En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
LindaLustlig

Linda Lustlig

Varför har jag döpt min blogg till Linda Lustlig? För mig är ordet lust genomgående i det jag gör, om jag inte har lust med något så gör jag det inte (om jag inte måste). Lustfylda saker gör mig lycklig, och jag försöker uppleva så många saker som möjligt i livet som lustfyllda. Samtidigt som jag försöker ha så roligt som möjligt på vägen genom livet. Min ambition med denna blogg är nog att på allmänt forum få reflektera över lustfyllda saker i vardagen och kanske sprida lite glädje och intressanta tankar till andra.

Ge en tanke eller några minuter till en person i din närhet. Tänk framförallt på våra barn och ungdomar som ska växa upp och bli morgondagens ansvarstagande vuxna. Var en god förebild och visa lite kärlek och uppmärksamhet. Kanske kan det rädda någon utan att du anar det.

En tanke i skuggan av en av många onödiga våldsdåd bland ungdomar, just nu gestaltad i form av den pågående Romario-rättegången.

En vacker låt med fin gestaltning:
Save me

Skrivet av LindaLustlig, 2009-02-10

Visa hela (1 kommentar)

Är det någon skillnad mellan det man säger och det man tycker? Får man tycka vad man vill? Är det lämpligt att tycka vissa saker om man har en viss roll?

I Sverige har vi yttrandefrihet, tack och lov! Vi får enligt lag inte straffas för det vi säger, hur knäppt och avvikande det än är. Och det är väl tur, oftast. Jag håller med om att man får tycka vad man vill, men att det kan vara mindre lämpligt att ha vissa roller eller yrken om man tycker vissa saker? Några exempel: Är det lämpligt att vara domare för brottsmål om man tycker att brott är ok? Är det lämpligt att jobba på dagis om man tycker barn är sexiga och sexuella varelser? Är det lämpligt att arbeta som polis om man tycker att personer med utländsk härkomst (då kanske framförallt från vissa områden) är mindre värda än andra?

Nej, det tror jag alla är överens om. Men sedan blir det svårare. För hur vet man vad någon tycker? Det är kanske inte alltid personen skriver det i sin ansökan till...

Skrivet av LindaLustlig, 2009-02-06

Visa hela (0 kommentarer)

Läste i Metro idag att det blir fler och fler kvinliga chefer i statliga bolag. . Det senaste kvinliga tillskottet anställdes i dagarna på Fortifikationsverket. Alltså - Fortifikationsverket?? Vad är det?? Det låter som om det kommer från samma språkstam som Pippiordet "Plutifikationstabellen" typ.

Alltså... jag kan verkligen tänka mig hur myndigheten skapades....
Högt uppsatt tjomme inom det statliga och hans nu arbetslösa kompis sitter på en bar och pratar:

Kompisen: "Du fan, det skulle vara skoj att jobba som chef för en statlig myndighet. Du som är högt uppsatt tjomme kan väl fixa mig ett sådant jobb?".

Tjommen: "Nja, asså. Det blir nog svårt. Just nu har vi fasta poster i alla myndigheter, och jag kan nog inte gå in och peta någon utan att det blir rubriker."

Kompisen: "Ja men, va faaan, ni kan väl fixa en ny myndighet. Det finns ju ändå så många så ingen märker om det finns en mer eller mindre....

Skrivet av LindaLustlig, 2009-02-06

Visa hela (1 kommentar)

Det borde finnas något lagstadgat maxtal på hur många trigometriska formler man ska försöka lära sig på en kväll. Speciellt när man har passerat 30 och under 5 års tid kontinueligt förlorat hjärnceller. Det känns som om det är främst de mattematiska hjärncellerna som har fått stryka på foten. Jag har verkligen inte förstått någonting av kvällens lektion i D-matte. Jag får nog helt enkelt använda en livlina och ringa en kompis!

Skrivet av LindaLustlig, 2009-02-05

Visa hela (1 kommentar)

Jag har tidigare berättat om mitt forskningsprojekt from Hell, eller "Det dömda forskningsprojektet" (om någon av mina kollegor eller handledare läser det här så vill jag säga att jag har glimten i ögat när jag säger så!!).

