En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
LindaLustlig

Linda Lustlig

Koeningsegg + Saab = sant

Taggar: bil affär Koeningsegg Saab mellanmjölkslandet

Eller "Voffor gör di på detta viset?"

Välkommen till mellanmjölkslandet lagom, ett land där du aldrig behöver vara rädd, ensam eller fattig. Ett land som värnar om dig som individ, där du alltid kan lita på staten och där du inte behöver ta personligt ansvar i någon fråga. Du behöver inte ens rösta. Och ve den som faktiskt gör en insats och vågar satsar något! Det är mycket de signalerna jag plockar upp när Koenigsegg-Saab affären diskuteras .

Själv tycker jag att det är helt fantastiskt, att en "liten" helsvensk aktör "förbarmar" sig över ett av Sveriges bilmärken. Jag tror i och för sig inte att det bara handlar om att förbarma sig, duktiga affärsmän förbarmar sig bara när de kan se sin egen plånbok växa. Annars hade de inte lyckats bli duktiga affärsmän. Jag tror att Koeningsegg har sett en marknadspotential som går långt utanför att enbart sprida sitt eget varumärke (för OJ vilken publicitet detta företag har fått den senaste veckan!). Jag tror att Koeningsegg har en plan!

Jag tycker det är roligt att fantisera om vad denna plan är - jag är ingen expertanalytiker och ingen expert inom bilbranchen. Men tänk om Saab skulle satsa på det som de är bra på - miljötänkande och prestanda, samtidigt som Koeningsegg bidrar med det som de är bra på - fart, fart och ... fart! Miljövänliga högpresterande sportbilar som ligger i ett mellansegment prismässigt. Nedhottad Koeningseggteknik (för vad jag har hört så är Koeningseggbilarna så heta under huven att gemene man inte klarar av att köra dem) till ett pris som är realistiskt även för den som inte är stenrik. Eller en snabb och miljövänlig bil för de som inte kan tänka sig att tumma på prestandan, inte ens för miljöns skull. Jag tror att de har ett marknadssegment där. Jag gillar tanken!

Skrivet av LindaLustlig, 2009-06-17 09:02

Hmmm, ser det framför mig. Wroooom och ur avgasröret kommer blommor sprutande ;)

Skrivet av Diana, 2009-06-17 12:47

Jag vill ha en KoeningsSaab! Ska vi köpa en?

Skrivet av Peter, 2009-06-17 17:14

en sån här?
http://bil.feber.se/art/159390/saab_aero_x_mter_koenigsegg_cc/

Skrivet av Peter, 2009-06-17 17:29

Jag tror det här är ett naturligt sätt för Koeningsegg Group att expandera. Inget ovanligt alls, titta på Porsche...

Skrivet av Jonas, 2009-06-17 17:37

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?