En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Medkraft

MedKraft

Livets vidare - del 5

Ska ni lämna mig här? Ska jag inte få komma hem? Pappa sitter i matsalen på korttidsboendet. Det är söndag och han har just ätit lunch.Tvn står på och det är skidåkning. Som han gärna tittar på. Men han sitter i rullstolen och snurrar på hörapparaten. Flyttar fötterna upp och ner från fotstödet, lägger benen i kors, flyttar isär benen, lägger än den ena än den andra benet över knäet - igen och igen.

När vi går därifrån kör personalen honom till rummet. Han vill vila och de har tvingat upp honom. I magen känns det som om han är arg. Jag säger till mamma "vi får vara glad att han inte är argsint".

Måndag eftermiddag har mamma ringt två gånger till min mobil. Jag hinner tänka en del tankar innan jag får tag på henne. Resultatet på proverna som kortidsboendet skickade till vårdcentralen har kommit och de gör bedömningen att pappa behöver sjukhusvård. Ambulansen var på väg för att köra honom. Jag föreslår att vi ska åka till sjukhuset. Mamma säger efter lite tvekan ja.

Jag promenerar hem, lyssnar på min ljudbok och mår riktigt bra. Det är 0-gradigt och känns skönt. Ännu är det inte riktigt mörkt. Våren närmar sig - ger lite perspektiv på vardagens tankar.

Väl framme hos mamma har hon fått veta att de aldrig kom iväg till sjukhuset. Pappa hade blivit arg, slagits och inte velat följa med till sjukhuset. Deras bedömning var att låta honom få vara där i lugn och ro under natten och prova igen morgonen efter. Det kändes som en bättre idé än en sen kvällsresa till akuten.

Jag förvånar mig själv genom att bli riktigt irriterad. Orkar inte med. Orkar inte höra sama sak gång på gång från mamma. Olika förklaringar, bortförklaringar, förtydliganden, beskrivningar på vad som hänt, inte hänt, borde ha hänt, skulle kunna ha hänt, inte hänt honom men någon annan. Försöker lyfta blicken mot en annan horisont, men svaret blir bara trötthet, kanske maktlöshet och rädsla också.

Åker hem i mörkret. Glad över att jag sover gott på natten.

Skrivet av Medkraft, 2011-03-02 21:26

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?