En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Drottningens bloggis

En tjej som bara kallas drottningen av sin man, men som gott tycker att alla kvinnor ska se sig som drottningar och vara stolta över sig själva.

Just nu har min stora passion, arbetet blivit en för stor börda, som en stor stenbumling att bära. När människor blivit sk utbrända har jag sagt: Äh, det handlar om motivering och glädje i det arbete man utför. Och utbränd förresten, är inte det mest en diagnos för de som vill slippa krav, tidigare morgnar och ansvar. Nä, nu har jag insett att det är INTE en fejkad diagnos, för att bli sjukskriven och äta praliner hela dagarna. Jag ÄR utbränd, och den som som myntade det uttrycket visste vad utbrändhet betyder. Kroppen är utbränd, som en säderfält, som brunnit ner, där ingenting lever.

Inom mig är det inbördeskrig. Hjärtat vill mycket, men klarar inte att bulta i den takt som jobbet kräver. Jag är inte sjukskriven, jag kämpar och kämpar och tar en dag i sänder. Men när jag kommer hem, sitter jag där med en tekopp i handen och kan bara inte lämna min kära soffa. Soffan och jag växer liksom ihop mer och mer.

Med regeringens nya regler om sjukskrivning kommer jag...

Skrivet av Drottningen, 2007-09-10

Visa hela (0 kommentarer)

Dagens hjältinna= jag.

Satt på tåget och hamnade i ett kaos som fick mig att inse hur himla cool jag brukar vara i just kaotiska situationer.

Mamma med barnvagn och pojke ca 2år gåendes brevid ska upp på tåget. Mamma hjälper pojken upp och ska lyfta upp vagnen- när dörren slår igen !! Pojke grips av panik och hinner kasta sig halvvägs ut till mamman på perrongen. Pojken sitter fast med halva kroppen inne i tåget, och andra halvan mot perrongen, huvudet mot perrongen. Tåget rullar iväg, trots att det ju ska finnas en sorts mekanism som gör att tåget inte rullar med saker (pojkar bland annat) fast i dörrarna.

På en millisekund har jag flygit upp och satt in min egen arm i utrymmet emellan dörrarna, för att få loss pojken. Han skriker som en stucken gris. Han lossnar tack och lov, och jag drar in honom i tåget. Endast jag och en annan tjej reagerade som blixtar, resten satt bara och glodde som i chock. Åkte med armen i kläm till nästkommande station, vilket gjorde ONT(!!)....

Skrivet av Drottningen, 2007-09-05

Visa hela (1 kommentar)

Efter allt prat om supermammor hit och dit, har jag kommit till ett ämne jag tänkt skriva om sedan tidigare. Nämligen hur är en bra mamma, och vilken verkan har uppväxt-miljön på oss? Vilken verkan har generna? Vilken verkan har den yttre miljön, som skola, lärare, och andra förebilder? Som "mamma" skrev till mig skulle jag ha blivit skadad av min egen mamma. Visst har det skadat, men hur och till vilken grad. Det vet bara jag.

Min mamma har aldrig varit stolt som en tupp. Som man vill att en mamma ska vara. Man vill att hon ska se vilken underbar och framgångsrik dotter man har blivit. Punkt slut. Vi ska helst ta nobelpriset ur kungens hand för att hon ska bli stolt. Visst har det gett en skada, man vill hela tiden vara etta, man kan inte ta emot en silvermedalj med ett leende. Man vill ha guldet annars kan det vara. Men under resans gång har jag slutat bry mig. Jag har lyssnat till mitt inre, vad vill JAG, vad tycker JAG om att arbeta med, vad ser JAG som viktigt hos en partner. Det...

Skrivet av Drottningen, 2007-09-05

Visa hela (1 kommentar)

Min mormor br i ett hus där alla är 55+. De flesta har sina barnbarn som springer in och ut och kollar till morföräldrarna. Vi springer nog mest, för vi tillhör den oroliga sortens barnbarn, som kväver de med lite för mycket kärlek.

Alla har inte det förunnat. Idag ringde en uppriven mormor mig och grät över en tant som de hittat död i en av lägenheterna. Min mormor hade reagerat över hur hennes post bara växte och växte. Hon sa att brevlådan var knökfull och att det gjorde henne fundersam. Hon frågade runt i huset men ingen hade sett den gamla tanten. Mormor som inte är den mest handlingsfattiga personen ringde runt till de största sjukhusen i stan och undrade ifall hon var inlagd, men nej. Till slut bestämde hon sig för att ringa polisen, vilka kom och bröt upp dörren. Där hittade man tanten i hallen med ytterkläder och allt. Hon hade legat där uppskattningsvis 7-10 dagar, efter en första bedömning.

Tänk er att en människa kan ligga död i över en vecka utan att en...

