En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Kika

Kika kikar på ica och andra saker

Små betraktelser mest.

Sammanfattning: Så efter en borttappad deltävling (då jag var på bröllop) är jag tillbaka igen för den sista deltävlingen. Startfältet var starkt och efter att ha sett alla bidragen kändes nog detta som den jämnaste deltävlingen hittills. Det var bara en låt (Pys) som var riktigt dålig, alla andra var bra och när jag var tvungen att kryssa mitt andra bidrag till andra chansen var det mycket svårt att placera det där andra krysset. Denna gång var Pelle och Lena gäster förutom Micke och jag som är ständiga domare.

  • Sibel hade en stark och bra poplåt. Gillade hennes klänning, dansen och låten, allt är bra. Tyckte den här skulle gått vidare till Globen istället för Anna om jag hade fått välja.
    Lena tycker: Snygg klänning, fula skor, coola cyklopgubbar.
  • Jag visste som när Py skulle vara med att det skulle bli lite pinsamt men detta var jag nog inte beredd på. Kvällens klart sämsta låt och framträdande.
    Lena tycker: John Lennon o Elton, varför sjöng de inte...
Skrivet av Kika, 2010-02-28

Visa hela (0 kommentarer)

Sammanfattning:
Men svenska folket! Vad håller ni på med? Vad är det som fått oss att slänga ut alla låtar som har någon slags uppåttakt med dans och show i? Både Prichard förra veckan och Lindblad denna var ju självklara finalbidrag enligt mig. Vad är vi rädda för? Att de är tjejer? Att de är snygga och vågar visa det? Att de kan dansa och att man kan dansa till deras låt? Förstår inte. Sen röstar vi istället fram den grodgröna Andreas med världens tråkigaste låt som bara är ÄNNU en upprepning av alla andra låtar han gjort. Kan ni seriöst tänka er att folket i Östeuropa (som nu sitter på hela makten i röstningen) kommer bli exalterade över Andreas? Han är tråkig, hans låt är tråkig och han står blickstilla på scen - tråk, tråk, tråk. Manboy hade iaf ett beat och show och har nog chans att ta hem hela tävlingen men jag skulle ju mycket hellre sett Anna som vinnare än Eric. Det känns nu som att hela finalen kommer vara fylld av 14års tjejernas idol-killar och...

Skrivet av Kika, 2010-02-14

Visa hela (0 kommentarer)

Så har det äntligen börjat igen, schlagern och självklart är det "same procedure as last year" med Kikas schlagerprotokoll.
Kategorierna är Trallvänlighet(Trall),Nakenchock (%), EU-vänlig(EU), Uppträdande och Helhetsintryck, sen skulle man oxå tippa på två som gick direkt till Globen och två som gick till andra chansen. Poängskalan var 1-5 förutom i nakenchocks kategorien som gick mellan 0 och 100%.

Detta är resultatet av den första deltävlingen:

ArtistTitelTrallNakenchock(%)EUUppträdandeHelhetsintryckAndra chansenGloben!
Ola SvenssonUnstoppable40%32,522
Jenny SilverA Place To Stay1 41,5%1,52,51,5
Linda PritchardYou're Making Me Hot-Hot-Hot447,5%44,542
Pain of SalvationRoad Salt 1,5 5%1,5 121
Anders Ekborg The Saviour211,5%2,52 2,5
Jessica AnderssonI Did It For Love1,59%31,52,51
FrispråkarnSingel3,516%1322
Salem Al FakirKeep On Walking3,5323

Programledarna:...

Skrivet av Kika, 2010-02-07

Visa hela (1 kommentar)

Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till

Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann

Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van
Men jag har tröttnat på att vara likadan

Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Och snart har man glömt vem man är

För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag tänkt såhär
Och insett att jag måste börja om
Ja jag har kämpat för en plats som passar både här och där
Men snart ska jag hitta den...

