En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
LindaLustlig

Kreativitet är för mig en naturkraft som rör sig likt lågtryck och vindar, på sätt och vis oförutsägbart men ändå inte helt slumpmässigt.

En sak är säkert med kreativitet - att när man med våld försöker tvinga fram den så är den som bortblåst, den flyr precis som en kattunge som blir tvingad till något den inte vill. Men när man sedan slappnar av och tänker på annat, då vågar den sig fram igen ur sitt skrymsle. Jag får oftast mina bästa idéer och löser mina största problem i duschen. Det är därför jag duschar både varmt och länge – som en kattunge kommer idéerna framkrypande till värmen. Detsamma när man sover, i drömmen vågar kreativiteten sig fram och ofta har hjärnan sorterat upp problemen och hittat lösningar utan att man ens är medveten om det.

Men kreativitet är ju mer än bara idéer, det handlar också om inspiration för formuleringar, att få texten att flyta och dansa över papperet. Ibland är det lätt, att hitta inspiration till att blogga och att krafsa ned lite tankar är ingen större utmaning för kreativiteten i mig – oftast. Och när det är det så låter jag helt enkelt bli. Jag bara bloggar när kreativiteten kommer krypande.

Men i förmiddags hade jag avsatt tid fram till lunch för att börja skriva på min masteruppsats. Alla data är insamlade och jag har redan skrivit en lång redogörelse på svenska kring ämnet. Men idag skulle jag börja skriva på den ”på riktigt”. Den ska skrivas i form av en vetenskaplig artikel, och jag har valt ut den tidskrift som jag tycker är lämpligast att skicka artikeln till. Så i förmiddags slog jag upp ”instructions to arthur” och skulle börja. Hur svårt kan det vara att skriva en vetenskaplig artikel på engelska?

Mycket visade det sig. En låt som jag länge tyckt mycket om hamnade på hjärnan, och den här gången fick texten en helt annan innebörd. Sidan förblev helt enkelt Unwritten . Till slut tog jag hjälp av några av mina favoritartiklar och kopierade deras formuleringar, och då kändes det lite bättre och jag lyckades få ned några meningar på papperet. Men om jag ska fortsätta i den här takten kommer det ta hela livet att få min första artikel ens klar för en första rewiev.

Skrivet av LindaLustlig, 2009-02-03 16:08

Det är precis så. Kreativitet kan inte krystas fram. Ett glas rött kan dock göra susen ;)

Skrivet av Diana, 2009-02-04 20:01

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?