En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Medkraft

MedKraft

Varning gav resultat

Nej, jag går inte. Nej, det behövs inte. Nej, jag vill inte höra det jag redan vet. För tjock, för inaktiv, dricker för mycket vin, för stressad.
Det var alltså dags för kontroll hos företagshälsan. Jag hade valt att låta bli vid flera tillfällen tidigare. Skulle göra så även denna gång.
Men - tänk om det är något som vore bra att känna till. Blodtrycket kanske? Jag tordes inte ringa så jag skickade ett mail. De ringde upp rätt snart. "Kom på fastande mage måndag morgon så får vi ta lite prov. Sen kommer du hit för samtal på onsdag." OK.
Fastande betydde inte ens en kopp te på söndag kväll. 12 timmar utan något - trodde inte det var så svårt. Proven togs. Onsdag kom. Fick gå igenom formuläret jag fyllt i med en sköterska. 150 minuter fysisk aktivitet behövs per vecka. 150? Då räckte inte simning 30 minuter alltså. Hmmm.
Blodtryck - bra. Blodfetter - bra. Blodsocker - - - på gränsen till diabetes. Andades djupt några gånger. "Kom tillbaks två gånger till på fastande mage så får vi se vad det visar då":

Där bestämde jag mig! Röra mig mer - äta mindre. Inte banta, absolut inte. Njuta av allt, men som de säger inte alltid och i mängder.

Lånade bungy-pump stavar av en kompis, satte in batteri i pulsklockan - och nu passerar jag 150 minuter med råge varje vecka.

Nej - detta blir inte en äta-röra mig- viktblogg. Inte just nu i alla fall.

Jag är glad att jag tordes - glad att jag fick chansen att påverka själv. Det känns bra!

Skrivet av Medkraft, 2013-02-10 20:31

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?