En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Kika

Kika kikar på ica och andra saker

Små betraktelser mest.

Nu är den äntligen här. Efter tre sorger och 15 redigeringsbedrövelser för att få tabellerna att se ok ut i Bloggis så kommer nu årets schlagerblogg, håll till godo.

Under alla delfinaler har jag tittat på schlagerkvalet tillsammans med mina vänner.
Självklart förde vi protokoll och detta är den festliga juryns resultat och kommentarer.
Kategorierna var Trallvänlighet,Nakenchock (%), EU-vänlig, Uppträdande och Helhetsintryck, sen skulle man oxå tippa på två som gick direkt till Globen och två som gick till andra chansen. Poängskalan var 1-5 förutom i nakenchocks kategorien och sen har vi använt mycket + och - för att indikera bra och dåliga saker med Petra och pausunderhållningen. Man kan räkna ut hur många vi var vid varje tillfälle genom att lägga ihop alla röster i en av de sista kategorierna och dela denna siffra med 2. Den första deltävlingen var vi tex 6 stycken.
Detta är snittet av våra poäng.

Deltävling 1

BidragTrallvänlighetNakenchock (%)
Skrivet av Kika, 2009-03-03

Visa hela (2 kommentarer)

Denna text är en orginalartikel i datavetarnas skoltidning blurGel.
Skriven av mig efter en blöt fest.

Dammiddag 2008

Före
Jag väcks av konduktören i Knivsta efter att ha somnat 2 minuter in i tågresan. Sömndrucket visar jag mitt SJ kort och pluggar ut mp3-spelaren som sövt mig med en Terry Pratchett talbok. Förväntningarna inför kvällen är stora, har hört att hela 14 tjejer ska komma.Temat är "Svart på vitt" och jag har brottats flera dagar med att få låna en domartröja. Dock har planerna spruckit och istället blev jag en Men In Black agent. Tåget stannar vid stationen och jag blir upphämtad i bil av pandan och förortsfjortisen. I bilen dricker vi mintlikör och smörar för vår manliga chaufför.

Under
Vi hälsas välkommen av en kypare som meddelar att vårt bord tyvärr inte är färdigt. Vi får vänta i baren där vi serveras black/white russians av en whiteboard. Alla tjejerna har verkligen anammat temat, det finns pirater, dalmatiner, en "f-n på väggen" och massa...

Skrivet av Kika, 2008-11-26

Visa hela (1 kommentar)

Äntligen har den kommit! Den länge efterlängtade uppföljaren till Forrest Gump.
Nu kanske ni tänker att jag helt ute och cyklar man jag syftar (såklart!) på den nya Sex and the City filmen (varning för massa spoilers nedan!) som är uppföljaren.
Forrest Gump har varit min gråtfilm i över 15 år snart men efter att ha sett Sex and the city med chixen har jag nu äntligen en film att växla till när jag ska gråta ut.

Vissa människor har ibland svårt att se tjusningen med att få gråta och det är också svårt att förklara för dem att det är bra gråt. Jag gråter inte för attt jag har ont eller är sårad eller för att någon har varit elak utan jag gråter för gråtandets skull. Det är som att rensa systemet och gör att man kan hitta nya krafter att möta livet med (så väldigt dramatiskt). Men det ligger mycket sanning i att om man inte känner riktig sorg uppskattar man inte heller riktig glädje.

Men denna film var det dessutom ovanligt lätt. Jag gråter av...

Skrivet av Kika, 2008-07-03

Visa hela (0 kommentarer)

Så, första dagen i USA. Resan var lång(12h) och fötterna är nu svullna trots stödstrumporna. Första intrycket av Vegas var väl inte helt oväntat alla slot-machines. De finns verkligen överallt; pinglar, blinkar och försöker locka till sig spelare som en köttätande växt som lockar en fluga med sin doft. Jetlaggen har gjort mig lite yr och illamående men jag är fortfarande vaken fast klockan är 7 svensk tid.
Jag gillar att i redan första dagen klarat av massa USA måsten: på mellanlandningen i Chicago åt vi burgare med Bud Light (det är kanske bara jag som kollar deras roliga superbowl reklamer? För mig känns de iaf mycket amerikanskt med en light-öl) och sen drack jag min första Starbucks kaffe – EVER. Det blev en ”Tall Latte” med Cinnomon (kanel) smak som gick ner med lätthet efter kaffet på planet. Nu på kvällen gick vi till hotell Hilton som här har något som kallas The Star Trek experience. Man kan äta och dricka mat med Star Trek namn samtidigt som man tittar på...

