En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Kika

Kika kikar på ica och andra saker

Melodifestivalen - Deltävling 1: Örnsköldsvik

Taggar: melodifestival schlager,

Så har det äntligen börjat igen, schlagern och självklart är det "same procedure as last year" med Kikas schlagerprotokoll.
Kategorierna är Trallvänlighet(Trall),Nakenchock (%), EU-vänlig(EU), Uppträdande och Helhetsintryck, sen skulle man oxå tippa på två som gick direkt till Globen och två som gick till andra chansen. Poängskalan var 1-5 förutom i nakenchocks kategorien som gick mellan 0 och 100%.

Detta är resultatet av den första deltävlingen:

ArtistTitelTrallNakenchock(%)EUUppträdandeHelhetsintryckAndra chansenGloben!
Ola SvenssonUnstoppable40%32,522
Jenny SilverA Place To Stay1 41,5%1,52,51,5
Linda PritchardYou're Making Me Hot-Hot-Hot447,5%44,542
Pain of SalvationRoad Salt 1,5 5%1,5 121
Anders Ekborg The Saviour211,5%2,52 2,5
Jessica AnderssonI Did It For Love1,59%31,52,51
FrispråkarnSingel3,516%1322
Salem Al FakirKeep On Walking3,5323

Programledarna:
Micke tycker:
Dolph är lite kul. Christine har hemskt hår. Måns är oxå kul. Bort med bruden utan frisyr.
Kika tycker:
Christine borde BARA få göra barnprogram - hemsk röst. Dolph är ganska rolig och har ngn slags bio-announcerröst men det suger att mima. Överlämningen från SmåDolph till BigMäns var dock rolig. Måns drar torra skämt om sångfågeln som ska twittra och att Jenny Silver ska bli Jenny Guld, vem är det som skriver deras manus? Senare lyckas dock Måns ta på sig en rosa fluff-hatt och leka 20 frågor med publiken, det gillade jag.
Pausunderhållning:
Micke tycker:
Lite kul början. Charlotte ser utomjordisk ut, på ett dåligt sätt.
Kika tycker:
Varför firar vi samernas dag? Och varför inte säga det direkt efter den katastrofala Tifon? Christer Björkman är härligt gay men varför släpar han dit Charlotte nu igen? Perelli har inga ögon.
Sammanfattning:

  • Att Ola går vidare är väl kanske ingen chock direkt. Han har en okay sång och en stor hormonstinn fangrupp som vet hur telefonomröstningar går till. Dock hade hans framträdande behövt halvnakna tjejer med vindmaskin i håret för att det skulle riktigt lyfta, nu var det bara ok.
  • Jennys låt sög och hon hade ngt konstig silvermoj på handen -urk.
  • När Linda kommer blir man ju glad, bra låt, bra sång, bra halvnakna tjejer samt eld och vind i håret. Varför gick inte den här vidare???? Enligt mig var den bäst på hela kvällen!
  • Pain of salvation var lite av ett antiklimax. 5 hårdrockskillar på en scen och bara 2 av dom spelar och lyckas producera ngn slags lågmäld mesballad. Jag förstår inte, vad vill dom?
  • Jag VET att opera gick hem förra året men en operett med Anders Ekborg är INTE samma sak som Marlena Ernman.
  • Jessica lyckas göra en fin ballad men saknar lite upp till Empty Room nivå. Påminde mig lite om Islands bidrag förra året (Yohanna) på ett bra sätt. Kommer nog ligga på svensktoppen ett bra tag.
  • Frispråkarn var en skön, färsk fläkt men hela svenska folket inser ju att vi inte kan skicka det bidraget till Oslo. Tror det kommer bli en hit i Sverige dock.
  • Salem saknar precis som Ola den där riktiga showen. Jag förstår lite hur röstningen funkade här: hela svenska folket såg Alexander Ryback-klonen Salem och tänkte "Om det funkade för Norge borde det funka för oss" men så är ju inte fallet. Salem saknar den smittande energin och glädjen som Alexander hade och tror det kommer vara ett stort misstag om vi skickar denna låt till Oslo.

Skrivet av Kika, 2010-02-07 11:07

Gå med i http://www.facebook.com/group.php?gid=315652577945

Skrivet av Moa, 2010-02-20 11:51

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?