En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Flan

Huvudmenyn

Saker som får det att brumma i magen.

"It's better to reign in hell than serve in heaven" - John Milton

Favoriter
http://www.lodger.tv/
http://maddox.xmission.com/

Tiden brummar förbi som hö-Lasse på traktorn, han ropar "hallå!", men jag bryr mig inte.

På tapeten:
Arbete
Fat Camp
Fotboll
Flickan

Årstiden har börjat bjuda på friska fläktar, vilket svalkar rättså skönt när man snickrar i den stekande solen. Med en skapligt lättsam arbetsuppgift glider jag mestadels med, allting något att göra, men ingen brådska direkt. Men de små stunderna, som en av dessa stunder som jag tidigare på bloggis nämnt som den viktigaste byggstenen i allmänt bloggande, där man bara mår sådär sjukt bra.

Runt 0900, när man redan avklarat två arbetstimmar i morgonens solbefriade och kyliga klimat, börjar värmen komma igång i kroppen. Då är känslan fantastisk, tidigare fick man ibland dra igång frusna fingrar, och inte en led i hela kroppen gick att böja utan våld, nu, runt 0900, då blir känslan i kroppen densamma som en nyfunnen kärlek. Solen värmer mot min svarta tröja, och man kan nästa känna hur led för led i kroppen värms upp...

Skrivet av Flan, 2007-08-30

Visa hela (6 kommentarer)

Många forskare har genom tiderna ställt stora frågor kring Adolf Hitlers liv och alla mysterium det innefattar. En del har riktat in sig på de till synes oviktiga sakerna som varför han hade sån utpräglat speciell mustasch.

Kring just denna detalj har det senaste numret av "Världens Historia" skrivit några enkla rader. Där menar de att han inte alls hade den på grund av något sorts mode eller att det skulle ha haft någon betydelse för att han ska få mera respekt som ledare. De menar istället att han tidigare hade en alldeles vanlig mustasch, men under hans tjänstgöring som soldat i första världskriget var han tvungen att raka av sidorna för att gasmasken inte skulle släppa in fri luft, och att han efter det valt att behålla denna "praktiska" mustasch.

Efter att jag läst dessa rader, under mina sköna vila efter gräsklippningen hos min mormor, kunde jag inte undgå att höra de ljuva skrattandet som min mormor bjöd på i vardagsrummet. Där var det ett himla kalas förstår...

Skrivet av Flan, 2007-07-11

Visa hela (3 kommentarer)

"Cheeewie" - The name of a very hairy character in Star Wars, and you get "Eiweeehc" when you write it backwards.

Barn som skriker och slåss och motiverar med: "jag får slåss", "min mamma bryr sig inte" eller den mer humoristiska varianten: "han förtjänade det". Det kanske han gjorde också, vad skulle jag kunna veta, som i detta fall var en naiv ledare för fotbollsskolan som trodde att barnen kom för att spela fotboll.

Eller när jag har samlat min lilla grupp på den sista bollsparkande dagen, och alla har hämtat sina saker för avfärd mot planen, då frågan kommer: "vadå, ska man a boll med sig också?" Vilken satans dum unge, alla barnen har ju hämtat bollar och tagit med sig varje dag, inklusive detta barn. Återinför aga baskimej.

Eller min dröm inatt som var läskigare än få.
Jag drömde att jag skrev en blogg om hur jag saknar "kontrollpanelen", och efter att det var klart hände det massa surrelistiska saker som bara händer i drömmar och i sjuka människors sinnen....

Skrivet av Flan, 2007-07-06

Visa hela (1 kommentar)


"People don't like people like people like us"

Skrivet av Flan, 2007-05-24

Visa hela (3 kommentarer)

Afrodisiakum är ett medel som ökar den sexuella driften hos människan. Det får hormoner att slå frivolter och hårdnar det slaka.

Det har sedan urminnes tider funnits små enkla vardagliga knep för att människor att få till det. Vid en date eller liknande har man bjudit på ostron, choklad och exempelvis rött vin. Detta har blivit så av ren sedvana, men det härstammar från gammalt tillbaka då man ville öka den sexuella lusten hos sin partner. Vilket då var enklast att göra om man bjöd på just dessa typer av förtäring.

Men hur blir det då om ens partner inte finner tycke för dessa saker, om det inte faller i smaken med ostron, choklad eller liknande? Då måste man ju hitta på andra saker att bjuda på, men de saknar ju den där effekten som man söker efter. I decennier har människor grubblat på dessa problem.

Nu ska lösningen ha kommit: det är en sorts smaklös kräm som ska lanseras på tub. Att krämen är smaklös är för att man ska kunna smyga ner den i all sorts...

Skrivet av Flan, 2007-05-18

Visa hela (1 kommentar)

On the left side there was nothing right
On the right side there was nothing left

På helger tycker många om att dricka lite alkohol, gammal som ung. Att slappna av lite, eller kanske tvärtom: att komma igång. Man kanske dricker för att få lite självförtroende, man kanske dricker för att få mod att prata med det andra könet, eller så dricker man för att glömma gamla händelser med det andra könet.

Effekterna av alkohol är många, så som jag har framställt det nu är effekterna mer eller mindre positiva. Men är det egentligen inte lite underligt?

Vore det inte lite roligare om man var alkoholpåverkad hela tiden, så man alltid kunde ha sådär roligt som man bara kan ha när alkoholen pulserar i blodet.

What if!
Tänk om det vore så att människans sinne var i sin vardag mer impulsiv och det snurrade okontrollerbart mycket i huvudet hela tiden. Att man är som när man är berusad till vardags. Vad skulle man då göra när man vill festa till det? Ska man kanske...

Skrivet av Flan, 2007-05-13

Visa hela (5 kommentarer)

Asså blir så jäla less när allting fuckkar up sej hela tiden. Så sjuukt trött på att leva just nu. Om du bara visste att i dom mörkaste rummen i mitt hjärta dansar du omkring som en vacker vårdröm.

Drowning in my own tearz.

Without you I would be standing alone fighting the reality.

If you only knew how I really feel.

Vill tacka alla vänner för en underbar tid, för snart vandrar jag till mina älskade på den andra sidan. Dådet utförs antagligen med en osthyvel.

Skrivet av Flan, 2007-05-11

Visa hela (8 kommentarer)

Jag har under en tid läst bloggar från alla möjliga människor, mestadels de som jag känner men också en del andra. Jag tänker i främsta del på bloggar som: Ela Teskoj, Dagh, BigMouth, Diana, swede, prastarne, Niklas, Veronikas, Jonas(onesettogo), Robins(Molekylen), men också en del andra.

Det som jag har märkt är hur jag på något vis alltid lyckas känna igen mig i vad de skriver, då de skriver om upplevelser och hur de känner i vissa situationer. Bara man metaforerar en del så känns det som om alla kunde vara skrivna av mig. Kanske inte på det sätt som de skriver, men känslorna, livsberättelserna och, i många fall, sinnet för att lägga märke till detaljer.

Det är som om alla är samma människa, fast vi lever i olika världar, med andra uttryck för våra upplevelser. Samt att det i många fall också är ungefär samma upplevelser som vi genomlider fast de är ser en aning olika ut för olika människor.

Visst finns det väl säkerligen flertalet logiska förklaringar...

Skrivet av Flan, 2007-05-09

Visa hela (6 kommentarer)