En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
LindaLustlig

Linda Lustlig

En dag på stranden

Taggar: Los Angeles, stranden, muscle beach, baywatch, is, google

I dag var det en varm dag i LA, ovanligt varm för säsongen om jag förstått det rätt. Skulle gissa att det var en bit över 20 grader i skuggan, en perfekt dag för ett besök på stranden med andra ord.

Vattnet här är inte direkt varmt, det är nog en stark underdrift att säga så också. Vattnet här är helt enkelt svinkallt, speciellt på vintern (som det är nu). Gick ut en bit på stranden för att känna på vattnet, och fick bita mig i tungan för att inte skrika högt när vattnet nådde mina stackars fötter. Men de som såg mig från stranden skrattade nog gott åt mina grimaser.

Det var väldigt lustigt att se hur olika människor hade klätt sig. Vissa låg med badkläder och solade, andra låg fullt påklädda med luvtröja och keps och såg ut att sola (fast det kan de ju omöjligt ha gjort - och nu pratar jag alltså inte uteliggare som tagit sovmorgon utan folk med solstol, bok osv). Badvakten hade shorts och vindjacka, och såg ut precis som i Baywatch (som ju utspelar sig på Santa Monicas beach om jag är rätt underrättad). Själv valde jag att se ut så här, jag sitter på min scarf som jag hänger runt halsen om kvällarna för att hålla värmen där min tjocktröja inte täcker - ett multifunktionsplagg helt enkelt.

Från min plats på scarfen såg jag två delfiner på håll som dök upp till ytan så man såg deras magnifika ryggtavla, och sedan ned i vattnet igen. Det var bara några gånger och för långt bort för att ens försöka fotografera, men exotiskt och härligt kändes det! Undra om det är vanligt att se delfiner här.

Förutom att slappa på beachen så gick jag runt och tittade på nöjesfältet på piren. Fantastiskt vilket folknöje det verkar vara, och det är ju rätt smart att kombinera bad och nöjesfält - då kan man sysselsätta barnfamiljerna även när solen har gått ned. Jag var dock mer road av underhållningen på Muscle beach i Santa Monica - massvis av vältränade människor som gjorde olika häftiga träningsövningar (eller var det för att visa upp sig? Jag vet inte - men det var fascinerande att titta på). Nedan är det en kille i bakgrunden som svingar sig mellan olika ringar, och i förgrunden är det en tjej som vänder sig själv upp och ned. Det gjordes fler och snyggare varianter av den där upp- och nedvändningen, men tyvärr fick jag ingen av dem på kort. Lite senare en bit därifrån var det en capoeiraklass där en supervältränad instruktör tränade några duktiga adepter. Det blev inte så bra på bild och tyvärr kan man inte lägga upp filmklipp direkt här.

När jag tröttnat på beachen och gick innåt land igen så stötte jag på något som fick mig att utbrista "Crazy Americans!". De har anlagt en konstisbana ganska nära stranden som de tar $10 för att åka på. Och jättepoppulärt var det, även om många verkligen såg ut som Bambi på hal is. Tänkt att betala $10 för något man kan göra på en närbelägen sjö i Sverige.

Jag sprang också på ett inte lika exotiskt och vackert turistmål, men ändå lite coolt att få kort på. Skulle gissa att det är någon form av Google kontor:

Varför jag tycker det är så coolt att gå förbi en skylt som det står Google på? För att Google är lite som tomten. Man ser honom överallt men aldrig i verkligheten. Vi använder nog alla Google på något sätt på nätet, men funderar aldrig över dess fysiska form (inte jag iallafall). Men det är ju klart som korvspad att det finns Google-kontor också, och här har vi levande bildbevis på det.

Skrivet av LindaLustlig, 2009-01-12 03:43

google is everywhere! :-)
puss

Skrivet av Peter, 2009-01-12 17:16

Vad kul att läsa om dina upplevelser där borta! Låter som att du har det jättebra =)

Vad härligt å se delfiner =)

Kramar!!!

Skrivet av Martina, 2009-01-12 18:16

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?