En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
LindaLustlig

Linda Lustlig

Varför har jag döpt min blogg till Linda Lustlig? För mig är ordet lust genomgående i det jag gör, om jag inte har lust med något så gör jag det inte (om jag inte måste). Lustfylda saker gör mig lycklig, och jag försöker uppleva så många saker som möjligt i livet som lustfyllda. Samtidigt som jag försöker ha så roligt som möjligt på vägen genom livet. Min ambition med denna blogg är nog att på allmänt forum få reflektera över lustfyllda saker i vardagen och kanske sprida lite glädje och intressanta tankar till andra.

Idag har det varit dan före dan, alltså dopparedan. För vissa har det även varit födelsedag och en av dem har jag firat.

I dag har jag gjort en del ojuliga saker men en hel del juliga saker också. Den första juliga saken jag gjorde var att klä julgranen. Hemligheten med en vacker julgran á la LindaLustlig är att helt enkelt klä granen glatt och slumpmässigt. För mig är en vacker gran en gran som verkar ha klätts av ett gäng glada 5-åringar som råkat få smaka på fel glögg. Toppa sedan detta med en massa glitter och man får detta resultat:

Nu hade jag inga barn till min hjälp i julgransklädnaden tyvärr, det hade suttit fin att skylla de tre trasiga julgranskulorna på dem. Dock hade jag en hund till sällskap som intresserat följde mitt dekorerande av trädet.

Jag har även gjort Janssons frestelse idag, jag gör den alltid dagen före för att a) ha mindre att göra på julafton och b) att den ska få safta sig lite extra. Jag...

Skrivet av LindaLustlig, 2008-12-24

Visa hela (4 kommentarer)

I dag har det varit fullt upp, som alla dagar före jul. Det är skönt att julstressa i en liten stad, för julköerna kan aldrig bli så oändligt långa som de kan i huvudstaden. Men å andra sidan har man andra krav, alla köer som är längre än 2 personer känns oändliga!

Efter sovmorgon och en uppfriskande hundpromenad bagav jag mig till Systemet för att införskaffa den sedvanliga julspriten . Och då var det som i Triss-reklamen, plötsligt händer det. Jag fick visa leg! Vojne vojne! Undra om det var, som min man kallar den: min fula mössa. Eller om det var min Canada Goose kopia som såg ovanligt fjortis ut. Eller, vilket jag hoppas på, att min ovanligt noggranna morgonmakeup gett resultat. Först trodde jag att jag hörde fel, men icke! Kassörskan tyckte jag såg 12 år yngre ut än vad jag faktiskt är!

Sedan har resten av dagen förflutit med andra göromål, och ytterligare en uppfriskande hundpromenad (operation anti-korvskinn har...

Skrivet av LindaLustlig, 2008-12-22

Visa hela (4 kommentarer)

Nu när alla människor är superstressade över julen börjar jag bli stressad över nyår. Jag är antingen lite för tidig eller lite för sen med det jag gör, jag har svårt att hitta den gyllene medelvägen. Julstressad började jag bli redan i slutet av november, och den sista julklappen köpte jag förra måndagen. Eller det var inte riktigt sant, jag köpte faktiskt en julklapp i lördags då vi glömt köpa julklapp till vårt fadderbarns storebror. Men det gills inte riktigt för vi hittade en jättemysig leksaksbutik i ett hus mitt i ett villaområde. Någon julklappsköparstress har jag iallafall inte upplevt den senaste veckan.

Så nu när alla laddar för att köpa sina julklappar börjar jag förbereda mig själv inför nyår! I år kommer jag vara på en stor nyårsfest med runt 80 gäster, jag var från början bjuden men nu är jag med och arrangerar Vilket gör att nyårsstressen inte bara gäller mig själv. Men festen börjar vi få koll på, de stora delarna har hamnat på plats. Nu...

Skrivet av LindaLustlig, 2008-12-22

Visa hela (0 kommentarer)

Oki, här kommer då mitt andra tips. Det är egentligen rätt basic, alla som har sett en genomsnittlig amerikansk kärlekskomedi borde redan själva ha kommit på det. Men tyvärr missas denna viktiga detalj lika ofta i verkliga livet som i Hollywoods kärlekskomedier.

Berätta alltid varför du gör som du gör eller gjorde som du gjorde! Tro inte att någon kan läsa tankar, tro inte att andra har samma karta som dig och redan vet, och framför allt tro inte att den andra inte skulle förstå eller kunna hantera det du berättar.

Kommunikationens vikt ska inte underskattas, och heller inte dess svårighet.

Prata mycket i jul, både med dina nära och med dem du inte träffat på länge. Lär dig förstå deras kartor och våga visa dem din!

