Linda Lustlig
Nyår
I dag är det en vecka sedan dagen jag vaknade upp efter Nyårsfesten. Det blev en stor fest, och den blev precis som jag hoppats fast bättre. Det spännande och roliga med saker som man planerar, som en fest, är att det aldrig går att förutse det färdiga slutresultatet. Man kan bestämma meny, aktiviteter, musik till dansgolvet och vilka drycker som ska säljas i baren. Man kan bestämma hårdvaran, men sedan är det mjukvaran i form av gästerna som bestämmer resultatet. Mjukvaran har man som festarrangör lite inverkan på, då man kan bestämma vilka som ska finnas på gästlistan. Men det som gör själva festen är sedan mixen av det hårda och det mjuka, och det blir lite som ett kemiexperiment vad som händer när de olika delarna blandas märks först när blandningen är gjord.
Att sedan Stockholms stad bestämde sig för att bjuda på fantastiska fyrverkerier, och TV3 hade Bondkväll hela nyårsaftonen var extra roliga ingredienser. Speciellt fyrverkerierna, för Bondfilmerna var det ju ingen av gästerna som såg, men det bidrog till känslan av att festen var helt rätt i tiden.
Bilder på fyrverkerier och festglada människor kan du se på vimlig.se
Min kompis som var hjärnan bakom festen har planerat det hela i ett års tid och har haft flera personer till hjälp. Själv kom jag på skeppet ganska sent, men tillräckligt i tid för att hinna få med ett gäng av mina kompisar på gästlistan. Och tillräckligt i tid för att hitta en fantastisk cateringfirma, Ett Skafferi som lagade mat som smakade nygjord flera timmar efter att vi fått den levererad. Sedan bistod jag också med bakning av efterrätten, vilken jag är väldigt stolt över. Det serverades en chokladkaka med insprängda bitar av vit choklad. Den var väldigt maffig, så många lyckades bara få i sig en halv bit efter den mumsiga huvudrätten och jag som var orolig för att jag gjort för lite! En del chokladkaka slängdes nog, men två stora formar med totalt 40 bitar föll i min ägo. Hälften av dessa är uppätna och hälften ligger i min frys, dock är vissa av bitarna tillägnade en vän som på festen lyckades pilla i sig 6 bitar!
Bakandet av chokladkakan var ett kapitel för sig. Jag var extremt noga med hygienen med tanke på hur många som skulle äta av kakan i dessa magsjuketider, dvs jag var väldigt noga med vad som hamnade I smeten, men inte lika noggrann med vart smeten hamnade. Vilket gjorde att vi fick chokladsmet över halva köket. Den största spraymålarinsatsen gjorde jag när jag funderade på hur smutsig elvispen var på undersidan, och lyfte upp den ur chokladsmeten utan att stänga av visparna. Ibland blir jag förvånad över min egen dumhet! När jag senare på kvällen kom hem till mina vänner som lovat hjälpa till med placeringskorten så luktade hela jag choklad! Tack min älskade make för att du står ut med mig, även de gånger jag inte är så smart och köket inte är så rent!
Skrivet av LindaLustlig, 2009-01-09 04:14
Söting!
Skrivet av Peter, 2009-01-09 23:49