En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Drottningens bloggis

Piff och Puff

Hundra år sedan jag var och skrev på min blogg. Vad har jag att rapportera? Magen växer så det knaaaakar, jag har varit och gjort ultraljud i 3D och det var bland det underligaste jag varit med om. På bilderna syns piff och puff (som de kallas) inte tillsammans. Man har liksom provat att fyra av bilder på den ena eftersom de ligger totalt ihoptryckta. Jag tycker det ser ut som aliens som är intryckta i en vägg som närmast ser ut som smältande plast.

Min syster som är 42 idag blev "fotad" i magen av Lennart (han som var först med att fota bäbisar i magen). DET skulle vara något att minnas! Men det kostar nog skjortan och innebär en del risker. Jag har blivit erbjuden alla dess olika tester, men har bestämt mig för att välkomna det som kommer, utan att inverka på guds skapelse. Oj vad religiös man blev som gravid då!!

Det kommer bli en Wilson och Wera.

Man är inte snygg i kroppen nu, bristningar och stora tuttar. Stora tuttar kan man överleva, men det är inte lika kul när de kommer falle ner till magen, totalt urlakade. Jag befinner mig i ett sorts filosofiskt stadie av livet och bryr mig inte om hur jag ser ut, det är mycket behagligt ska jag säga. Alla borde leva som gravida och harmoniska. Igår till exempel glömde jag att gå av bussen på min hållplats. Det var så mysigt att åka runt runt och bara vara!

Min man brukar sätta hörlurar på magen och ge bäbisarna musikupplevelser. De kommer säkert ut sjungandes med elvisfrilla! Favoritmusiken verkar vara just Elvis eftersom magen hoppar runt då. Eller så tycker de musiken är hemsk. Men jag tror det är positivt, jag får en lycklig känsla i hela kroppen när låtar som "Burning Love" går igång.

Annars har man krämpor och besvär som de flesta gravida. Jag har klarat mig från havandeskapsförgiftning än så länge, vilket brukar vara vanligt bland tvillinggraviditeter. Det innebär ibland att barnen får plockas ut i förtid. Mina kommer plockas ut genom planerat snitt av olika anledningar. Tvillingar är inget man vill föda vaginalt heller, tro mig. Tänkt förr i tiden, det var bara att föda och härda ut. I bästa fall var barnen vända neråt och kom ut som de skulle. I värsta fall lyckades man inte vända bäbisen vilken dog under förlossningen, eller så dog mamman i barnsäng av blodförlust eller att hon helt enkelt inte fick ut ungen. Min mormor har berättat om att man förr "kapade" barn som dött i magen och plockade ut de i bitar. Man kunde inte få ut hela babyn i en bit!!

Nu ska Hollywoodkändisarna ligga i ett slott och föda samtidigt som de bara äter GI och bubbelvatten av visst märke. Tycker det ska vara lite svett och tårar inlandat! Fast jag kommer ligga bakom ett skynke och vänta på det där första skriket/n. Kommer kännas som evigheter!

Skrivet av Drottningen, 2008-07-16 00:33

Åh, tears in my eyes fan. Du är tillbaka. Vad roligt.
Åhhh ;)
Kraaaaaaaaaam.

Skrivet av Diana, 2008-07-16 01:29

Hennes drottning ersmajestät Silvia.

Jag har samma intressen, som Ni. Barnkär, alltså är jag delaktig i BRIS ( Barnens rätt i samhället ) Och så är jag med i SRF, ( Sveriges synskadades riksförbund )
Jag är själv synhandikappad, synskärpan är på 0,16- 0,1.
Ögonsjukdomen, som jag har är ganska rörlig, som geléf rör den sig, från vänster till höger.
D,v,s: Jag kan helt plötsligt se, men sen så skakar det och det blir bara en enda röra av allt sammans. Jag är 42, men är inne på mitt 43 år. Du funderar varför jag skriver till Dig? Det är för att jag tycker så mycket om Er Svenska kungafamiljen och deras barn.
Får man gratulera Drottningen på sin födelsedag?

Skrivet av stina, 2008-12-22 20:09

gulligt med bebis i elvisfrilla:D och lycka till med allt<3

Skrivet av Winter, 2009-05-22 23:37

Hahaha stina! Tror du verkligen att det är drottningen som skriver här i bloggen?
Dvs den "Riktiga" drottningen? Som kungen kelar med i sängen?

Tyvärr du har fel. Leta vidare,

Skrivet av DP, 2009-11-09 17:15

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?