En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Min vardag

sjukvården i dag är faktiskt skrämmande...

som många runt omkring mig + mina trogna läsare vet så är ja ju skadad i mitt knä.. eller ja man ska väl egentligen säga att jag VAR det ialla fall.. är nu helt färdig opererad vilket k'änns enormt skönt. i måndags var de det slutgiltliga avslutet till mitt onda å skadade knä vilket ja verkligen hade sett fram emot..
upptäckte även i måndags morse vilken nikotin/koffien torsk jag faktiskt är.. :S fick ju inte dricka vatten,mjölk,kaffe,the m.m eller äta nått och inte heller snusa eller röka efter 00.00 på söndags natt.. ja ja peace of cake tänkte jag.. de som kändes lite jobbigt var ju kaffet på morgonen så man inte skulle ha ihjäl någon.. ;) men trodde inte att de skulle bli såååååååå jobbigt :O gick upp på morgonen å började göra mig i ordning inför att åka till sjukhuset för operationen.. fixa lätta slappa å lediga kläder men kunde inte hitta min gråa luvtröjja som e helt underbar. hade den kvällen innan lixom men nu var den helt totalt borta... ja kände av kaffe och nikotin bristen ganska rejällt efter att ha sprungit runt hela lä'genheten ca 1000000000 ggr å sen gjorde de inte saken bättre att kevin satt å käkade makaroner bea sås å chicken nuggets.. så när älsklingen frågade va ja letade efter å hur ja egentligen mådde (det må¨ste ha lyst abstinens om mig) så började ja argt rabbla upp att ja inte fått snusa dricka kaffe äta eller ens tagit ett endaste bloss å helt plötsligt så stog ja där å grät åxå. de e vad ja kallar koffein/nikotin beroende.. till slut så fick vi åka iväg till CSK ialla fall. Kom dit å fick beskedet att syrran å andreas fick lämna mig så ja skulle få sitta själv å få somna själv.. aldrig i livet tänkte jag.. ja har aldrig varit sövd innan å ja vet att för att bli sövd så sätter de dropp vilket innebär spruta.. så ja förklarade för sköterska att de var tvugna att vara kvar tills ja somnade annars skulle ja minsann åxå lämna sjukhuset...
syrran förklarade min stora fobi för sprutor och sköterskan sa att EN av älskling och syster fick stanna. älskar min syster men de var älsklingen ja ville ha hos mig. tror syrran blev lite besviken å ledsen över mitt val men hon hade ju valt hennes kille framför mig så de var inte konstigt tycker jag..
fick byta om till sjukhus kl'äder som är så fruktansvärt fula.. å eftersom min älskling skulle vara med mig till "slutet" så fick han åxå byta om till gröna sjuksköterske kläder, ni vet sånna där som de har i SCRUBS :D åå gissa om han var stilig.. ursäkta doktorn ja e sjuk kan du undersöka mig kanske... :p ;) DR. Elander till din tjänst ja tack.. haha haha de var typ nått i den stilen ja satt å tänkte hela tiden. sen va allt försenat åxå så de tog ju jätte lång tid.. började bli nervös över sprutan som ja visste var oundviklig.. USCH!!!
DR.Elander följde snällt med mig å höll handen å lugnade mig men en å annan tår rann nerför kinden när ja fick sprutan..
sen så tvättades mitt ben med nån bra tvål å sköterskan förklarade vad som skulle hända å va de gjorde å allt de där.
sen vart de iväg in på operationsrummet där ja skulle få smärtstillande å sen fick ja gasmasken.. de förklarade att ja kunde bli lite snurrig av de smärtstillande å frågade efter en stund om ja kände något men de gjorde ja icke, nån sekund senare frågade de igen å då kände ja att de snurrade lite i huvudet.. låg å kollade på min älskling som stog å höll min hand å sen minns jag inget mer zz zz zz

vaknade av att blodtrycks grejjen klämde åt min högra arm.. blev lite sur men brydde mig inte om de utan njöt av värmen i sängen.. öpnnade ögonen å såg en massa folk springa än hit än dit å de starka ljusen i lamporna så ja tänkte att skit i dom ja sover vidare, men de gick ju inte.. de dära människorna förde sånt himla väsen å blodtrycks grejjen pumpades upp med jämna mellanrum åxå så tillslut fick ja ge upp min önskan om att få fortsätta sova.
de var då när ja börja valna till lite mer som ja kände att mitt vänster ben höll på att explodera av smärta, tack snälla snälla sköterskan eller va han nu var som gav mig smärtstillande direkt!!! stort tack!!! dock blev man ganska groggi å kände sig halv full av den. sen kom en kvinnlig sköterska å fråga hur ja mådde sa att ja mådde bra fast att ja hade haft värk när ja vaknade å vips så hade hon åxå tydligen gett mig smärtstillande. fy fan om man har ont så ska man aldrig ta dubbla doser av smärtstillande de kan ja lova fy fan vad groggi man blev. ni vet hur man kan känna sig en sen natt efter krogen när du lägger dig i sängen för att sova å du ser i taket att hela sovrummet snurrar runt runt runt.. så kände ja mig!!

