En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
LindaLustlig

Linda Lustlig

Varför har jag döpt min blogg till Linda Lustlig? För mig är ordet lust genomgående i det jag gör, om jag inte har lust med något så gör jag det inte (om jag inte måste). Lustfylda saker gör mig lycklig, och jag försöker uppleva så många saker som möjligt i livet som lustfyllda. Samtidigt som jag försöker ha så roligt som möjligt på vägen genom livet. Min ambition med denna blogg är nog att på allmänt forum få reflektera över lustfyllda saker i vardagen och kanske sprida lite glädje och intressanta tankar till andra.

I gårkväll var jag med om min första LA-jordbävning. Den mätte runt 5 på richterskalan hörde jag idag, vilket av LA-borna klassades som "liten". För en turist var det dock lagom skrämmande, men eftersom den bara höll på i ca 5 sekunder hann jag aldrig bli riktigt rädd. Jag hoppas att jag aldrig behöver uppleva någon större jordbävning när jag är här!

Idag började allvaret. Efter 9 timmars välbehövlig sömn vaknade jag utvilad vid sex. Efter att ha gjort mig presentabel för omgivningen var det dags för frukost - jag kan inte fungera utan mat i magen så jag stapplade över till IHOP här bredvid. Tyvärr kändes det lite för tidigt för den brunchiga maten restaurangen bjöd på, men till slut bestämde jag mig för pancaces med jordgubbar och bananer (och vispgrädde). En hel del slank ned i magen, men mycket av jätteportionen fick ligga kvar på tallriken.

Laddad med amerikansk frukost var det dags att ta bussen till universitetet. Jag hade fått en...

Skrivet av LindaLustlig, 2009-01-10

Visa hela (3 kommentarer)

När jag skriver detta sitter jag på en Boening 777 i luften ovanför Grönlands södra spets. Men ni kan vara lugna, jag kommer ladda upp det skrivna först när jag är säker på marken (troligtvis när jag checkad in på mitt hotell). Jag är nämligen på min allra första affärsresa på egen hand. Som tur är har jag tränat tillsammans med min man i samma område för några månader sedan, och han har kommit med många bra tips inför min resa. När jag tänker på det så är det här det längsta jag har rest på egen hand, näst längst tror jag var när jag åkt ned till svärföräldrarnas sommarställe i Skåne. Men där har alltid min man mött upp mig vid tåget/flyget. Tillsammans har vi dock rest mycket, till Thailand, Brasilien, Italien, Spanien, Storuman m.m..

I går kväll hade jag verkligen resfeber! Det är ett under att jag inte missade att packa dator eller pass (tack Mia för att du försäkrade dig om att jag packat passet!). Jag for runt lägenheten som en förvirrad...

Skrivet av LindaLustlig, 2009-01-09

Visa hela (3 kommentarer)

I dag är det en vecka sedan dagen jag vaknade upp efter Nyårsfesten. Det blev en stor fest, och den blev precis som jag hoppats fast bättre. Det spännande och roliga med saker som man planerar, som en fest, är att det aldrig går att förutse det färdiga slutresultatet. Man kan bestämma meny, aktiviteter, musik till dansgolvet och vilka drycker som ska säljas i baren. Man kan bestämma hårdvaran, men sedan är det mjukvaran i form av gästerna som bestämmer resultatet. Mjukvaran har man som festarrangör lite inverkan på, då man kan bestämma vilka som ska finnas på gästlistan. Men det som gör själva festen är sedan mixen av det hårda och det mjuka, och det blir lite som ett kemiexperiment – vad som händer när de olika delarna blandas märks först när blandningen är gjord.

Att sedan Stockholms stad bestämde sig för att bjuda på fantastiska fyrverkerier, och TV3 hade Bondkväll hela nyårsaftonen var extra roliga ingredienser. Speciellt fyrverkerierna, för Bondfilmerna var det...

Skrivet av LindaLustlig, 2009-01-09

Visa hela (1 kommentar)

Idag fyller min man år, och jag har firat honom med frukost på sängen och glass, och med att städa lägenheten medan han spelar sitt GTA IV som han fick i julklapp av mig (snäll fru jag är va??). Det stora storslagna firandet hade vi i slutet av november då vi slog ihop min och hans födelsedagar och hade en stor fest för våra vänner. Och igår firade vi i lite mindre skala då jag överaskade honom med ett litet gokartrace tillsammans med fyra av våra vänner. Vi körde gokart på Gokart Stockholm vilket jag kan rekomendera varmt. Det var en rolig bana där man kunde hålla rätt bra fart, och det krävdes lite koncentration för att hålla de understyrda bilarna på banan innan däcken blev riktigt varma. Riktigt bra körkänsla!

