solheim. Släktgården i Nyland som min bror och jag ärvt och som jag nu vill ta hand om.


Ängeln blir min symbol för uppdraget

Idag kom stoltheten ikapp mig. Stoltheten över att ha blivit utsedd till borgerlig vigselförrättare. Jag har tänkt uppdraget som ett juridisk arbete - men när mannen friar till kvinnan mitt framför alla gästerna, hennes svar är ja och jag får viga dem där och då inför de förvånande släktingarna och vännerna då dyker en annan känsla upp hos mig.

Ja, helt förvånad är jag väl inte över mina egna känslor. Jag blir tårögd varje gång, har inte, trots flera försökt, lyckats lära mig cermonin utantill (och van är jag ju att prata inför folk efter många års övning) och jag kan aldrig bestämma mig för vilka kläder jag ska ha på mig. Sen - när det står i tidningen "vigselförrättare Anita Bergström" då nästan stannar hjärtat. Jag? Som aldrig verkar nå ända fram själv, som tagit fler felsteg än vandrat den breda vägen, som drömmer drömmar alltid drömda.

Reklam för borgerlig...

Skrivet av Medkraft, 2009-07-25

Visa hela (0 kommentarer)

Hur kan det komma sig att jag alltid blir så orolig när det är dags för fest? Att maten inte ska duga, att jag inte ska vara trevlig nog, att något ska bli fel, fel, fel. Jag tänker att jag tycker det ska bli kul, roligt att träffas och umgås under enkla former. Men - sen när det är dags mår jag uruselt, orkar inte med mig själv och allt känns fel. Avstå eller träna mera?

I helgen var det födelsedagskalas och jag var inbjuden att hjälpa till inför släktens ankomst. Inte ens då - när jag inte hade ansvaret utan bara skulle vara medhjälpare är det kul. Och kul ska det vara annars får det vara. Får det vara?

Uppvaktningen gick bra - men flagga, fika och paket

Ser fram emot nästa utmaning - fördelning av löneutrymmet. Berättar mera nästa gång

Tack till jättefin kattvakt!

Skrivet av Medkraft, 2009-03-22

Visa hela (0 kommentarer)

Idag har varit en dag när tiden räckt till. Räckt till för allt jag velat gjort, borde gjort och har gjort. Faktum är att jag t o m tittat på klockan vid några tillfällen för att se om den rört sig.

Trots att jag försöker tänka att jag alltid har tid för allting så händer det lite för ofta att det känns som jag inte hinner. Hinner vart och vad? Men idag vände det - jag hann och vann lugn, stabilitet och nöjdhet. Tack för denna dag!

Kanske dagen kom för att ge mig svar på drömmen jag hade häromnatten. Jag skulle göra en skrivning och alldeles innan skrivningen försökte jag pränta in det jag trodde jag behövde kunna. Det blev fem saker. Skrivningen bestod sedan av fyra tättskivna sidor med frågor och jag kunde ingen säger ingen av dem. Varför hade jag valt bort att lära mig det jag hade i uppgift att göra? Varför gick jag dit när jag visste att jag inte kunde? Jag grunnar vidare på vad drömmen ville säga mig

Skrivet av Medkraft, 2009-03-17

Visa hela (0 kommentarer)

Nu blir jag galen... Galen på att inte få tekniken att fungera med bloggande + bild. Jag skriver så kloka saker och sedan ska jag lägga till en bild och då försvinner allt jag skrivit. Det kanske är en tanke i sig - tänk igen.

Nåväl - ikväll är min tanke - bidra till det gemensamma. Vi hade arbetsplatsträff idag och funderingen blir vem vill bidra till det gemensamma?

Om vi vill göra något extra med arbetsplatsträffen vem vill då bidra med något själv nu när vi har inköpsstopp?
Om vi ska göra något gemensamt med personalgruppen vem vill vara med i planeringsgruppen?
Om vi måste köpa in tjänster utifrån för att det interna arbetet ska fungera vem är då villig att bidra med sin arbetstid för att spara pengar till arbetsplatsen?

Ska lönekriterna för nästa år handla om att bidra till det gemensamma, eller fortsätter vi med "samarbete, utveckling och service"? Nej, nej, nej - nu krävs närhet till det gemensamma arbetet.


Första intrycket är viktigt -...

