En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
LindaLustlig

Linda Lustlig

Halv seger

Taggar: norge glad eurovision

Som vanligt står vi svenskar med mössan i handen och facineras över vad dålig musiksmak resten av Europa har. Trotts att vi försöker allt vad vi kan, och i år till och med försökte vara lite edgy så höll det inte enda fram. Eller, det höll inte alls. Jag tycker mycket om Malenas låt, generellt sett gillar jag pampiga låtar som blandar modernt och klassiskt. Och ett av mina favoritband är Nightwish som på ett genialt sätt blandar opera och hårdrock. Men inte ens Finland verkade förstå vårt koncept.

Det värsta med årets Eurovisionsfinal är att vi inte ens kan skylla på svågerröstning som vi brukar göra. I vanliga fall är det vår stora ursäkt, det är inte vi som har dålig musiksmak utan det är öststatsländerna som bara röstar på varandra (som om inte vi gör det...). I och för sig har jag hört uttrycket att Norge är den sista komuniststaten, men vad man än tycker så är det inget Öststatsland. Och inte heller var det ett uppträdande i Lordistil så man kan skrika att det är en kupp mot Eurovision. Utan nu får vi helt enkelt erkänna att med europeiska mått mätt så var Malenas låt dålig och Norges låt var bra. Den var till och med mycket bra.

Jag som är halvnorsk höll på norges låt både av nationalistiska skäl och för att den var så fantastiskt gullig. Man blev liksom så glad av att se hans pillimariska leende, glittrande ögon och intensiva fiolspel. Man blev ännu gladare av att höra låten och se dansarna studsa omkring på scenen. Den var helt enkelt lagom galen, precis som jag. Eller i alla fall som jag skulle vilja vara och försöker ser på mig själv. Jag hade blivit gladare om Eurovisionsfinalen var i Stockholm nästa år, men låten förtjänade helt klart att vinna.

Och jag och mina tre kompisar har till och med pratat om att besöka Allsång på skansen i sommar när Norges underverk besöker tillställningen. Och DET är helcrazy för att vara mig. Trängas på skansen med massa tanter! Och halva sveriges tonåringar, för det lär ju inte bara vara vi fyra som tyckte sångaren var supersöt!

Skrivet av LindaLustlig, 2009-05-17 18:36

Nu minsann är hon stolt att vara norska. :) Jag fick nämligen berättat för mig att man inte fick kalla dig den norska bondtösen för nåt år sedan.

Jag är bara 1/8 norsk.

Skrivet av fakespear, 2009-05-17 22:34

Mmm... Jag tror inte det var bondtösen utan någon form av synonym till det hela. Min man brukar kalla mig lantlolla... Oavsett synonym så tror jag inte att det var epitetet norska som jag opponerade mig emot! :-)

Skrivet av LindaLustlig, 2009-05-18 08:39

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?