En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
LindaLustlig

Linda Lustlig

Lång korridor

Taggar: jobb fika avstånd lat

Mitt jobb har evakuerats till nya lokaler, och min nya arbetsplats ligger på perfekt cykelavstånd från mig - det tar 30 minuter att cykla om man trampar på lite. Jag har dessutom egen dusch i anslutning till kontoret som jag har inrett med duschkräm och diverse andra skönhets- och lukta-gott produkter. Dessutom har jag fått ett aldeles eget kontor - vilket är både skönt och ensamt.

Det dåliga med den nya arbetsplatsen är att den är STOOORT! Vi har många fler rum nu än tidigare (vilket bidrog till att jag fick ett eget kontor). Och alla rum ligger längs en låååång korridor! Mitt rum ligger nästan längs ned i ena änden av korridoren, och fikarummet ligger i den andra.

Detta avstånd känns oändligt långt, och har bidragit till att jag dragit ned på min tekonsumtion. Jag drar mig helt enkelt för att gå hela vägen till fikarummet. När jag väl orkar släpa mig dit - vilket blir en gång på förmiddagen, en gång på eftermiddagen och vid lunch - så blir jag också kvar där en stund. Så jag har börjat ta riktiga fikapauser istället för att dricka te vid datorn. Och det är ju i och för sig bra.

Men det grämer mig att det känns så långt, och idag så beklagade jag mig för kollegan som har rummet bortanför mitt. Jag beklagade mig lite generat och erkände att jag nog var lite lat. Då erkände kollegan att hon också tyckte att det var långt - så pass långt att hon fixat en egen vattenkokare och te på rummet. Och den kollegan har gjort en äkta klassiker för inte så många år sedan. Alltså, om någon som cyklat Vättenrundan tycker att ett avstånd är långt, då måste det ju vara så!

Hur långt vi har till fikarummet? Från min stol är det ungefär 120 steg...

Skrivet av LindaLustlig, 2009-05-29 18:47

Men ta en stegräknare och få ut lite extra ur tedrickandet ;)

Skrivet av Diana, 2009-05-29 19:36

:) tänk positivt, du får motion när du går och hämtar te;)

Skrivet av Winter, 2009-05-29 22:22

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?