God Jul!

Skrivet av LindaLustlig, 2008-12-22

Visa hela (2 kommentarer)

Nu har jag sedan igårkväll varit stationerad hos mina föräldrar, och här kommer jag förbli tills julens röda dagar är över. Jag och min man firar separata jular, till många människors stora förvåning. Men för oss känns det minst problematiskt så, att göra som vi alltid har gjort. Alla vi känner löser sina jular på olika sätt. De som har barn brukar fira hemma hos sig själva, och sedan får föräldrarna komma bäst de har lust.

Ett vänpar får hennes föräldrar över på julaftonsbrunch, och sedan åker de till hans pappa för att äta mat och dela ut paket. Alla andra som vill ge paket har lämnat dem i förväg (inklusive jag och min man som är faddrar till deras yngsta dotter).

Ett vänpar åker gemensamt upp till hennes föräldrar i norrland, sedan sätter han sig i bilen dagen före julafton för att åka ytterligare 20 mil och fira med sina föräldrar som nyligen har flyttat ifrån villan de bott i under mer än 30 års tid.

I ett vänpar åker hon upp till sina...

Skrivet av LindaLustlig, 2008-12-22

Visa hela (0 kommentarer)

Jag kommer försöka publicera lite tips för att behålla julefriden. Det finns många små umgängesregler som man vanligtvis följer, men när man kommer hem till t.ex. sina föräldrar eller släkten och är trött och slutschasad är det lätt att glömma bort dessa. Därför kommer jag dela med mig av iaktagelser och funderingar jag själv har gjort så här inför jul, och dela med mig av klavertramp som är lätta att göra. Det blir helt enkelt en kortkurs i vett och etikett och uppförande.

Oki, nu till lektionen som handlar om feed back:

Du är sugen på ägg men orkar inte gå och koka. Någon annan i familjen erbjuder sig att koka ägg, då denna också är äggsugen. När du sedan äter ditt ägg är det löskokt, och du var egentligen sugen på hårdkokt ägg och är inte så förtjust i löskokta ägg.

Dålig feedback i det här ögonblicket är att enbart utbrista "Usch! Varför har du gjort löskokta ägg, det tycker jag ju inte om!!".

Bra feedback är att tacka för äggen,...

Skrivet av LindaLustlig, 2008-12-21

Visa hela (2 kommentarer)

Tekniken är inte på min sida just nu. Det är nästan så att jag börjar undra om det verkligen bara är en tillfällighet eller om det är mig det beror på. 36 timmar lyckades jag hålla min "nya" mobil hel innan batteriluckan lossnade. Vad är odsen för det?? Jag har nu, envis som jag är att jag inte vill köpa någon ny mobiltelefon just nu, tejpat fast batteriluckan med extra bred julklappstejp. Så nu fungerar den felfritt igen.

Tekniken fungerar inte bra på jobbet heller. På halvtid arbetar jag i ett forskningsprojekt med syfte att utarbeta ett instrument för att kvantitativt mäta fingrarnas finmotorik. Själva instrumentet består av en fjäder med en sensor på var ände. Sensorerna är sedan kopplade till en dator och ett program fångar in signalerna och omvandlar dem till gram. Vi har sedan i höstas arbetat med att försöka ta fram rätt sensorer till rätt pris, tydligen svårare än man kan tro då vi styrs av storlek och form på sensorerna och priset. Vi har också haft problem...

Skrivet av LindaLustlig, 2008-12-21

Visa hela (0 kommentarer)

Ny dag, snart jul. Dagen blev som en fortsättning på gårdagen och resten av veckan.

Jag har bytt plats på sim-kortet igen. Nu ligger den i min mans gamla jobbmobil av någon nyare Eriksonmodell. Den har både kamera och mp3-spelare. Det känns lite roligare än 3310:an, och julens utmaning blir att lära sig hur en eriksontelefon fungerar - jag har ju mest haft Nokia förut. Får se om jag behåller den tills vidare eller om jag köper en ny mobil efter jul. Just nu känns mobilsort som mindre viktigt, huvudsaken är att den fungerar!

Jag har också fortsatt mitt ätande. I dag blev vi bjudna på Karolinska Institutets Fackultetsklubb. Helt spontant så där så var det en av de ansvariga som hade lite pengar över, som användes vettigt till personaltrivsel. Och OJ vad lyxigt det kändes! Det var en fin och lyxig matsal med hemkänsla. När vi kom in hade de redan dukat vårt bokade bord och plockat fram en jättefin silltallrik med västerbottenpaj till. Sedan fick man ta lax, kallskuret och...

Skrivet av LindaLustlig, 2008-12-19

Visa hela (0 kommentarer)