En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
LindaLustlig

Linda Lustlig

Varför har jag döpt min blogg till Linda Lustlig? För mig är ordet lust genomgående i det jag gör, om jag inte har lust med något så gör jag det inte (om jag inte måste). Lustfylda saker gör mig lycklig, och jag försöker uppleva så många saker som möjligt i livet som lustfyllda. Samtidigt som jag försöker ha så roligt som möjligt på vägen genom livet. Min ambition med denna blogg är nog att på allmänt forum få reflektera över lustfyllda saker i vardagen och kanske sprida lite glädje och intressanta tankar till andra.

Ja, vad gör man när man får en extra ledig dag mitt i veckan? Jag fick i och för sig två eftersom vi i vårt avtal kompenseras med en extra ledig dag när nationaldagen ligger på en helg. Men eftersom jag tog en dag i sängen så funderade jag bara på vad man gör en ledig torsdag.

Torsdagen var väldigt lat med sovmorgon, god frukost och middagssovning. Jag sover sällan middag men det är en av de många saker jag ska ägna mig mera åt när mitt nya liv börjar i juni.

När himlen klarnade upp kändes det fel att sitta och uggla i lägenheten och den där "sommarångesten" föll in. Du vet den där känslan av att hela sommaren går förlorad och man inte riktigt vet vad man ska hitta på. Samtidigt som man är för lat för att egentligen hitta på något.

Till slut kom inspirationen fram och dagens äventyr blev en bilfärd till Taxinge slott . De har en helt underbar fikabuffé som får alla kvinnor att chippa efter andan när de skådar...

Skrivet av LindaLustlig, 2009-05-24

Visa hela (1 kommentar)

I onsdags var jag på bio och såg Dan Browns "Angels and demons" på bio. Jag älskar alla Dan Browns böcker och "Angels and demons" var en av favoriterna, långt mycket bättre än den håsade "Danvinci code"

Och vad kan jag säga om filmen? Den är helt klart sevärd! Ett bra manus, bra skådespelare, fina stilistiska scener (det är härligt att se Roms alla vackra platser - man vill verkligen dit!) och stundtals väldigt spännande trotts att man har läst boken.

Dock är som oftast boken mycket bättre. Den handling som i boken är vindlande och oförutsägbar blir i filmatiseringen ihoptryckt och förenklad så att mycket av spänningen försvinner. Ibland känns det överregiserat och få saker är lämnade åt slumpen för att storyn ska gå ihop sig i slutet. En del förändringar från bokens handling ger dock filmen ett lyft.

Betyget för filmen blir 3 från min sida, kanske för att jag är så förtjust i boken. Hade jag inte läst boken...

Skrivet av LindaLustlig, 2009-05-22

Visa hela (2 kommentarer)

I tider av hälsohysterier och utökade rökförbud är bilden nedan väldigt förvånande. Skylten finns utanför en gymnasieskola. Men det kanske inte är så konstigt med tanke på hur olika skolor känner av de minskade elevkullarna och den ökande konkurensen. Vissa skolor nischar sig med individanpassad extra idrott, andra med korta skoldagar, ytterligare andra med egen bärbar laptop. På den här skolan röker man!

Skrivet av LindaLustlig, 2009-05-22

Visa hela (1 kommentar)

Föregående helg var jag på "kosläpp" i min barndoms hemtrakter. Som vuxen stockholmare känns det väldigt turistigt att gå på kosläpp, så jag raggade med mig en kompis och hennes fyra barn. Det lantliga eventet var annonserat på Facebook av alla ställen, och jag visste att några av mina barndomskamrater som jag inte träffat på över 10 år skulle vara där.

Jag behövde dock inte känna mig särskilt Stockholmsk. Det var säkert 30-40 Salabor som kommit för att skåda eventet. Och bonden som ordnade det hela hade satt sin familj i arbete att baka och koka kaffe. Så för 15:- fick man kaffe/saft och bulle/kaka. Och så klart skulle alla ha fika. Sådan affärsmässighet uppskattar jag mycket. Korna skulle ju ändå ut på bete, så varför inte tjäna en hacka samtidigt.