Sedan avslutade vi kvällen på Göteborg i Hammarby Sjöstad. Jag åt en Rådjurswallenbergare med potatiscreme, lingon och gröna...

Skrivet av LindaLustlig, 2008-12-29

Visa hela (3 kommentarer)

Nu har jag (äntligen) kommit hem till min egen lägenhet efter en vecka hos mina föräldrar. Man kan tycka att en vecka hos päronen är för länge när man snart är halvvägs till pension, men den här veckan har nästan gått för fort. Nu har jag inte bara umgåts med mina föräldrar, utan jag har passat på att hälsa på vänner och göra roliga saker också vilket nog har gjort att tiden har rusat iväg.

Jag har spenderat en hel del tid med mina vänner, och det har jag uppskattat väldigt mycket. Jag umgås så ofta jag får möjlighet med mina två barndomsvänner, den ena döptes jag tillsammans med och den andra stötte jag nog på första gången på Kyrkans barntimmar när vi var typ 4? 5? år gamla och samma kompis gick jag även på lekis tillsammans med. Vi tre har sedan gått i samma klass från ettan till gymnasiet. När jag flyttade till Stockholm men vi har ändå lyckats hålla kontakten. Dessa kompisar är sådana som jag skulle göra vad som hellst för utan att tveka, och om vi...

Skrivet av LindaLustlig, 2008-12-28

Visa hela (0 kommentarer)

Jag tycker om att bada, och att lata mig, och så tycker jag om värme. Ibland tror jag nästan att jag varit katt i ett tidigare liv, med undantag av det där med badandet då. Så att åka på spa är för mig en riktig njutning, och det ofta utan att jag behöver få någon behandling för att må bra. Jag har smittat av mig detta till mina två närmaste barndomsvänner, och nu försöker vi smita undan och njuta tillsammans så ofta som det går. Vårt favoritställe är Sätra Brunn , men tyvärr var detta ställe stängt över jul och nyår så vi fick prova något nytt.

Idag åkte vi till Kristiansborgsbadet i Västerås för att bada Romerskt bad. Ingen av oss hade provat Romerskt bad tidigare, men det lät ju lite mysigt och lyxigt.

Det var det tyvärr inte, badet får 2...

Skrivet av LindaLustlig, 2008-12-27

Visa hela (2 kommentarer)

Idag har jag fått en riktigt stor dos av barn, vilket är härligt eftersom julen är barnens högtid. Först besökte jag en av mina bästa vänner som har fyra barn i åldern 5-1 år. Där åt jag först brunchfrukost med dem och sedan lekte jag, läste, spelade spel och myste med alla barnen. Jag ville inte åka därifrån, men tyvärr var min dag för fullplanerad för att kunna spenderas helt hos min vän. När jag skulle gå sa det näst äldsta barnet "Nej Linda, inte gå!!". Så jag fick lova att komma tillbaka igen snart, så lördag morgon är vigd åt barnlek igen.

Därefter åkte jag för att träffa en kompis lillasyster, som också har varit min stallkompis när vi var yngre. Hon är några år yngre än mig, och jag har alltid ansett henne som "mindre". Så det var en väldigt surealistisk, men mycket trevlig upplevelse, att få sitta på hennes gård i hennes lantkök och dricka te. Att hon dessutom har två barn gör inte känslan mindre surealistisk. Tänk vad gammal man börjar...

Skrivet av LindaLustlig, 2008-12-25

Visa hela (2 kommentarer)

I förmiddags påbörjades det traditionella julfirandet f ör mig. Eller egentligen har vi inte så många traditioner i vår familj men än julmat och julklappar. Men en tradition har vi som jag tycker är väldigt fin, och som jag försöker bibehålla varje år. På Julaftonen åker alltid jag och pappa ut till kyrkogården där pappas släkt vilar, hans mor och far samt deras föräldrar och en faster till honom. Sammanlagt fyra gravar. Kyrkan där de vilar ligger ett antal mil ifrån där vi bor, inte många men lagom långt för att bilturen ska bli en trevlig stund av lugn och ro tillsammans. Besöket på kyrkogården blir inte särskilt långt, vi tänder ljus på graven, tittar till skicket på gravarna och pratar lite minnen. Jag har endast träffat två av dem som vi tänder ljus till, men jag älskar att höra pappa berätta lite om dem.

För andra är sådana här kyrkogårdsbesök sorgligare, och mina tankar går till dem som förlorat en närstående och firar sin första jul utan dem. Vid...

Skrivet av LindaLustlig, 2008-12-24

Visa hela (0 kommentarer)