En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Fråga Doktor Martin

Här svarar Doktor Martin på läsarnas frågor. Har du en fråga som du tror Doktor Martin kan svara på, maila den till fraga_martin@doctor.com

Doktor Martin svarar ovetenskapligt på alla frågor.


Hej jag undrar om det är farligt att ha oral sex eller om det är ohygieniskt på nått sätt även om man har tvättat sig innan?


Hej

Det finns många saker i livet som är ohygieniska. I en undersökning gällande bakterier så sas det att det är mer bakterier i isen på McDonalds än vad det är i vattnet i toalettstolen. Det känns lite ohygieniskt.

Det finns tre typer av oralsex, Cunnilingus, Fellatio och Analingus. De två första är de vanligaste och de som är mest hygieniska, Cunnilingus på en kvinna och Fellatio på en man. Den sistnämnda är den som är mest ohygienisk och som orutinerad rekommenderar jag en av de två första.

Om du äter chips tillsammans med dina vänner på kvällen så stoppar du i dig mer bakterier jämfört med att ta dig en nyansad skäggmacka. Dock, använd din näsa, stinker Musen,...

Skrivet av Doktor_Martin, 2009-08-11

Visa hela (0 kommentarer)

Hej
Har stora besvär med min rygg med bla ryggskott och diskbråck.
Senaste gången det small till i ryggen var nu den 12\7 i år med enorma smärtor som följd
Nu är det den 21\7 och kan omöjligt sitta ner mer är nån minut sen är det som om
nån kör en kniv i ryggen på mig det strålar även ner i benen.Går på krycker för att det
gör så oerhört ont att gå utan dom.

Så till frågan :Bara att vänta ut tiden å hoppas på en bättring eller ringa doktorn
på orten?

Hoppas på ett svar,jobbigt med dessa smärtor

MVH
Ubbe


Hej Ubbe

Sorry att jag inte svarat dig på länge, har haft semester.

Svaret på din fråga är enkelt, är du man eller mus? En man väntar ut smärtan och en mus ringer läkaren. Män brukar vilja vara män, men brukar sällan klara av att vara män. Då det väl kommer till kritan så klarar en man väldigt lite smärta, speciellt vi moderna män som inte ägnar oss åt att jaga djur på arbetstiden och slåss mot andra klaner på...

Skrivet av Doktor_Martin, 2009-08-11

Visa hela (2 kommentarer)

Hej!

Jag har ett stort problem med dålig andedräkt och det är väldigt störande för mitt sociala liv. Jag har Tonsillolit dvs stenliknande lagringar i mina halsmandlar och de ger upphov till dålig andedräkt. Då jag plockar bort dem genom att skrapa i halsen så de försvinner, försvinner också den dåliga andedräkten men jag får hela tiden nya stenar och måste skrapa varje morgon och kväll vilket leder till att jag är öm i halsen. Jag är väldigt trött på dessa och önskar inget annat än att de försvinner. Jag funderar på att operera bort halsmandlarna som löser detta problem men jag vill inte bli känsligare mot infektioner. Men om detta är nackdelen så för jag stå ut med det eftersom andedräkten som sagt förstör för mig. Vad tycker du jag ska göra? Jag har redan testat allt men räcker dessa stenar för att få halsmandlarna bortopererade? Vad ska jag säga till läkaren på vårdcentralen?

/Mvh sten halsmandlarsson


God afton Herr Halsmandlarsson

Ja,...

Skrivet av Doktor_Martin, 2009-06-22

Visa hela (6 kommentarer)


Hej dr. Martin!
Jag är en tjej på 16år som undrar över en sak: Kan man vara allergisk mot cigarettrök? Jag har aldrig tidigare haft någon allergi men på senaste åren så har jag haft mycket svårt att andas in cigarettrök. Halsen blir som täppt och torr + att ögonen börjar rinna och klia. Detta sker bara i samband med cigarettrök, jag har provat andas in annan rök också men inget händer då. Jag har själv heller aldrig rökt. Kan det vara så att jag utvecklat en allergi mot cigarettrök?? Båda mina föräldrar röker mycket och det är jättejobbigt när jag är i närheten då jag får svårt att andas.

// Johanna


Hej Johanna

Det låter som du har ett ganska jobbigt problem och det är ingenting som är löst över en natt. Att vara allergisk eller överkänslig mot rök och starka dofter är ganska vanligt. Hur fungerar det med parfym, blir det likadant då du luktar på din pojkväns nyinköpta parfymflaska?

Dock så tycker jag det viktigaste är att prata...