Och det var otroligt punktligt, strax efter utsatt tid släpptes den första kon ut i friheten efter en lång vinter i båset.

Strax fick den sällskap av flera kompisar, och...

Skrivet av LindaLustlig, 2009-05-20

Visa hela (1 kommentar)

Som vanligt står vi svenskar med mössan i handen och facineras över vad dålig musiksmak resten av Europa har. Trotts att vi försöker allt vad vi kan, och i år till och med försökte vara lite edgy så höll det inte enda fram. Eller, det höll inte alls. Jag tycker mycket om Malenas låt, generellt sett gillar jag pampiga låtar som blandar modernt och klassiskt. Och ett av mina favoritband är Nightwish som på ett genialt sätt blandar opera och hårdrock. Men inte ens Finland verkade förstå vårt koncept.

Det värsta med årets Eurovisionsfinal är att vi inte ens kan skylla på svågerröstning som vi brukar göra. I vanliga fall är det vår stora ursäkt, det är inte vi som har dålig musiksmak utan det är öststatsländerna som bara röstar på varandra (som om inte vi gör det...). I och för sig har jag hört uttrycket att Norge är den sista komuniststaten, men vad man än tycker så är det inget Öststatsland. Och inte heller var det ett uppträdande i Lordistil så man kan skrika...

Skrivet av LindaLustlig, 2009-05-17

Visa hela (2 kommentarer)

Jag borde egentligen städa, men jag orkar inte och har ingen lust så jag sätter mig och bloggar istället.

Ämnet för dagens blogg är prestation och kultur - tror jag. Jag var på två jättebra föreläsningar i dag som har inspirerat mig mycket.

Den ena handlade om härskartekniker och snart kommer boken Härskarteknik av Elein Bergqvist finnas i min bokhylla. Jag tror att vi alla, män som kvinnor, någon gång har kommit i kontakt med härskartekniker. Antingen medvetet eller omedvetet, som utövare eller mottagare. Det är inte säkert att man alltid märker när det händer, och det kan vara svårt att försvara sig mot. Den lurigaste tekniken som presenterades var "komplimangtekniken", när någon säger "Du som är så bra på det här med rapporter, kan inte du skriva ihop den här till nästa fredag är du snäll". Meningen börjar med en komplimang, kravet kommer i mitten och slutar med en komplimang. Elains tips för att slippa hamna i fällan och säga ja - "Tack, kul att du tycker...

Skrivet av LindaLustlig, 2009-05-12

Visa hela (2 kommentarer)

Det bästa jag vet på TV just nu är How I met your mother . Sällan har en så bra serie fått så dålig TV-tid och pratats så lite om.

För alla er som gillade Vänner men som tyckte att Couplings var betydligt roligare - det här är serien för er! TV3 kl. 18.30 måndag-fredag. Sätt boxen på inspelning och NJUT när du har tid. Iallafall jag kiknar av skratt!

Skrivet av LindaLustlig, 2009-05-11

Visa hela (3 kommentarer)

Nu när inlämningen av min stora masteruppsats närmar sig så börjar jag känna mig lite nervös, orolig och nedstämd. Till och med min handledare använder sig av ord som "läskigt" inför inlämningen. Och hon är docent och har varit med om både det ena och det andra i sin forskarkarriär. Så jag vet inte riktigt hur jag ska tolka detta "läskigt".

Men igår så "tvingade" sig några av mina vänner över till mig. Egentligen hade jag tänkt ställ in alla dagens planer och bara vara hemma. Men det gick de inte med på. Så dagen slutade med att de satt och lästa igenom min uppsats och hjälpte mig rätta språkfel och oklarheter. Sedan drog de med mig på bio. Vi såg State of play

Det var en mycket bra film. Det var inte så mycket actionscener som trailern kanske vill påskina men den var stundtals mycket spännande. Man rycktes verkligen in i den komplicerade sammansvärmningen och engagerades i...

Skrivet av LindaLustlig, 2009-05-10

Visa hela (2 kommentarer)