En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Kika

Kika kikar på ica och andra saker

Skönheten och nörden

Har precis börjat se en serie som först sändes i Sverige för flera år sen men som nu dykt upp igen på kanal 5. Den heter "The Beauty and the Geek" och går ut på att snygga (ofta otroligt naiva, blåsta) tjejer paras ihop med nördiga (ofta socialt inkompetenta, osäkra) killar. Min syn på serien tror jag är lite speciell då jag känner mig närmare de nördiga killarna än de snygga tjejerna. Många av de killar jag träffar (och har träffat) i mitt liv stämmer in på mallen av en nörd och det är de som gör just de killarna så bra. Serien "tvingar" nördarna att bli mer sociala och utsätter de för okända situationer som att be okända kvinnor att smörja in deras rygg med solskyddskräm eller att gå på date. Tjejerna får ofta lära sig något om datorer, elektronik, bokföring eller något annat som kräver att man pluggar. I slutet av varje avsnitt har de en tävling som utvärderar deras nyvunna färdigheter och som (såklart) resulterar i att ett par åker ut. Det som faktiskt händer under denna tid är att tjejerna inser att allt inte är yta och killarna inser att tjejerna är minst lika osäkra som de är fast på ett annat sätt. Det jag verkligen älskar är att majoriteten av tjejerna inser att nördkillarna är helt underbara, ett faktum som jag anser för flera år sedan och är riktigt nöjd med att jag kommit på. Nördkillen (om de killar jag känner kan gå med på denna term) är en helt underbar kille som alla tjejer i världen borde vara urlyckliga att spendera sina liv med. De är otroligt underbara på ett helt obeskrivbart sätt. Min önskan är att alla kvinnor någon gång i sitt liv ska bli förälskade (eller iallafall väldigt bra kompis med) en nörd. Det är så befriande, underbart och upplyftande att prata med en nörd. han ser inte dig som ett objekt (jo det gör han och tycker du är otroligt het men han vet inte vad han ska göra med heta tjejer) utan han ser din hjärna och försöker möta dig som en jämlike. Han är ödmjuk, osäker, oskyldig, smart, sexuellt frustrerad och ofta otroligt intelligent.
Så om du är tjej, en skönhet eller en nörd egentligen vilken tjej som helst, skaffa en killnörd-kompis. Han kommer vara (BRUTALT) ärlig. sarkastiskt, nedlåtande och helt...helt..helt underbar.

Så gå ut i världen och hitta en nörd att krama. Om allt annat fallerar så kan du iaf kolla in serien, här följer ett av mina favoritcitat hämtat från säsong 4: "Duck tape is like the force. It has a dark side and a light side and binds the universe together."

Skrivet av Kika, 2009-05-06 13:44

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?