Skrivet av Doktor_Martin, 2009-06-21

Visa hela (0 kommentarer)


Hej Doktor Martin

Jag är en kille/man som snart fyller 33 och har en liten fundering gällande damer. Alltid då jag är ute på krogen så hamnar jag med en 50-årig donna. Det slår aldrig fel, hon är alltid 50 och det är oftast jäättebra oxå. Jag träffar ju aldrig en kvinna i min egen ållder.

Varför kan jag inte hitta en kvinna som är som mig så man kanske kan skaffa sig ett riktigt förhållande? Hoppas du kan hjälpa mig, jag känner mig som lammkött hela tin.

Tack på förhand,

Lammköttet


Hej Lammköttet

Jag förstår ditt problem och det finns en vetenskaplig förklaring till ditt problem. Det är absolut inget allvarligt, och det finns en enkel lösning och det är att fokusera med rätt huvud.

Som du vet så är du som man utrustad med två huvuden. Det ena för sex och det andra för förhållanden. Du tänker med sex-huvudet och det är programmerat till extremerna.

Det finns en vetenskaplig minimiålder och en maximiålder för sex...

Skrivet av Doktor_Martin, 2009-05-13

Visa hela (0 kommentarer)


Hej Doktor Martin!

Jag brukar ha ett problem med att det alltid misslyckats efter vi har haft sex, dom brukar skrika och springa iväg. Så min fråga är vilken ställning som är bäst om man vill att dom ska stanna kvar tills jag tagit av mig kläderna?

mvh,
En bekymrad


Hej bekymrad

Du verkar ha stora sexuella problem. Du borde fokusera mer på dig själv och inte på ställningen. Det finns en anledning till att din sexpartner börjar skrika och springa iväg. Du är nämligen helt urusel i sängen!

Jag uppmanar dig härmed till sexuell avhållsamhet till dess du lärt dig mer om dig själv och de sexpartners du har. Att ha en tillfällig sexuell förbindelse är strikt förbjudet, för det är det som du brukar ha.

Du borde fokusera på att lära känna en partner. Någon du kan bli kär i och någon som kan ge dig respekt och som du kan ge respekt. Respekt och känsla för din partner är något du saknar, därav allt skrik. Om du är kär i din partner och denne...

Skrivet av Doktor_Martin, 2009-05-10

Visa hela (0 kommentarer)


Hej Doktor!

Jag är jättekär i en tjej på min arbetsplats men jag vågar inte ta några initiativ då jag tror det kan påverka vår arbetssituation. Jag tror vi skulle passa jättebra ihop men jag är lite rädd för att ta initiativet. Tror du det kan fungera både på arbetet och privat om vi skulle få till det? Och i så fall vilka råd har du för att det ska ha så stor chans som möjligt att lyckats?

Kramar
Fundersam


Hej Fundersam

Arbetssituationen kommer att påverkas om du tänker inleda en relation med tjejen på arbetet. Frågan är om du klarar av det? Det beror mycket på dig som individ och ditt företag. Fundera om det funnits andra relationer på arbetet och hur det har mottagits? Har tjejen några nära vänner hon umgås med på jobbet, hur tror du de skulle reagera? Men rent generellt, är ni två på företaget skulle jag avråda att inleda en relation, är ni 200 så borde det inte vara något problem. Försök undvika beroendesituationer till henne på...

Skrivet av Doktor_Martin, 2009-05-10

Visa hela (0 kommentarer)

Hej Doktorn!

Jag har ett litet problem som jag inte tror att jag är helt ensammen
om. Det gäller Gideon Sundbäcks gamla uppfinning blixtlåset och mer
specifikt den typ av blixtlås man finner på framsidan av byxor,
nämligen gylfen. Jag jobbar i kontorsmiljö och har ofta hand om en del
service inne på kontoret så jag rör mig runt bland mina kollegor
ganska mycket, det jag ofta inte tänker på vid sådana situationer är
ifall jag sett till att stänga gylfen ordentligt. Detta har lett till
att jag vid flera tillfällen upptäckt till min stora förvåning/fasa
att jag promenerat runt hela kontoret med "korvkiosken öppen" så att
säga, det är ytterst pinsamt och jag vet inte riktigt hur jag ska
hantera det på ett bra sätt.

Snälla doktorn, finns det något bra sätt att komma runt detta problem?
Jag har funderat på att bära kalsongerna utanpå byxorna för att det
inte ska synas att gylfen är öppen men det känns som att även det kan
göra att folk tittar snett på...

Skrivet av Doktor_Martin, 2009-05-07

Visa hela (3 kommentarer)