En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
LindaLustlig

Linda Lustlig

Here we go again!

Taggar: inomhusmiljö, lösningmedel, evakuera, kopparrör, vattenskada, otur

Ni minns väl Stakka Bos gamla slagdänga Here we go . Av någon konstig anledning har jag fått refrängen på hjärnan.

Om någon har följt min blogg så har ni kunnat läsa om alla konstiga saker som händer på mitt ena jobb, en forskarassistenstjänst i ett forskningsprojekt som aldrig riktigt kommer igång. Jag har nog också nämnt mitt andra halvtidsjobb som projektledare. Det har jag dock inte skrivit så mycket om eftersom det förflyter lugnt och problemfritt - mao rätt tråkigt att läsa om. Men det var fram tills nu!

Kort historik är att för ca 3 år sedan höll de på att bygga om i det stora flervåningshuset där vi håller till. Våningsplanet över oss var helt och hållet en byggarbetsplats. En mörk natt blev det inbrott där, troligtvis någon pundare på jakt efter pengar. Antingen hade personen nyckel, eller så hade någon glömt att stänga en av dörrarna in till byggarbetsplatsen. Oavsett så försökte denna oärliga person sno åt sig så mycket värdefullt som möjligt - vilket på det här stället var kopparrör . Och ett av kopparrören de sågade i visade sig vara färskvattenrör med vattentryck i.

I säkert 6 timmar sprutade detta vattenrör ut vatten med fullt tryck, vilket gjorde att 4 plan i huset blev vattenskadade. Varje plan behövde renoveras för ca. 1 miljon. Vårt plan var halvt dränkt, det var vida och dm djupa vattenpölar på sina håll, och det efter att de burit ut massvis med liter vatten. Det tragikomiska var att skadan upptäcktes på en fredagsmorgon, min dåvarande chefs sista dag före semestern. Om någon jobbar som chef eller liknande kan ni tänka er vad ni Inte vill uppleva sista arbetsdagen före sommarsemestern...

Under sommaren så sattes torkar in för att torka upp betong, väggar, golv m.m., men det räckte inte och på höstkanten förklarades att det var mögel och fukt i väggarna så vi behövde evakuera. Versamheten låg halvt om halvt nede i ungefär ett halvår då våra lokaler är väldigt svårevakuerade. Vi behöver mycket plats och vi har mycket svårflyttad utrustning.

Sedan gick tiden, flera verksamheter i samma organisation flyttade in i huset. Och folk började bli sjuka. Bland annat en kollega i mitt team. Det här var för ungefär 2 år sedan. Det har gjorts otaliga mätningar av arbetsmiljön, och en mätning som gjordes förra hösten konstaterade att vi hade mögel under matten i huvudkorridoren. Av någon anledning hade de inte bytt ut den vid den stora renoveringen. Så den böts ut. Men folk fortsatte vara sjuka.

För några månader sedan uppmättes förhöjda halter av lösningsmedel och lim under golvmattorna på två av husets plan, och detta spred sig i inomhusluften och påverkade inomhusmiljön. Dessa plan totalrenoverades för två år sedan, och nu har alla golv bytts igen. Och i går konstaterades att vi har samma problem hos oss, och då långt mycket värre än de andra planen. Men än så länge har inte alla golv mätts, bara i två rum. Men vi tror att det kommer ge utslag på fler ställen. Bland annat i mitt rum, där den kollega som fått "sjuka-hus-sjukan" har suttit. Det börjar klia bara jag tänker på det!

Så för tillfället får jag någon veckas arbetsro här, dock med diverse inbillade kliproblem. Sedan drar nog flyttkarusellen igång. Igen. Eftersom vi flyttat både vid den första vattenskadan, vid mattbytet för två år sedan och så nu igen.

Så Here we go again!

Jag börjar känna mig som en olycksfågel. Jag gissar att ingen som läser min blogg överväger att anställa mig. Det kommer medföra projekt som aldrig kommer igång och diverse fukt- och vattenskador samt evakueringar. I just can't help it!

Skrivet av LindaLustlig, 2009-02-12 09:58

Vad otrevligt med sjuka hus. *Kliar*

Skrivet av Diana, 2009-02-12 12:29

Here I go again med Whitesnake tyckte jag var bättre. Stackars Bo kommer man ju bara ihåg från Styv Killing och Pippa Heino Röda hålet...

Skrivet av fakespear, 2009-02-12 18:57

Jag tycker iof att Stakka Bos version är så där galen som man känner sig när man förstår att man inte bara behöver städa på skrivbordet - man kommer behöva flytta och packa ALLA grejerna (och jag är bra på att samla på mig grejer!!)!

Skrivet av LindaLustlig, 2009-02-12 23:15

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?