En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Flan

Huvudmenyn

Saker som får det att brumma i magen.

"It's better to reign in hell than serve in heaven" - John Milton

Favoriter
http://www.lodger.tv/
http://maddox.xmission.com/

Kloka ord redan från medeltiden, John Milton var en ganska smart snubbe tydligen.

För tänk om det är så att kristendomen har rätt i det syfte att det kommer en domedag. Då man kommer till antingen himlen eller helvetet. Visst låter det på förhand bättre med himlen gentemot helvetet, men beror det inte på vilken position man får i himlen. Tänk om man knappt kommer in i himlen och blir guds springpojke. Det vore väl inte så roligt?

Om man lever ett syndigt liv men till slut kommer på andra tankar och ändrar sina livsvanor och blir en god människa. Blir man lika bra behandlad som en som levt gott hela livet? Knappast troligt...

Då borde det ju helt klart vara bättre att kötta på med ett syndigt liv istället, så man kan dominera helvetet. Bli djävulens högra hand. Vore inte det något att sträva efter?

Däremot säger kristendomen att man blir förlåten av gud bara man ber om det. Men va?! Ska man kunna leva hur vårdslöst som helst och sen myta på en snygg ursäkt och...

Skrivet av Flan, 2007-03-29

Visa hela (0 kommentarer)

This is the complete guide how to throw away 20 minutes of your life. Eller näe, det är det faktiskt inte, men jag ska åtminstone tipsa om ett sätt på hur du kan kasta bort 20 minuter.

Vad behöver man?
Sig själv
Ett förflutet
Fantasi

Vad gör man?
Nu ska man börja tänka tillbaka på sitt förflutna. På allt som har hänt i ens liv, men bara i korta drag och hoppa över allt tråkigt. Tänk på de olika hobbyer som du beprövat eller kanske hålle rpå med än idag. Eller några spännande val du gjort i livet, som (studieinriktning, yrke, partner etc.)

Nu börjas det snart
Tänk ut alla andra alternativ du hade när du gjorde dessa val. Eller om du inte börjat med den där hobbyn. Om du gjort någonting helt annorlunda.

Blanda och ge. Vem skulle du då vara idag? Vilka vänner skulle du ha? Var skulle du befinna dig?

Okej, kom ihåg att jag valde uttrycket "throw away". Anklaga inte mig för att detta var någonting som du inte alls ville göra. Eller...

Skrivet av Flan, 2007-03-25

Visa hela (1 kommentar)

21 Mars, en Onsdag som alla andra. Jag kliver upp, en aning sent, och ska hasta mig igenom någon form av frukost. Slickar fingret och öppnar tidningen som ligger på köksbordet. "z-z-z-z-z-z, idag, 21 Mars, är det den internationella sömndagen..."

Jag läser, jag går vidare... Jag post-reagerar. (Jag beblandade mina latinska kunskaper med svenska och skapade ett nytt ord där. Det jag menar är att man reagerar på något som man upplevt för en stund sedan.) Efter att jag förstått vad det är som jag har läst, förstår jag innebörden av en sådan dag. Den är till för att hylla sömnen.

(Cosmopolit, det är ett begrepp som jag länge kännt på och har bara väntat på rätt tillfälle att använda det.)

Eftersom att jag anser mig vara någon form av cosmopolit, så måste jag ju hela tiden försöka bidra med så mycket jag kan till det internationella samhället. Det kunde jag nu, och det var inget jobbig som: sympati-svält, värna om miljön, predika om pascifism, eller annat...

Skrivet av Flan, 2007-03-22

Visa hela (2 kommentarer)

Torsbergsgymnasiet, det är en intressant skola. Inte minst för dess alla former av utsmyckningar. Det som under en senare tid varit på tapeten är de där "älgnosarna och änglarna", debatter om vad de har handlat om. Där har konstnären lyckats med att fånga uppmärksamheten, givit en känsla av mystik och ett mångsidigt budskap.

Men i skuggan av denna finns det även andra saker att se på skolan, bland annat något mycket intressant på andra våningen. Där står någon form av skåp med insyn från alla håll, på båda sidor av korridoren. I denna finns det en stor samling uppstoppade fåglar, men inte bara.

Fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, igelkott, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel, fågel,...

