En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Jojje

Jojjes bloggis

Höstrusk

Igår gick vi färdigt Tezze och Eva-Lenas viltspårskurs.
Vi samlades återigen vid kl 10 på parkeringen vid Fridhems kapell och tågade i samlad trupp till skogen. Väl där hade vi en stunds genomgång. Sen började vi att lägga dagens spår.
Eva-Lena blodade och jag drog klöven, jag först och hon sen. Även Linda gick med och tittade.
Spåret blev ganska långt, 200-300 meter kanske, svårt att uppskatta. Först en ganska lång raksträcka följt av en vinkel sen en kort raksträcka och ny vinkel. Mitt på nästa raksträcka gjorde vi ett bloduppehåll på 5-10 meter. sen en bit till innan nästa vinkel.
Sen ytterligare en raksträcka innan slutet med klöven kom.
Sen gick vi tillbaka till "lägret" där vi inväntade att alla fick gjort sina spår. Sen blev det 2 timmar med tjöt och McDonaldsmat där ute i skogen. När spåret hade fått sin liggtid så var det äntligen dax att gå det.
Milou visade att det är det här som han är gjord för. I med näsan och sen lugnt och metodiskt utmed...

Skrivet av Jojje, 2009-09-28

Visa hela (6 kommentarer)

Ja den som väntar på något gott väntar alltid för länge men här kommer den.

Efter en kraftig bloggtorka så har jag väl nu något att skriva om.

Idag har jag och Milou varit på viltspårskurs anordnad av Tezze och Eva-Lena.
Samling kl 10 vid Fridhems kyrkogård på Hisingen. Vi var fem ekipage som är med på kursen.
Vi är 3 aussisar, en pinscher och en kooikerhondje. Milou känner bara Nea sen innan.
Efter en stunds genomgång ute i skogen så fick vi lägga var sitt kort första spår. Detta skulle bara vara ganska kort och rakt med klöv utan blod. Medans vi väntade på att spåren skulle få lite liggtid så passade vi på att äta lite av våra medhavda matsäckar samtidigt som vi fick lite mer info om hur det funkar.
Milou var sist ut att köra sitt spår. Han tog tag i spåret med en gång men var tvungen att kissa på vägen vilket var den enda plumpen i protokollet. Nosen i backen rakt på klöven som var jättekul att hitta.
Sen flyttade vi på oss en bit vilket var bra då...

Skrivet av Jojje, 2009-09-26

Visa hela (4 kommentarer)

Efter nästan 20 års bowlande hände det äntligen!!!!

I går så spelade vi en träningsmatch mot damlaget.
Vi fick ingen uppvärmning utan började på en gång och banorna var inte som jag vill ha dom.
Stod och letade efter bästa läget i 6-7 rutor och avslutade med 5 strike vilket gav 188 efter några tomrutor i början. I andra serien började jag med att missa en enkelkägla men spelade bra efter det och fick 213.
Tredje serien började med att jag ställde tians kägla tre gånger på raken, spärrade dessa, och fortsatte med strike och nio spärr.
Sen började det!!!!
Avslutade serien med 7 strike och fick därmed 248.
Fortsatte med strikandet även i sista serien. Tredje eller fjärde striken var lite tursam då jag fick en vänster. Helt plötsligt hade jag slagit 11 strikar i den sista serien och hade ett slag kvar.
Har ju aldrig gjort en perfekt serie innan men ett antal 298 serier.
Så med ganska darriga ben gick jag upp på ansatsen. Fick i väg ett riktigt bra slag. Pang!! Rakt i...

Skrivet av Jojje, 2009-09-01

Visa hela (5 kommentarer)

Det har varit full fart i en hel vecka nu så det ska bli skönt med helg.
Det började förra lördan med resa till Bjuv. Där skulle vi göra tre saker varav extriörbeskrivningen var det viktigaste tyckte jag men av det blev intet då domaren som skulle göra beskrivningen tyckte att det var för mycket att fylla i och hon hade dessutom inget att mäta med. Dåligt!!!!! 48 mil åt skogen. Nu hade vi trevligt sällskap iaf så dagen var inte helt kass. Sen på söndagen var det dax för de första träningsmatcherna i bowling inför säsongen. 2 matcher i Alingsås var det som gällde. Det gick ganska bra. Kännde mig som en nybörjare i första serien men sen lossnade det. Orkade inte riktigt alla 8 serierna nu såhär i början. Så sista serien orkade jag inte riktigt att hålla koncentrationen. Men jag är nöjd ändå.
Snittade ca 215 med topp på 250. Hyffsat. Väl hemma med en trött kropp väntade Linda ute i rabatten där hon rensade. Bara att ta fram häcksaxen och klippa ner de fyra buskarna i...