de gick över ganska fort å de kom med smörgås saft å kaffe vilket var enormt välkommet!!! under tiden så ringde syster åxå å kolla hur de gick så hon skulle komma å hämta mig, gud va ja längtade hem å att få vara hemma när man e sjuk å blir omhändertagen och känner sig som en riktig "krympling" e nog de bästa som finns.
innan ja fick åka hem så kom läkaren å pratade med mig.. han satte sig på sängen å¨undrade hur jag mådde, sen så drog han en djup suck å sa att det var betydligt värre än de trott från början...
förutom minisken å ledbandet så hade han hittat EN LÖS BENBIT i knät.. å det var den som har orsakat den plötsligt huggande smärtan som kunde komma då å då.. så praktiskt taget så "bröt jag knät" sa han.. hur kunde de missa det på röntgen som genomfördes 2 dagar efter att skadan inträffat för 7 månader sedan???? sen pratar alla om att sjukvården går frammåt men när de inte ens kan se en lös benbit på en röntgen å sen säga att ja skulle vara frisk och återställd inom två veckor jaaa de e helt otroligt de här med sjukvården...

när ja kom ut i väntrummet på stapplande ben (ja jag vet ja fick GÅ ut dit själv...) synen som mötte mig var underbar!!! Där satt syrran Älsklingen och Jessi!!!!!
Älskling kom emot mig å kramade om mig när ja kom ut. fan de har aldrig varit så underbart med en kram inna som de var då.. efter de så var de lite tjafs som ja inte går in på, tyvärr så blev de lite fel i synen hos vissa men men JAG 'är GLAD och tacksam som fan för de som var ialla fall så de så!!!!
Jessi fick stanna när vi nästan var hemma för ja trodde ja skulle spy som en gris. öppnade bildörren å hängde mig ut genom den.. ulk ulk.. men inget spy bara satt där å ulkade.
till slut så var vi hemma igen å ja fick ta ännu en "måste eventuellt spy igen paus" men de vart inget tack å lov. hatar verkligen att spy!!!

älskling sa att ja var vit som ett lakan i ansiktet.. tillåmed mina läppar hade tappat färgen. kom ialla fall in i lägenheten å in i soffan med en hink bredvid mig, fick mer kaffe snus å mat de satt såååååå fint alltså!!!
sen på¨kvällen blev de smärtstillande för att kunna sova å de var inte de lättaste trots de, vaknade flera ggr under natten så fort ja rörde mig så vaknade ja till av att de gjorde ont :(

nu e de onsdag å de gör fortfarande ont. käkar smärtstillande men vill inte ta den dosen ja ska egentligen för då e ja ju helt borta. tar typ halva dosen av vad läkaren rekomenderade. huvudsaken e ju att smärtan försvinner och de gör den ju ändå.

var till veterinären med donna idag åxå efter att ha haft en massa telefon kontakt med dom sen i söndags å hon har en ögoninfektion i båda ögona som inte har varit rolig men hon verkar vara på bättringsvägen nu ialla fall så de e skönt så just nu e de bara en krympling hemma :)

fast ja måste erkänna att de e lite mysigt åxå min underbara sambo tar så väl hand om mig å servar mig med kaffe å bär mat tallrikar å sånna saker åt mig. mysigt att ha nån där vid ens sida. förut när vi var i köket å fixa käk så säger han helt appropå inget alls..
du.. ja vill bara säga att ja älskar dig så otroligt mycket
han är såååå underbar min älskling å ja älskar honom!!!

puss puss älskar min familj och mina vänner
PS: TAck Anna för länken ska absolut kolla in den!!

Skrivet av Balansant, 2009-06-10 19:56

Ja vad gör man inte för sina underbara vänner,hoppas du är på bättrings vägen.. =) kram kram... vet hur det känns att vara krympling..

Skrivet av dadevil, 2009-06-11 12:58

oj, jag har aldrig blivit opererad.. låter minst sagt läskigt, jag är också spruträdd.. och grymt nervöst måste det vara att bli nersövd och veta att de ska skära i en.. *ryyser* men om du nu slipper ha ont i knät när det väl har läkt så är det ju klart värt det!!

Puss på dig vännen, hoppas du har mindre ont vid det här laget!!

Skrivet av Stormis, 2009-06-13 14:06

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?