En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Kika

Kika kikar på ica och andra saker

Melodifestivalen - Deltävling 4: Malmö

Sammanfattning: Så efter en borttappad deltävling (då jag var på bröllop) är jag tillbaka igen för den sista deltävlingen. Startfältet var starkt och efter att ha sett alla bidragen kändes nog detta som den jämnaste deltävlingen hittills. Det var bara en låt (Pys) som var riktigt dålig, alla andra var bra och när jag var tvungen att kryssa mitt andra bidrag till andra chansen var det mycket svårt att placera det där andra krysset. Denna gång var Pelle och Lena gäster förutom Micke och jag som är ständiga domare.

 • Sibel hade en stark och bra poplåt. Gillade hennes klänning, dansen och låten, allt är bra. Tyckte den här skulle gått vidare till Globen istället för Anna om jag hade fått välja.
  Lena tycker: Snygg klänning, fula skor, coola cyklopgubbar.
 • Jag visste som när Py skulle vara med att det skulle bli lite pinsamt men detta var jag nog inte beredd på. Kvällens klart sämsta låt och framträdande.
  Lena tycker: John Lennon o Elton, varför sjöng de inte istället? Seriöst munspel??
 • NEO hade en bra låt men jag tyckte det var svårt att höra vad han sjöng när han bytte till falsett. Den här låten kommer bli jättebra när han inte behöver sjunga live och mixen blir rätt.
  Lena tycker: Snygga kläder men han får jobba på svärmorsdröms-looken.
 • Lovestoned hade en bra låt men även här hade jag lite svårt att höra vad de sjöng. Det märktes att texten inte var så viktig utan att det kanske var med låten och rytmen de tyckte var viktig och inte texten, når inte riktigt fram.
  Lena tycker: Bra låt men sjukt dålig show, fula kläder och dragspel hallå!
 • Anna sjunger ju så man får lite lätt gåshud på armarna, det är hennes styrka och har alltid varit det. Här lyssnar man på texten och förstår att det är väldigt viktigt för henne det här att det är hennes liv.
  Lena tycker: Byt skor! I övrigt riktigt bra.
 • När Pernilla börjar showen med bara hon och två dansare får jag grym Picadilly flashback. Tänk om hon hade haft bröderna Ingrosso igen ryser. Äkta schlager men lite "gammal" kanske.
  Lena tycker: Hejja Pernilla, klassisk schlagerdänga.
 • Skatepunk? Oh really? När jag förstod att de skulle låta som Blink 182 klarnade bilden något. Tyckte de var helt okej men det här funkar ju inte, vilka skulle rösta på oss i Norge?
  Lena tycker: Nja, väx upp.
 • Såklart man måste göra en musikallåt till Peter men vad är det för fel på hans skrev? Det kändes som det var ett tight kramat skev som uppträdde och att det satt en liten Peter på skrevet som fick vara med lite han oxå. Mindre tajta byxor behövs till finalen.
  Lena tycker: Snyggt! Men taskigt sydda byxor,

Detta är resultatet av den andra deltävlingen:
Kategorierna är Trallvänlighet(Trall),Nakenchock (%), EU-vänlig(EU), Uppträdande och Helhetsintryck, sen skulle man oxå tippa på två som gick direkt till Globen och två som gick till andra chansen. Poängskalan var 1-5 förutom i nakenchocks kategorien som gick mellan 0 och 100%.

ArtistTitelTrallNakenchock(%)EUUppträdandeHelhetsintryckAndra chansenGloben!
Sibel Stop 3,25 27 3,5 3 3 3 1
Py Bäckman Magisk stjärna 1,5 2,25 1 1 1 0 0
NEO Human Frontier 2,25 14,5 2,5 2,75 2,75 0 0
Lovestoned Thursdays 2,5 7,25 2,75 1,75 2,25 0 0
Anna Bergendahl This Is My Life 3,25 6,25 2,25 2 2,5 3 0
Pernilla Wahlgren Jag vill om du vågar 4 26,25 1,5 3,5 3,5 1 3
Noll disciplin Idiot 3 0,75 1,25 2,5 2,5 1 0
Peter Jöback Hollow 3 7,25 3,5 3,5 4,25 0 4

Programledare:
Micke tycker: Gillade Marlena spoofen.
Pelle tycker: Riktigt stiff. Förstår inte varför folk klagade på Mede knullrufset är mycket värre.
Lena tycker: Christin: skaffa ny frisör!! Öva på att stå som folk. Håll dig till barnprogram.
Måns: pizza i väggen?? Trist kostym, skaffa en stylist. Amazing, hur kan hans babyface lyckas med perfekt 2 mm stubb.
Manuskillarna - skärpning!!
Kika tycker: En vanlig dag i Marlena Ehrmans liv = inget konstigt alls.
Pausunderhållning:
Micke tycker: Dolph är bra som vanligt.
Pelle tycker: Är bättre än homopolisen från Överkalix. Lill-Babs, vilken pärla.
Lena tycker: Dolph är kung, manus skrivaren något tveksam, Måns och Christine välj nått klämmigare att sjunga nästa gång Jäsp Men det börjar verka kärlek <3! Coolt, Lill-Babs är kung.
Kika tycker: Dolphs undercover i gayvärlden! Men han är fortfarande skitkass skådis. Richard Wolf! i äkta True Blood Alexander Skarsgåård miljö för er som missade det.
Men Christin kan ju sjunga chockad, lite väl gamla schlagerklassiker. Claes-Göran visar vart skåpet ska stå och får Måns att försvinna.

Skrivet av Kika, 2010-02-28 14:55

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?