Skrivet av Kika, 2009-11-11

Visa hela (0 kommentarer)

För några dagar sedan somnade min farfar in och försvann från oss alla. Mitt käraste minne av honom måste nog vara sättet han drack kokaffe på. Det var en helig ritual, minst lika vacker som en japansk tecermoni och fick absolut inte störas eller avbrytas.
Först hällde man kokkaffet från kaffekannan in i en liten kopp (helst med små rosor på) och så satte man sig vid köksbordet. Sedan hällde man över en liten del av kaffet på fatet och stoppade en sockerbit i munnen. Sen kom min favoritdel, slörpandet. Genom att dricka kaffet från fatet och igenom sockerbiten lyckades farfar med det perfekta slörpöjudet följt av ett ljudligt "ahh" för att det var så gott. Jag minns att jag försökte härma den här ceremonin redan som mycket liten och hällde både vatten och mjölk på fatet istället för kaffe, tror till och med jag försökte med illblå Fantomendricka en gång. Farfar skrattade lika gott varje gång jag härmade honom med sitt härliga rungande farfarskratt. Jag vill tacka...

Skrivet av Kika, 2009-10-22

Visa hela (0 kommentarer)


Title: No Doubt - Don't Speak lyrics

You and me
We used to be together
Everyday together always
I really feel
That I'm losing my best friend
I can't believe
This could be the end
It looks as though you're letting go
And if it's real
Well I don't want to know

Don't speak
I know just what you're saying
So please stop explaining
Don't tell me cause it hurts
Don't speak
I know what you're thinking
I don't need your reasons
Don't tell me cause it hurts

Our memories
Well, they can be inviting
But some are altogether
Mighty frightening
As we die, both you and I
With my head in my hands
I sit and cry

It's all ending
I gotta stop pretending who we are...
You and me I can see us dying...are we?

Skrivet av Kika, 2009-09-25

Visa hela (1 kommentar)

Igår
När jag var lite (snart hundra år sen snart) så fanns det inte så mycket nördiga förebilder. Jag växte praktiskt taget upp framför tvn men kan inte minnas att jag stötte på en nörd i något enda program. Den första nörden jag tyckte visade sig var Ross i Vänner och då var han en ganska klen nörd.
Ross var både snygg, hade framgång med tjejer och massa vänner, hans enda nördfaktor var egentligen hans jobb (som panteolog) som gjorde att serieskrivarna kunder smyga in dinosaurieskämt och nördkommentarer.
Länge verkade det som att skrivarna inte vågade porträttera den äkta nörden utan nöjde sig med dessa till synes framgångsrika och vackra nördar nördar som Carlton (Fresh Prince in Bel Air), Lisa (Simpson) och Ross.
Den extrema tv-bilden av nörden stötte jag på senare i form av Urkel (minns inte vad serien hette) och då var karaktären introducerad som en komisk sidekick. Man drev den yttre stereotypen till sitt yttersta här med röda stora glasögon,hängslen och...

Skrivet av Kika, 2009-05-06

Visa hela (0 kommentarer)

Har precis börjat se en serie som först sändes i Sverige för flera år sen men som nu dykt upp igen på kanal 5. Den heter "The Beauty and the Geek" och går ut på att snygga (ofta otroligt naiva, blåsta) tjejer paras ihop med nördiga (ofta socialt inkompetenta, osäkra) killar. Min syn på serien tror jag är lite speciell då jag känner mig närmare de nördiga killarna än de snygga tjejerna. Många av de killar jag träffar (och har träffat) i mitt liv stämmer in på mallen av en nörd och det är de som gör just de killarna så bra. Serien "tvingar" nördarna att bli mer sociala och utsätter de för okända situationer som att be okända kvinnor att smörja in deras rygg med solskyddskräm eller att gå på date. Tjejerna får ofta lära sig något om datorer, elektronik, bokföring eller något annat som kräver att man pluggar. I slutet av varje avsnitt har de en tävling som utvärderar deras nyvunna färdigheter och som (såklart) resulterar i att ett par åker ut. Det som faktiskt...

Skrivet av Kika, 2009-05-06

Visa hela (0 kommentarer)