Skrivet av Kika, 2008-04-14

Visa hela (0 kommentarer)

Så här kan det gå när man ska skicka nycklarna till lägenheten till sin mäklare på måndag morgon innan man åker till Bryssel.
Ett utdrag från dvp-ircen:
[14:39] * Kika har lyckats skicka hela sin nyckelknippa till sin mäklare
[14:39] <Kika> istället för bara nycklarna han skulle ha
[14:39] <Chrizi> lol
[14:39] <Tox> duktigt Kika! var det svårt? :)
[14:39] <Kika> snacka måndag-morgons-fel
[14:39] <Kika> nej
[14:39] <Chrizi> Kika: noob!
[14:39] <Tox> fint Kika :)
[14:40] <Kika> Tox: det vara bara lägga hela knippan i ett kuvert och skicka!
[14:40] <Kika> jättelätt
[14:40] <Tox> Kika: du är så fin när du gör sånt :D
[14:40] <Tox> <3<3<3<3<3<3<3<3
[14:40] <Kika> Tox: visst är det ganska mycket Kika över det
[14:40] <Tox> Kika: det är ganska mycket Ulla också tror jag? :P
[14:41] <vol-> Kika: Haha, vaffan, det var ju inte så bra gjort
[14:41] <Kika> nej
[14:41] <Kika> det var därför jag inte kom in igår
[14:41] <Kika> dessutom kom jag inte på det själv
[14:42]...

Skrivet av Kika, 2007-11-29

Visa hela (1 kommentar)

Jag vet ju att jag har lätt att fastna med saker och utveckla vad många andra kallar för ett beroende. Typ köpa massa böcker i en viss serie (Pratchetts Discworld och innan det Stephen King) eller maniskt lösa suduko med Pu varje kväll innan vi somnade (på tiden vi bodde ihop). Jag har ju även varit beroende av tobak vilket jag dock på senare tid fått bukt med även om det kräver Onico-support.
Så när jag fick en inbjudan till en community från ett gammalt ex som precis skulle gifta sig kanske det skulle gått igång några varningsklockor i mitt huvud. Men jag tänkte nog att det skulle vara som Lunarstorm. Där loggade jag in kanske en gång i månaden och kollade runt lite, var nog mest med för att det var ett bra sätt att hålla kontakten med syrran efter jag flyttat hemifrån.
Nu så här i efterhand inser jag att jag var lite naiv.
De applikationer jag fastnat för är främst Flixter Movies med Never-ending-movie-quizz, Vampires (där man kan bita andra och slåss med Zombies...

Skrivet av Kika, 2007-09-19

Visa hela (2 kommentarer)

Test-frenzy utbryter och jag ska åka till TV4

Nu är alla växlar igång på det lilla (inte så litet längre ifs) kontoret. En ny release ska ut och självklart ska allting testas innan vi släpper det. Det svåraste har varit att jobba runt fel man redan upptäckt för att upptäcka andra. Man får ha många "projekt" igång helt enkelt och när man är blockad rapportera det och växla. Igår försökte jag lägga mig kl 20 direkt efter middagen för att vara pigg till idag men det slutade med att jag läste ut min bok (sista Stieg Larsson boken) och låg och vred mig istället. Det slutade iaf med att jag gick upp och hjälpte syrran slinga håret istället för att sova och att jag slutligen slockande till en Wallander-bok jag hittade runt 2-tiden.
Morgonen började därmed lite trögt med att jag satte fram väckarklockan två,tre gånger men när jag fick ett samtal från en kollega kom jag slutligen iväg. Han ärende var ganska roligt faktiskt, han ville jag skulle åka till TV4 och testa så...

Skrivet av Kika, 2007-09-05

Visa hela (0 kommentarer)

Tisdagen 28/8 2007
Så i detta mitt första blogg-inlägg på denna site kanske en kort presentation behövs.
Jag kallas för Kika (uttala butisksnamnet Ica och lägg på ett "K" innan så blir det rätt).
Jag har kallats det sen gymnasiet vad jag minns och reagerar mindre och mindre på folk som försöker använda mitt verkliga namn (Erika). Jag är uppväxt i Täby men är bara milt skadad av det eftersom mina föräldrar båda kommer från arbetarhem och hade riktigt vettiga åsikter.
Jag har läst i Uppsala (datavetenskap som huvudämne och matematik och psykologi som biämnen) och har gått på många overallsfester i mina dar. Jag är snäll, glad och lite galen.

Nu så, vidare till den första bloggen.
Idag har det varit en mycket händelserik dag. Det började med att jag imorse vaknade med magsjukan Erik hade i förra veckan och i helgen. Efter att ha stannat lite extra hemma och svept två magnecyl kom jag iaf i väg till jobbet. Det blåste och regnade idag och man fick hålla hårt i...

Skrivet av Kika, 2007-08-28

Visa hela (2 kommentarer)