En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
LindaLustlig

Linda Lustlig

Vårvindar friska

Taggar: stress njuta Nyårslöfte

Jag har inte varit så aktiv här på bloggen under mars månad. Det är väl ingen större förlust för världen, bloggen är ju mest mitt eget tidsfördriv. Jag blir glad så fort det är över 100 personer som har läst ett av mina blogginlägg, det känns som oändligt antal människor. Men om jag råkar få storhetsvansinne så brukar jag tänka på Blondin-Bella mfl. som har 10-tusentals besökare på sina bloggar. Och då känns det bättre igen.

Jag har haft tusen idéer om vad jag ska skriva på bloggen, bland annat har jag lite härliga kort på när jag styckar kött i vårt kök. Maken hade den kvällen "styckar kött och lyssnar på hårdrock" som Facebook-meddelande, lite primitivt kändes det allt att sprida en fjärdedels oxe över köksbänken i vår lilla bostadsrätt. Tillbaka till rötterna och bondesamhället.

Det är väl bara att konstatera att jag hitintills har misslyckats med att hålla mitt nyårslöfte. Det är så underligt, det är som om det räcker med att jag gör något till nyårslöfte så misslyckas jag med att lyckas. I år hade jag inga som hells krav i mitt nyårslöfte, jag skulle inte bli modellsmal, inte träna som en tok och inte bli smart som en bok eller sluta röka (tja, jag har ju aldrig börjat men det brukar ju vara en klassiker). Istället besämde jag mig för att ta han om mig själv och njuta ordentligt. Hur svårt kan det vara?

Otroligt svårt tydligen, och någonting säger mig att jag visste det redan från början eftersom jag gjorde ett helt nyårslöfte om det. Men jag visste inte att jag var så bra på att misslyckas med att hålla det.

Hitills i år har jag lyckats med att bli projektledare på halvtid, vilket i sin tur har lett till att min arbetssituation på den halvtiden har blivit betydligt inspirerande, rolig, stimulerande men samtidigt otroligt krävande. Jag har till och med börjat äta lunch på bussen mellan mötena en och en halv timme efter ordinarie lunchtid - som lunch. Det ser jag inte som ett steg i rätt riktning! Att jag samtidigt försöker få färdigt en masteruppsats som ska bli en vetenskaplig artikel, läser matte D på komvux och tidigare varit involverad i ett forskningsprojekt vid Karolinska Institutet. Och allt detta till en lön som skulle få en busschauför att arbetsvägra! Alltså komvux gör jag på fritiden, men det lönearbete jag gör är barnsligt underbetalt, tyvärr.

Ofta drömmer jag om långa ledigheter med sovmornar och massor med fritid. Samtidigt som jag vet att jag efter någon vecka eller två börjar klättra på väggarna av understimulering. Jag kan inte njuta av att vara ledig om jag inte har tillräckligt mycket att göra innan. Samtidigt som jag inte mår bra av att ha kalendern fullpackad med måsten, hur roliga de än är.

Hur gör man? Hur hittar man balansen? Hur får man tid att blogga igen? Det känns som jag har ett lyxproblem i dagens lågkonjunktur där många inte ens har ett jobb att gå till. Men det hindrar inte att jag ibland önskar att jag kunde byta med dem, om än bara för några veckor. Den enes vardag är den andres paradis.

Skrivet av LindaLustlig, 2009-03-26 17:08

Det där med balans är lurigt. Ha en bra kväll :)

Skrivet av Diana, 2009-03-26 20:03

En intressant övning att prova på för att hitta balansen är att precis som på Lyxfällan göra en budgettavla, inte över dina pengar utan över din tid.

Skrivet av Charlie, 2009-03-26 23:10

Underbart tips!! Flera tack!!
(Jag ska prova det där tipset så snart jag får tid... Vilket förhoppningsvis blir i helgen!)

Skrivet av LindaLustlig, 2009-03-27 07:30

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?