Skrivet av Flan, 2007-03-14

Visa hela (1 kommentar)

Pornografi, mer känt i folkmun som porr, är väl allas vår vän. Det är lättillgängligt och enkelt att använda för precis alla, man som kvinna. Det är vännen som alltid finns där, aldrig säger nej, om inte det så ofantligt osannolika scenariot som att internetuppkopplingen slutar fungera. Porr är vännen som ställer upp i alla väder, det skulle vara mitt motto inför valet om jag var politiker.

Men en sak funderar jag över, varför är det egentligen lagligt. För det är det ju under den förutsättning att de som är med är över 18 år, dvs myndiga. Det leder till att man får köpa sex om man spelar in det, man kan till och med kalla det för konst. Men borde då inte prostitution också vara lagligt om båda parter är myndiga? Detta grämer mig...

Tittade på Cops härom veckan, då hade poliserna ett lockbete för att lura män att köpa oralsex. Förstå vad förbannad man skulle bli om man köpte sex och det var utklädda poliser. Förstå känslan när man inser det,...

Skrivet av Flan, 2007-03-13

Visa hela (2 kommentarer)

Mohammed, Muhammed, Mohamet, Mohammad, Mohamadaradat, eller vad han nu kallas, den där stofilen som ska vara islams profet. Eller som han själv skulle skrivit: Islands proffet. Mannen i fråga var ju dyslektiker. Och det kan man ju fråga sig, om nu Allah skulle välja ut någon att lyssna på hans ord, varför i hela friden valde han inte någon som kunde skriva?

Men det har ju faktiskt inte med något att göra. Mr M, hade väl ändå flertalet goda sidor också. Men något intressant dök upp när jag häromdagen googlade mannen. Jag blev förvånad, eller snarare kanske lite imponerad, över hur många kvinnor profeten lyckades fånga. Grabben hade ju fler fruar än tår, båda fötterna inräknade.

Fast å andra sidan, när man kollar vilka han lyckades gifta sig med, vet jag inte om jag blir lika imponerad. En av dessa var den något unga Aisha. Ja, för ung det var hon verkligen. Jag personligen som brukar skämta till det lite om att allt över sex är töjbart, blir ändå en aning äcklad...

Skrivet av Flan, 2007-03-12

Visa hela (2 kommentarer)

Min vardagligt så lugna inkorg på mailen, var full av meddelanden med fula ord i. Folk anklagar mig för att vara en kvinnohatare. "Mansgris", "manschauvinist", "kvinnohatare", "nazist", det liknade en sorts verbal version av kalabaliken i Bender. (För dig som inte har någon aning vad kalabaliken i Bender är, har jag bara en sak att säga: P-U-K-O!)

Min hjärna plockade upp en intressant tanke idag också, gällande försäkringar. (Du som tänker läsa följande text bör avstå om du gör det vid ett sent tillfälle på dagen, då den kan vara mer av ett sömnpiller än fd KD's Alf Svensson.)

Jag satt helt oskyldigt och tittade på dumburken, men jag liksom tittade inte, min blick var riktad mot den. Utan att se vad som händer lyckas jag ändå höra och förstå, det var svt's makabert tråkiga nyheter. Det handlade om något litet stackar-barn i södra Sverige, pojkvaskern hade haft gulsot. Dennes föräldrar ansåg väl då att de behövde en försäkring, en barnförsäkring. Men icke! De...

Skrivet av Flan, 2007-03-10

Visa hela (3 kommentarer)

Musik, det ska ju vara något vackert och psykiskt tillfredställande, men så fan att det är. Till er alla ointellektuella saker som vandrar på denna jord och tror att musik är något vackert: Ni har fel! Musik är djävulens påfund!

I min senaste blogg skrev jag om hur man skulle resa bort med hjälp av sinnet, då kunde man också prova att göra en lättsam resa genom att lyssna på sin favoritmusik. Det ska man inte, det kan inte finnas någon favoritmusik, då man som människa inte ska kunna gilla musik. Det är bara en illusion att man gör det. Allt är bara på låtsas puckon!

Vågor som strömmar genom luften ska inte kunna ge tillfredställande känslor för själen, det är endast en stor konspiration från staten för att de ska kunna tjäna pengar på musikförsäljningen. Gå inte på det, jag uppmanar er alla, blodsbröder och systrar att gå med mig i kampen mot konspirationen.

BAM, Brothers Against Music, vi stödjer er stackars medmänniskor som gått på detta. Det får inte...

Skrivet av Flan, 2007-03-09

Visa hela (1 kommentar)