En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Krull

Morgondagens tankar redan idag!

Tankar om livet, universum och... allting.

Lyssnar på:
* Dire Straits
* The New Pornographers
* Yes
* System of a Down
I skivspelaren just nu:
* Billy Bragg

Äter: Vegetariskt. Älskar fräscha råa grönsaker med lite fetaost och ett gott bröd till.

Använder datorn till att: Rita på och administrera fotoarkivet.

Hemsida: christianeriksson.se

Kalix maskiner hade visning av 2007 års skotermodeller och vi på Folkhögskolan var inte sena att fara dit och provköra! Evenemanget gick av stapeln ute på älven, och det var väl ett 50-tal månniskor där när vi kom. Bensinångorna låg i luften och jag gissar att vi alla blev taggade av det. Jag fick först åka med Jon en sväng innan jag provkörde själv. Tyckte jag körde fort med mina 70 knyck, men det fanns de som körde betydligt snabbare...

Skrivet av Krull, 2007-02-16

Visa hela (2 kommentarer)

Större delen av klassen var iväg till Pullinki i lördags och åkte skidor (och snowboard). Ungefär 11 mil från Kalix ligger det, ett skidsystem som har ett femtontal nedfarter och några ankarliftar. På grund av frånvaron av sittliftar valde jag att åka skidor - att åka bräda i en ankarlift är inte hälsosamt för ljumsken. I det första åket var jag själv högst uppe på toppen och valde en röd nedfart. Efter ungefär 50 meter började jag fundera på om backen verkligen var pistad eller inte. Skall sägas att det blåste mycket och att det kom in en hel del lössnö i nedfarterna. Efter ytterligare 100 meter hittade jag det här ankaret, mitt i pisten och insnöat. Kändes verkligen öde då det bara var jag i backen.


Inför det sista åket. Om man tittar noga ser man vinden och snön som virvlar upp. Det blåste kanske 20 sekundmeter vilket innebar probem då vi skulle rakt in i vindriktningen. Man ick verkligen staka på för att komma ned över...

Skrivet av Krull, 2007-01-29

Visa hela (0 kommentarer)

Rycks upp från mitt slösurfande av att Patte kommer förbi i korridoren och skriker "norrsken!". Fram med kameran och ut i Kylan. Grönt och vackert var det. Tror jag fångade det här med en slutartid på 13 sekunder.

Skrivet av Krull, 2007-01-28

Visa hela (5 kommentarer)

Igår drog ovädret förbi över Kalix och förde med sig en hel del snö. Stack just ut huvudet och konstaterade att det verkar bli en fin dag - svårt bara att inse att det fortfarande är oktober och inte december...

Skrivet av Krull, 2006-10-28

Visa hela (0 kommentarer)

För några veckor sedan hade vi övningar tillsammans med filmelektrikern Nisse Järvi, och de senaste dagarna har vi testat lite ljus på vår fritiden.

Pokerbord
Nedan syns en övningsuppgift vi gjorde tillsammans med Nisse - ljussättning av ett pokerbord. I uppställningen ingår ett vevstativ med bom, varpå det hänger en 800W redhead-lampa. På den är det påsatt en chimera för att mjuka upp ljuet. Extra effekt erhålles med lite rök. Karl och Jocke spelar lite.

Telefon
En liten test jag gjorde i studion med film-noir ljussätning. Det är en 2000W blondie som lyser på telefonen. Karl, Jocke och Robin inspekterar.

Fönster
Marcus gjorde lite testar inför inspelningen av sin kortfilm. Utanför fönstret står 2 blondielampor som lyser på två frostramar. Kaj sitter som modell.

Och en bild på telefonen belyst med en redhead+chimera.

Skrivet av Krull, 2006-10-20

Visa hela (1 kommentar)

Idag har scenografen och regissören Ted Kjellsson föreläst om scenografi och produktionsdesign. Ted står bland annat bakom Tompta Gudh och den pågående produktionen Kapten Sverige. Han håller även på att utveckla Tompta-konceptet för en långfilm.

Har varit en oerhört givande dag för mig - Teds arbetssätt påminner mycket om det jag är van vid från ingenjörsstudierna. Var till och med ned till bokhandeln idag och köpte lite mer papper och block - blev väldigt sugen på att teckna igen efter de skisser som Ted visade upp!

Skrivet av Krull, 2006-10-16

Visa hela (0 kommentarer)

Som en introduktion till en ljudmixer fick vi filma en kort dialog häromveckan. Jag hade skrivit manuset - inledningsvis betecknat "Festa på" - vilket senare blev ändrat till "Dagen efter". I korthet är det tre Ola, Berra och Johan som sitter i soffan och pratar dagen efter en fest. Tre killar från journalistlinjen ställde upp och skådespelade.

Ljusriggen blev lite smått avancerad. Vi använde 2st 2000 watt och 2 st 800 watts lampor. De föregående använde vi stor frostfilter till för att lätta upp skuggorna. Tanken med dem var att simulera solljus. Det hela blev fick lyckat - ackompanjerat med ett skakigt foto och dito klippning liknande det bildspråket i Farväl falkenberg.

Måste också slänga in en fantastisk bild jag plåtade i torsdags. Vi var bjudna ned till Filmpool Nord i Luleå på ett seminarium med Jan Blomgren från BOB film. Jag lyckades fånga den här bilden genom rutan på bilen. Norrbotten är otroligt vackert =)

Skrivet av Krull, 2006-10-15

Visa hela (0 kommentarer)

Känner att jag behöver visa en vackrare bild av Kalix än den grådassiga bilden på snön =) Så här såg det ut för fyra veckor sedan då husmor bjöd in hela skolan till hennes gård för klåddabakning. Klådda är ett mjukt tunnbröd som gräddas i vedeldad ugn. Jättegott och jättekul att göra! Efteråt kan man avnjuta det med smör och rökt lax.


Fotot på mig är taget av Marcus Hagwall

Skrivet av Krull, 2006-10-04

Visa hela (2 kommentarer)