En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Drottningens bloggis

TRAFIKVARNING

Jag är en galen bilkörare. Jag tutar. Jag kör fort. Jag fickparkerar i en jäkla fart. Jag använder en italienares temperament i trafiken. Jag har dock aldrig krockat eller orsakat olycka.

Jag hävdar bestämt att de som kör som sniglar orsakar fler olyckor än de som följer "flow-et". Säkert är inte det fallet, men det känns i mitt hjärta som det är sanning. Och det kanske ursäktar mitt beteende att ständigt ligga över 100-strecket. Jag blir ursinnig när folk kör för sakta. Det är nog det enda jag blir ursinnig över om jag tänker efter. Man borde bli ursinnig över saker som faktiskt är fel. Inte saker som är rätt. Hellre för sakta än för fort, enligt de flesta normalfuntade människor. Innebär detta att man har en slags störning? Har man blodstockning i hjärnan när man hatar trafikstockningar. Gamla kärringar (lärare, socionomer, den typen av medelålders kvinnor) , folk som inte hittar i stan, folk som ska leka poliser och visa andra hur man ska köra enligt lagen och invandrare som precis kommit till sverige (ursäkta men de kan INTE köra på svenska vägar, likväl som vi inte är bra att köra under semestern i spanien!) på vägarna innebär problem!! I min värld. De hävdar ju i tidningarna att om alla körde som tanter skulle i princip inga dö i trafiken. Nä, jag tror inte ett ögonblick på det. Att köra som en man innebär ju i alla fall att man inte är den som dör, när kärringarna bestämmer sig för att byta fil i 50km/h, utan att kolla i backspegeln eller öka farten på 90-sträcka. Knockar man 2 hårdkokta ägg mot varandra är det alltid det med högst fart som förblir helt. Men ärligt, kunde tanter ibland trampa på pellen skulle en hel del olyckor kunna undvikas. Jag hävdar att farten inte är det största problemet i trafiken. Det är alla ologiska hjärnor som inte kan förstå att om jag svänger ut framför en bil som kommer i 70.......och kör riktigt jävla sakta.........kommer inte den bilen hinna stanna. Vi kommer krocka. Nä, antingen skiter de i det, eller så ska de statuera exempel att: Här kommer minsann jag. Men fortfarande utan vetskapen att det är dom som kommer bli krossade.

Hur i helvete tänker alla "smarta" människor som bara skrapar ett litet hål på bakrutans isiga yta? Mitt i smällkalla vintern orkar de inte frysa om fingrarna och skrapar ett hål i framrutan och ett i bakrutan. Antingen vill de inte bli kalla, blöta eller förstöra frillan. Det är också en sak jag tycker är bra mycket värre än farten. Eller dom som pratar i telefon, sminkar sig och diverse annat i bilen. Folk som lastar på saker utan att surra fast dom är också en hit. Not!

Det värsta jag sett var när en tant kom nedkörande från motorvägen............på uppfartssträckan!! Hon har kommit på att: Jamen oj, nu har jag kommit fel. Bäst att vända och köra ner igen. Eller som den tanten i muslimsjal (iakttagelsebeskrivning) jag såg som körde i rondellen.........åt fel håll! Man undrar, hade hon verkligen körkort? Ja hur många är det inte som kör utan godkänd lapp. Jag jobbade med en tjej en gång som "bara" körde mannens bil till affärn för att storhandla, utan körkort. Hur mycket kan inte hända bara hon backar ut från parkeringsplatsen?
När jag gjorde gillinge halkbanan 2001 satt jag brevid en kille som skröt om hur han kört lastbil utan körkort i 8 år, men tyckte det var dags att ta det då. Men herregud, varför då?

Det som verkligen är farligt är tuffa ungdomskillar som kör fort=140, pratar i telefonen och sms:ar, lyssnar på musik och diverse annat under färd genom stan. Eller dom som kör fort och verkligen är usla bilkörare generellt. Men det är ju inte jag hehe. Nä är det ngt jag är riktigt bra på är det bilkörning. Syrrans ungar när de var mindre: Ooooj! Du parkerar bättre än pappa.

Nu ska jag ut och köra.......fort.

Skrivet av Drottningen, 2008-01-15 17:30

Ha! Kvinnor kan!
Mvh En körkortslös baksätesförare utan lokalsinne ;)

Skrivet av Diana, 2008-01-15 18:15

Rolig betraktelse!

90% av de amerikanska bilförarna anser sig vara "above average" - intressant statistik.

Själv hatar jag människor som inte blinkar när de ska ut ur en rondell, de som inte har betalat extra för blinkers (för det verkar vara extrautrustning i vissa bilar) och mest de som envisas med att köra i den mittersta av tre filer på motorvägen, trotts att höger körfält är helt tomt och de kör i rekomenderad hastighet (eller strax under!)! Vilket verkar vara typ halva Stockholms befolkning. Framförallt när det är sådär halvtomt på trafik så man kan köra lite fortare...

Skrivet av LindaLustlig, 2009-02-03 07:34

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?