Skrivet av Medkraft, 2009-03-13

Visa hela (0 kommentarer)

Idag har jag haft sportlov - utan sport. Eller, sport kanske var precis vad det var. Fast inte fysisk aktivitet utan finlir.

Under två helger har vi tapetserat köket och hallen och kvar var nu en vägg som skulle målas. Så jag tog semester och bestämde mig inte enbart för att måla väggen utan också för att stääääääda huset. Slipdamm, vanliga dammråttor och allmänt stök efter tre veckor som byggarbetsplats. Och - jag hann dessutom med att laga palt som jag bjöd dottern på.

Inatt låg jag mest och tänkte på att jag skulle vara ledig imorgon och få lite sovmorgon. Var vaken alltså i stället för att sova - nu när jag skulle få en obruten dag hemmavid. Dags för olika vanor istället för samma lika hela tiden.

Samma lika är det numer i alla fall inte i hall och kök och det blir början på något olikt.

Se så fint det blev!

Skrivet av Medkraft, 2009-03-03

Visa hela (0 kommentarer)

Melodifestivalen lät som alla sjöng det de brukar sjunga. Varför är det så? Intressant med röstningsförfarandet men blev det mera spännande? Jag förstod i alla fall att två gick vidare och två gick vidare på ett annat sätt.

Idag har landskapet varit helt vitt. Himlen, luften, vinden, marken, träden och allt har blivit inbäddat av det vita. Jag fick skotta lite snö samtidigt som jag lyssnade till min ljudbok om synkronicitet. Är slumpen en slump eller någon sorts mening? Själv tror jag på det senare och eftersom allt var vitt idag kommer jag att notera händelser av synkronicitet i metallens element.

Och - tiden vad vill jag göra med den? Göra det jag vill, vilja det jag gör eller göra det jag inte vill fast gör? I den yttre omgivningen har det skett alldeles för många dödsfall och då dyker funderingen upp om tiden. I det lilla lovar jag att notera tiden och ta vara på den.

Imorgon är det 113 år sedan Torgny Sverre Martinius föddes. När han hade levt halva sin tid...

Skrivet av Medkraft, 2009-02-08

Visa hela (0 kommentarer)

Idag är det dagen efter kvällen före festen. Vi tjejer i åldrarna 26 till 67 bjöds på tjejfest hemma hos M. 11 av oss kom och vi fick en alltigenom superb kväll. En härlig ost- och äggröra med cheddarost ovanpå, olika köttbitar tillrättade som gravade, rökta, råa, grönt till gratängerna och sedan en extravagant cheesecake innan kaffe, kaka och avec. Gottigottgott. Och - inte nog med det massor av prat av allehanda slag. Prat tills sent, ja, nästan tills det blev tidig morgon. Så viktigt att mötas på andra sätt och få se andra sidor av varandra och kanske också av sig själv. Ett stort tack och kram til M för denna möjlighet!

Morgonen blev inte senare än att vi hann med vernissage på konsthallen. En tavla hade jag velat haft - men den var såld.

Ikväll ska jag se vad melodifestivalen har att bjuda. Förresten vill jag rekommendera programmet "Hjärnstorm" som går på TV2. Intressant att få se hur vi kan fungera.

Skrivet av Medkraft, 2009-02-07

Visa hela (0 kommentarer)

Har du funderat på hur ofta du gör saker som du själv vill? Saker som är inifrån styrd och inte utifrån...
Kan det vara så att om du tar reda på när du gjort sådant som du styrt själv så kan du ta med dig den kunskapen i framtida vägval eller vid andra tillfällen för den delen.

Jag har funderat - ja, t o m mera än så. Tog fram min tjocka mörkröda bok där jag skriver om mitt liv och sedan började det svåra. Ta fram tillfällen där jag gjort sådant som varit styrt inifrån - styrt inifrån av mig.

För att göra det enkelt, eller svårare, så delade jag in mitt liv i 10-års pass. 0-10 år, 10-20 år osv. Ja, du förstår säkert.
0-10 .... hjärnan stod stilla. Mellan vilka år var det 1952-1962 eller eftersom jag är född i november 1952 blir det 1953-1963? Beslut - 1952 får bli starten även om året nästan var avslutat när jag föddes. Tankarna flög fram och tillbaks, minnena är av naturliga skäl begränsade. Sen kom det kanske allra största inifrånstyrda...

Skrivet av Medkraft, 2008-11-10

Visa hela (0 kommentarer)