En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Fråga Doktor Martin

Doktor Martin - Andedräkt

Taggar: Martin Doktor Andedräkt

Hej!

Jag har ett stort problem med dålig andedräkt och det är väldigt störande för mitt sociala liv. Jag har Tonsillolit dvs stenliknande lagringar i mina halsmandlar och de ger upphov till dålig andedräkt. Då jag plockar bort dem genom att skrapa i halsen så de försvinner, försvinner också den dåliga andedräkten men jag får hela tiden nya stenar och måste skrapa varje morgon och kväll vilket leder till att jag är öm i halsen. Jag är väldigt trött på dessa och önskar inget annat än att de försvinner. Jag funderar på att operera bort halsmandlarna som löser detta problem men jag vill inte bli känsligare mot infektioner. Men om detta är nackdelen så för jag stå ut med det eftersom andedräkten som sagt förstör för mig. Vad tycker du jag ska göra? Jag har redan testat allt men räcker dessa stenar för att få halsmandlarna bortopererade? Vad ska jag säga till läkaren på vårdcentralen?

/Mvh sten halsmandlarsson


God afton Herr Halsmandlarsson

Ja, visst är det äckligt med dålig andedräkt? Jag gillar inte alls då folk kommer fram till mig med sin dåliga andedräkt. Dessa stenar du pratar om, går de inte att få bukt på med andra metoder? Minska på skrapningen och använd munskölj som skall förbättra andedräkten, såsom SB12. Hur upplevs det av andra med din dåliga andedräkt? Är det så att alla säger du har dålig andedräkt eller är det något du inbillar dig själv? Får du ragg?

Att få halsmandlarna bortopererade är inget jag rekommenderar. Det är också svårt att få göra det om man inte har mycket problem med dem och dit räknas inte dålig andedräkt. Så min rekommendation till dig är att besöka en läkare och prata om dina problem. Det finns receptbelagda preparat som kan vara bättre. Fast får du ragg så klaga inte, det är mer än vad jag får.

Skrivet av Doktor_Martin, 2009-06-22 20:17

Jag håller med Doktor Martin. Ta kontakt med en läkare angående din <a href="http://www.dalig-andedrakt.com" title="dålig andedräkt">dåliga andedräkt</a> och skäms inte, för läkarna finns till för att hjälpa!

Skrivet av Adam, 2010-01-07 14:02

Jag har lösningen.
Jag har uppfunnit ett specialinstrument för att helt bota Tonsillolit /Tonsil stone.

För ca 30år sedan började mina problem och 3gång /mån spydde jag nästan när tärningarna släppte.
Min Mor har alla år jagat mej med tandborsten och kost omläggning för att få bort stanken. Men hon va helt fel ute och jag fick diagnosen efter att jag stoppat upp en tärning i min mors näsa.
För 15 år sedan botade jag mig själv och har inte haft några besvär sedan dess. Jag hade dock läkarkontakt innan första provkörningen på mig själv och resultatet blev ruskigt bra, så bra att jag hemlighöll produkten. Dom tärningar som syns eller trillar ut är bara 5% . Min första behandling som var den största och viktigaste fick jag ut ca 20 tärningar ca 4x4mm storlek motsvarande totalt 1 rågad teskeds volym ur en halsmandel. De ytligaste tärningarna är ljusa och fina men när de sista från halsmandelns inre kommer så är de gröna och bruna Det ska till mycket hår på bröstet att inte spy när man ser denna stinkande cocktail ligga på tungan efter behandlingen. (videofilma för många skratt i framtiden). När väl Tonsill /halsmandel är tom på skräp kommer håligheterna naturligt dra ihop sig och täta mynningen så att troligen problem aldrig återkommer som för mig. Jag själv behandlade mig själv sedan varje månad för att sedan sluta helt efter ca 6mån. Jag har haft ok andedräkt och inga tärningar efter detta.
Enligt sökningar på internet hittar jag bara en mängd halvbefängda metoder och det gör mig än mer taggad på min egen uppfinnings överlägsenhet.

Nu i dagarna jobbar jag på att hitta en lösning för att tillverka detta instrument prisvärt .

Intresseanmälan till perantoniohansson"snabela"hotmail.com

Skrivet av per, 2010-10-20 00:05

Hej jag är bara ett barn och har lidit lite av dessa problem. Jag tycker att det är lite pinit om någon känner min andedräkt elr något så vad ska man gör för att få bort dem en gång för alla.

Skrivet av Estefania, 2013-11-14 16:30

Hej jag har haft dessa vita äcklinga stenarna sen jag var liten . Trodde att jag var den enda som hade detta så det känns väldigt skönt att få läsa att fler att detta problem . Borde det inte finnas någon behandling för detta ? Som kan täppa igen hålen i halsmandlarna. Vill bli av med detta det är så otroligt jobbigt att kämpa hosta upp dom och pilla bort

Skrivet av Cc, 2015-04-03 23:36

Jag har själv haft detta problem under lång tid, men som Dr. Martin skriver ovan ligger det främst i ens eget huvud. Jag har aldrig haft problem att få vare sig ragg eller flickvän och det är endast när jag haft en större mängd "stenar" som man har kunnat känna lukten (försök tänka på detta!).

DOCK anser jag själv att det sätt detta påverkar ens självförtroende i sociala sammanhang överväger de eventuella nackdelar man har av att operera bort halsmandlarna, så jag opererade bort mina i förra veckan. Det ska tilläggas att jag bor i Dubai och därmed har privat sjukförsäkring som betalade detta (utan krångel), så min situation är ju något annorlunda. Jag kan väl i och för sig säga att jag skulle betalat operationen själv annars, då jag anser att det är värt det. Min räkning (eller försäkringsbolagets räkning) landade på ca. 19,000 AED (ungefär 44,000 SEK med dagens kurs) inkl. en övernattning på sjukhuset (vilket inte alla behöver).

Således, jag skulle ta kontakt med en läkare för att undersöka dina alternativ. Kan man själv inte bekosta denna operation i Sverige finns ju Polen, Danmark, Dubai etc. etc. etc. man kan resa till istället :)

Operationen var snabb, men återhämtningstiden som vuxen tycks ligga på 1-3 veckor. Nu får Dr. Martin gärna fylla i med kliniska risker etc. för de har jag ingen susning om :) .. Jag vet bara att jag är otroligt nöjd med mitt beslut!! // Thomas

Skrivet av Thomas, 2015-04-07 06:07

Hej!
Jag har ett promblem!
Är förkyld har varit det länge men nu har jag fått dålig andedräkt helt plötsligt och det är super äckligt så fort jag hosta så kommer den och jag har halsont (bräns) brukar inte ha det såhär men vad ska jag göra!
//emelie

Skrivet av Emelie , 2016-12-20 00:33

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?