Skrivet av Jojje, 2009-08-28

Visa hela (4 kommentarer)

Nu när det känns som att sommaren är över och det är mörkt och kallt på morgonen så är man tillbaka i den grå vardagen igen.
Efter en trevlig kräftskiva i helgen började bowling i måndags med ett litet träningsläger i Frölundahallen. 3 timmar träning varvat med buffé och lite tjöt. Det var även dax att se över materialet inför den nya säsongen. Linda renoverade och borrade om sin spärrboll och jag renoverade 4 bollar. Jag köpte även en ny strikeboll och en jättefräck spareboll:

Hela kalaset gick på nästan 6 papp. Suck, att det skall behöva vara så dyrt. Och ändå fick vi en bra rabatt.

På lördag skall vi åka till Bjuv på utställning. Våran ring börjar kl 10 och det är 30 hundar före så vi åker ner på morgonen istället för att sova över innan. Sen kl 13 börjar lydnadsklass 1 som Linda ska starta i. Det skall även hinnas med extriörbeskrivningen inför korningen.
Nu skall vi väl inte göra korningen förens till...

Skrivet av Jojje, 2009-08-19

Visa hela (4 kommentarer)

Nu har jag varit och hämtat kvällens kräftor och räkor.
Oh vad det kommer att bli gott!!!!
Väl hemma tog jag med mig Milou ut på en cykeltur. Det var tredje dagen på raken som vi cyklade nu. Han tycker verkligen att det är jättekul. I torsdags tog vi den längsta sträckan hittills, hela 7km, utan några som helst problem. Igår blev det 5km och idag blev det bara 3,5km men mer backigt. Det är ju kul att han är i form nu till friidrotts VM. ;) Springern som vi använder är jättebra, funkar kanonfint. (Tack Pernilla för tipset!!!) Mycket bättre än att hålla i ett koppel.

Nä nu ska det förberedas för kvällens kräftskiva!!!!

Ha det bäst!!!!

Skrivet av Jojje, 2009-08-15

Visa hela (2 kommentarer)

Idag skall vi på kräftskiva. Kräfterna är beställda och skall hämtas innan 14. Det skall bli så kul att få sitta ner och äta gott i goda vänners lag. Hoppas att vädret håller sig någorlunda men SMHI tycker att det skall regna hela dagen. SUCK!!!! Men det blir inte roligare än man gör det så det är bara att se glad ut.

Ha det bäst!!!

Skrivet av Jojje, 2009-08-15

Visa hela (0 kommentarer)

Denna helg var det utställning i Askersund och i dag var det aussiernas tur.
Vi hade tänkt att komma upp till Askersund tidigt i lördags men då Linda inte hade kunnat sova på natten pga hosta ville hon ha en flaska Coclliana. Den är ju inte receptfri så vi fick ordna en tid hos jourläkaren i Partille och sen åka till Östra sjukhusets apotek för att hämta ut receptet. När det var klart skulle jag redan viljat vara uppe i Askersund men så blev det ju inte. Hem och packa för att komma hemifrån vid sextiden. Vi körde E20 till Laxå. Gick jättebra då E20 har blivit lite bättre att köra på efter ombyggnaden till mera 2-1 väg och en ny bit motorväg genom Götene. Vi hade bokat samma stuga som förra året vid Harge bad och camping. Vi var där vid 21 och packade snabbt ur bilen för att sen åka till Tina och Johans camping för att grilla och tjöta lite. Vi var där i ca 1,5 timme och hade jättetrevligt innan det var dax att åka tillbaka till stugan för lite välbehövlig sömn.
Upp...

Skrivet av Jojje, 2009-08-09

Visa hela (6 kommentarer)