En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Drottningens bloggis

DET LACKAR MOT JUL

Julklappar- check

Julmat- check

Julgodis- check

Julgran- check

Apropå julgranar. De står omslutna i sitt lilla nät hos försäljaren, och man tänker: Den där granen ser inte alltför stor ut (bor i en 2:a). Sedan släpar man hem granen, ställer den på plats och tänker ytterligare: Perfekt, inget kommer förstöra den här julen. Den sitter som en smäck! Sen kommer den stora chocken man inte väntat sig, man klipper upp nätet och: POFF! Allt runt den till synes lilla julgranen välter och går i tusen bitar. Den lilla granen är plötsligt minst 3 ggr större. Lätt logiskt tänkande kan man tycka. Men det är som att en bit av hjärnan slutar fungera i all julstress.

Vi kommer fira jul under julaftons-natt. Man väntar in morgonen den 25:e och öppnar sina paket när man är som mest trött och sliten, eller glad och i farten, beroende på hur mycket glögg man duckit. Vi har laddat upp med 4 sorters glögg nämligen. En spetsad med whiskey, en med rom osv. Det kan lätt bli lite FÖR roligt att sitta och vänta under dessa förutsättningar.

Säger GOD JUL!

Var snälla mot varandra annars blir det inga juklappar. Julklappar förresten. I min mans släkt öser man på med julklappar från alla möjliga håll. Ungarna sitter där i ett hav av papper och vet inte vilken klapp som är från vem, och ibland inte heller vilken klapp som är till vilken unge. De river upp klappar hej vilt, och tar och byter lite som de själva vill. Alla blir nöjda, eftersom ungarna ordnar till det där själva. Och de brukar inte tjafsa, eftersom de vet att man ska vara snäll på julen. Samma sak gäller de vuxna. Man köper inga dyra prylar, utan mer saker som alla har nytta av. Inget kan bli fel. Handdukar, tvålar, tekokare....sådana saker. Sakerna är inte lika viktiga som att vara tillsammans, vilket är en bra inställning. Till barnen köper man pennor, papper, kritor, nallar osv. Förra julen hade vi en liten kille med oss hem (som skulle övernatta hos oss pga överförfriskade föräldrar), som i all klappöppningshets hade papper hängandes lite här och där med sig hem. Han somnade helt utmattad, med en docka, en bil och choklad över hela ansiktet. Vi tog kort när han somnade i bilen, och skrattade gott. Det såg ut som ungen hade varit i krig med de andra julklappsöppnarna! Han hade förmodligen haft ett tufft jobb att få hem just den dockan och den bilen. Ännu mer skrattade vi när pappan kom och hämtade honom dagen efter och upptäckte dockan. Chilenska pojkar leker absolut inte med dockor! Men jag övertalade pappan att ta hem dockan, med mitt feministsnack....pojkar ska ta hand om barn en dag dom med. Pojken var för övrigt jättefäst vid dockan. Det är verkligen fel att en del kulturer (inkl den svenska) inte tillåter pojkar att leka med dockor. Det är jättebra träning för en jämställd värld. Och i en viss period byter barnen leksaker med det andra könet. Det är en del av utvecklingen.

Skrivet av Drottningen, 2007-12-21 12:49

God Jul! Gillar tanken med att julen är tid för att vara tillsammas och inte för att bräcka varandra med dyraste julklappen.

Skrivet av Diana, 2007-12-21 16:16

Vilken härlig inställning till jul. När allt kommer omkring är det ju gemenskapen man vill åt, klapparna är bara en bonus. God Jul och Gott Nytt År!!! Gillar att läsa dina bloggar!

Kramis

Skrivet av Betz, 2007-12-23 00:03

Jag borde ha läst din blogg innan för då hade jag kunnat dra några paralleller men jag har inte haft tid, eller snarare ro i kroppen att läsa andras bloggar på ett tag. Det är liksom för svårt att sitta still tillräckligt länge...

Jag tror att du kommer att köpa en docka till din son och kanske en bil till din dotter. Jag köpte en (liten och vänlig) verktygslåda åt min systerdotter och den uppskattades tydligen av henne trots att hon naturligtvis också fått en spis...

Skrivet av lilla_Py, 2007-12-27 19:32

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?