I tisdags kom professorn som är vår sammarbetspartner i USA hit, hans doktorand som jag sammarbetar med kunde inte komma pga problem med passet. Så vi fick helt enkelt nöja oss med en professor, vilket inte är lite. Han har kommit hit för att hjälpa oss få igång vårt forskningsprojekt som vi gör tillsammans med dem.

Förmiddagen spenderade jag hemma med att författa på en helt annat studie jag hållit på med ett tag, ni kan läsa mer om förmiddagen här . Sedan åkte jag in till KI för att som jag trodde, jobba några timmar. Jag trodde jag skulle komma ifrån kring sex och hade bestämt en massa saker jag skulle göra på kvällen: gå en promenad med min kompisgranne och sätta in bilder i fotoalbum. Men så...

Skrivet av LindaLustlig, 2009-02-05

Visa hela (0 kommentarer)

I dag är jag trött, in i märgen trött. Jag har jobbat aldeles för mycket den här veckan, och med det tempot jag håller i vardagen har jag tyvärr mycket liten reservkapacitet. Mitt nyårslöfte var att ta bättre hand om mig själv, att stressa mindre, njuta mera och att unna mig träning och hälsosam och vällagad mat. Jag drömde till och med om att baka bröd, åtminstone någon gång under det här året. Men jag lyckas inte riktigt infria det.

Året började bra med en lat vecka efter nyår, helt ledig från jobbet. Sedan rivstarade jag med en jobbresa till LA, direkt efter det en tenta och sedan drog vardagen igång med två krävande jobb, en mattekurs och en universitetskurs. Vad tänkte jag på egentligen?

Den här veckan har jag jobbat 7 timmars övertid hitills, dvs måndag-onsdag. Igår var jag på konsert med mitt favoritband Edguy , jag var på deras första Sverigekonsert 1998 och har...

Skrivet av LindaLustlig, 2009-02-05

Visa hela (2 kommentarer)

Kreativitet är för mig en naturkraft som rör sig likt lågtryck och vindar, på sätt och vis oförutsägbart men ändå inte helt slumpmässigt.

En sak är säkert med kreativitet - att när man med våld försöker tvinga fram den så är den som bortblåst, den flyr precis som en kattunge som blir tvingad till något den inte vill. Men när man sedan slappnar av och tänker på annat, då vågar den sig fram igen ur sitt skrymsle. Jag får oftast mina bästa idéer och löser mina största problem i duschen. Det är därför jag duschar både varmt och länge – som en kattunge kommer idéerna framkrypande till värmen. Detsamma när man sover, i drömmen vågar kreativiteten sig fram och ofta har hjärnan sorterat upp problemen och hittat lösningar utan att man ens är medveten om det.

Men kreativitet är ju mer än bara idéer, det handlar också om inspiration för formuleringar, att få texten att flyta och dansa över papperet. Ibland är det lätt, att hitta inspiration till att blogga och...

Skrivet av LindaLustlig, 2009-02-03

Visa hela (1 kommentar)

Jag har funderat en del på det här med att vara elak idag. Och skillnaden mellan att vara elakt, tanklös och bara säga vad man tycker. Och skillnaden mellan att vara rolig och att vara elak. I många samanhang verkar det som om det är roligt att vara elak, t.ex. Raw som går på Kanal 5 på måndagkvällarna. Jag kan väl tycka att roligt och elakt befinner sig på två sidor av skalan, det ena är - tja roligt och det andra är elakt. Jag avskyr folk som gör något halvtaskigt mot en, och när man surnar ur så säger de "har du ingen humor eller?". Vem är det som bestämmer vad som är roligt, den som skämtar eller den som blir skämtad med?

Å andra sidan tycker jag att ingenting är så heligt att man inte kan skämta om det. Om det är något man blir upprörd över när någon försöker skämta om, ja då vet man att det finns något inom en som särbehandlar det ämnet. Det kan vara döden, personer med utländsk härkomst, personer med funktionshinder m.m.. T.ex. är det väldigt tabu att...

Skrivet av LindaLustlig, 2009-02-02

Visa hela (1 kommentar)