Skrivet av Drottningen, 2007-09-01

Visa hela (1 kommentar)

En mycket detaljerad sexakt spelades upp i mitt huvud, mellan mig och en Mr sexy. Den var detaljerad nog att ge mig ett generat, blossande ansikte imorse. Problemet med att den var så detlajerad var att jag fick ett skamset uttryck hela morgonen. Jag gick och slog ner blicken, eftersom man trots att det kanske ses som helt normal , tyckte mig vara lite udda eller onormal. Att drömma om sex. Undrar om det beror på att man fått lite av den varan sista dagarna.

Detaljrikedomen ger mig vidare funderingar, om vart jag fick hans utseende från. Tog jag och registrerade ett snyggt ansikte under dagen som jag blev dragen till, eller var det bara ett ansikte jag sett som mitt undermedvetna snappat upp. Han kan ha varit en skådespelare från Tv, en kille jag sett från bilen, en kille jag passerat på gatan, på banken. Eller så kan det vara en person jag arbetat med eller gått samma utbildning med, som jag bara inte kommer ihåg. Men asiktet fanns uppenbart inom mig. I vanliga fall brukar man inte komma...

Skrivet av Drottningen, 2007-09-01

Visa hela (0 kommentarer)

Läste i tidningen om en kvinna som mördade sin sambo pga PMS. Jag är ingen PMS-ig tjej, däremot blir jag mjuk som ett lamm. Den som har PMS är min man.

Det har faktiskt visat sig att även män har en menscykel, fast utan mens. Det innebär att deras testosteron rusar runt i kroppen. Efter jag läste det har jag gjort en liten privat studie i smyg.

Min man är som en tyfon vissa dagar i vecka 1. Han är som en tjur, fylld med testosteron, som en akrobat i sängen, stark och manlig. Sedan poff! i vecka 2 är han som en tjej : kelig, sockersugen och utmattad. Det ska inte vara kaffe med socker, det ska vara socker med en liten kaffeskvätt. Vecka 3 är han som folk och i vecka 4 har han ett hett temperament.
Det är som att testosteron är på topp vecka 1, för att sedan sjunka och balanseras, och i vecka 4 börjar testosteronet stiga igen. Jag vet inte vilken vecka exakt som han PMS-ar, men jag märker att det finns ett skillnad mellan veckorna.

Män borde ju helt logiskt även rubbas rent...

Skrivet av Drottningen, 2007-09-01

Visa hela (7 kommentarer)

All singel-tjejer vill komma i kontakt med en kille i uniform..jo visst!? Jag har kommit på två helt egna strategier utan att det var meningen...egentligen. Nr 1. Jag har trott mig ha inbrott två gånger, då det sedan visat sig att jag bara inte låst dörren. Detaljer. Jag ringde i alla fall polisen, eftersom jag var för harig att gå in. Och vet ni, polisen kommer inom en kvart. Amazing grace! De delar upp sig, den ena går runt huset med ficklampa och tittar efter fotspår osv med stenhårda muskler och stenhård blick. Den andra går in, han också med ficklampa. Och poliser, som om man inte har otur att råka på en tjej, tycker om att ta hand om hariga tjejer. - Flytta dig lilla gumman , tar vi han om detta seruuu. Sedan kan man bjuda polisen på kaffe, mina poliser verkade ha all tid i universum. Som i Kopps, de sitter och knaprar på godis och skjuter en på en eller annan soptunna.
Nr 2. har polisen fartkontroller, kan man bara råka åka samma bit fram och tillbaka, i sick sack så man blir...

Skrivet av Drottningen, 2007-08-31

Visa hela (6 kommentarer)

Jag var ute på landstället till en kompis och skulle sova över. Huset är byggt under 20-talet och har en romantisk känsla över sig. Inte ett dugg skräckinjagande vid första anblick. De har en helt nyrenoverad källare, med ett stort vardagsrum, bastu och gym. Därnere skulle jag sova.

Jag lade mig ned och försökte slappna av, men hur mycket jag än ville slappna av kunde jag inte. Hela tiden tyckte jag mig vara bevakad och det kändes klart som spat att jag inte var ensam. Jag gjorde alla avslappningsövningar jag kunde hitta på, men det gick inte. Ändå var jag trött, ögonen kunde inte hålla sig öppna. Övertrött som jag var plockade jag upp telefonen som ringde, dolt nummer men ingen i andra änden, vilket besvärade mig. Ja, jag blev rädd och hjärtat dunkade fortare och fortare. I samma ögonblick möttes jag av kattens blick, och jag blev lättad över att se en annan levande själ. Han hoppade upp i sängen, och till slut pga kattens närvaro kunde jag somna. Jag somnade med...

Skrivet av Drottningen, 2007-08-31

Visa hela (2 kommentarer)